LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Utazom

Prónay Kastély – a szívem közepe, avagy Judit és Zsófi nagy túrája!

Share

Bár mindig szájtátva nézzük a Provanszról szóló filmeket és fotókat, egyre inkább úgy gondolom, hogy előbb itthon kéne mindent megismerni. Mert sokkal szebb vidékeink vannak. Most is egy ilyenről mesélek, Alsópeténynek hívják, és varázslatos hely.

Egy utazás célja nem feltétlenül csak a kikapcsolódás. Hanem, (mint a mi esetünkben) az is, hogy, minél többet meg tudjunk ismerni az adott vidék kultúrájából, ételeiből (!) is.

Erre később majd visszatérek, és arra is, hogy miért ültünk két órát a reggeliző asztalnál…

Alsópetény Nógrád megyében van, és aki valaha járt ezen a vidéken, bizonyára a szívébe zárta. Megközelíteni leginkább autóval ajánlott, de ha olyan elvetemült gyalogosok, mint Zsófi és én, akkor busszal és vonattal sem lehetetlen.

Főleg azért sem, mert a busz a kastély előtt tesz le, és már az útról látszik, hogy itt bizony nagyon kellemes sétákat lehet tenni a kertben.

Tömösvári Szilvia, a nő, akinek kéznyoma mindenen érezhető, fogad bennünket, és rögtön egy jó hírrel: jelenleg a Kiskastélyban nincs vendég, így a kikapcsolódásunkat itt tölthetjük el.

Mutatom, hogy mindenki sárguljon egy kicsit:

Bár a képek magukért beszélnek több dolgot is érdemes tudni azoknak, akik egy alsópetényi vakációt terveznek.

A Kastély (melynek története ITT olvasható) kitűnő helyszín céges tréningeknek, rendezvényeknek, de mi leginkább esküvő helyszínnek tudjuk elképzelni, mint sokan mások.

Ottjártunkkor már nem nagyon volt hely nyárra, de azért érdemes próbálkozni, ha valaki álomesküvőt akar. (És mi mást akarnál, nem igaz?)

Szinte látni véltük, ahogy a szépséges ara készülődik a kiskastélyban, és virágokkal a hajában ebben a csodaszép környezetben mondja ki az igent.

Előtte azonban mindenképp érdemes lazítani, és mi mással, mint úszással, gőzzel, szaunával, vagy a jakuzziban. A Prónay Kastély fürdőháza olyan, mint egy ékszerdoboz, ahol mi (nagyjából) fél napot töltöttünk el, pihenve, beszélgetve, és töltődve.

Szuper volt. Nézzétek csak:

Alsópetény aprócska falu, amit nagyon könnyű bejárni, azonban a legjobb dolog itt található. A Levendula bár. Ottjártunkkor sajnos még zárva volt, de a tavasz megérkeztével kitárja a kapuit, és saját levendulaszörpjével várja az ide látogatókat.

Szilvi elmesélte, hogy nyáron a kertben régi filmeket is vetítenek, és ilyenkor levendulás finomságokat készítenek. Igen, ilyen van.

Ha nagy csapattal érkeznétek erre a varázslatos helyre, aki a faluban található valamelyik vendégházat ajánljuk, (a kedvencünk pont a Levendula Bárral szemben található!) és érdemes innen elindulni a nagy sétákra, vagy csak a Kastélyba wellnessezni.

Na, és akkor a reggeli.

Aki ismer tudja, hogy számomra a reggeli a nap fénypontja. Időt kell adni, hogy megkóstoljuk a helyi sajtokat, a helyben sütött péksüteményt és a Levendula lekvárt, amiből haza is hoztam.

Ez az:

… és íme az alapanyag:

Összességében elmondható, hogy Magyarországon rengeteg lehetőség van utazni, pihenni és jól érezni magunkat. A választás nehézsége abban rejlik, hogy találunk-e olyan helyet, ahol jól érezzük magunkat, ahogy vendégként mi vagyunk a legfontosabbak, és ahol a harmónia és a profizmus találkozik egymással.

Mi találtunk egy ilyen helyet, amit bátran ajánlunk. Akár esküvőre, akár céges tréningekre, akár kikapcsolódni, csak úgy…

Utazzatok, fedezzétek fel a Prónay Kastélyt, mert megéri! Nálunk ötcsillagos!

[message type=”success|error|info|notice”]És, hogy mit mondhatnék én? Csak ámulok… Mert szinte már meglepő volt az a kedves fogadtatás, amelynek részesei lehettünk. Mert az átlagos, szürkébb hétköznapok után semmi nem eshetett volna jobban, mint az az őszinte mosoly és segítőkészség, amellyel helyt áll a kastély személyzete 0-24 órában. Egy pillanatra sem éreztem mindezt mesterkéltnek. Mert nekik nincs szükségük arra, hogy megjátsszák ezt. Mert itt tényleg fontos, hogy a vendég élményt szerezzen. Nem véletlenül ez az a hely, ahová mindig szeretnék majd visszatérni. Újra és újra. – Zsófi – [/message]

(Bővebb infókért és foglalásért katt IDE!)

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *