LOADING

Type to search

Mozizom Rácsodálkozom

Íme minden, amit az új Mary Poppins filmről tudunk (azonkívül, hogy nagyon várjuk már!)

Share

Mi már nagyon várjuk az új Mary Poppins filmet, ami reméljük, hogy hasonlóan szórakoztató és szuper alkotás lesz, mint a film eredeti musical változata. Jöjjenek a részletek az esernyős szuperdadáról! 

Ez valójában egy folytatás lesz

A film első változatát 1964-ben mutatták be, ám a regényből készült film írónője egyáltalán nem akarta, hogy vászonra vigyék A csudálatos Mary című könyvet. A történet igazából egy hatrészes könyvsorozat része, a Disney filmje pedig az  első két kötet történetét öleli fel. Természetesen az új Mary Poppins film a hármas könyv kalandjaitól indul.

fotó: giphy.com

Az új film az eredeti filmet veszi alapul majd

fotó: giphy.com

Hiába nem akarta az írónő, a Mary Poppins musical mégis csodás lett és még Oscar-díjat is nyert. A főszerepet Julie Andrews alakította, a film producerei Walt Disney és Bill Walsh voltak. A történet a Banks családról szól, ahol az apa banki tisztviselő, az anya pedig lelkes szüfrazsett, így kevés idejük jut gyerekeikre. Ezért vesznek fel egy nevelőnőt, aki a keleti szél hátán érkezik papagájfejes esernyőjével. Az új nevelőnő elvarázsolja a gyerekeket, és a ház minden lakóját. Eleinte a családfő ellenáll Mary egyedi nevelési elveinek, majd szépen lassan elfogadja, aztán apránként az egész merev és szigorú család megváltozik a nevelőnő hatására. Az új film a már boldogan élő család újabb kalandjait mutatja be, amiben nagy szerep jut majd a nevelőnőnek.

Nem akarják felülírni a legendás alakítást

fotó: giphy.com

A “Mary Poppins Returns” alkotói tudják, hogy egyetlen színésznő sem tudja felülírni Julie Andrews ikonikus szerepét, és nem is próbálják ezt megtenni. Az Entertainment Weekly megkérdezte Rob Marshall rendezőt, aki így nyilatkozott: “Julie nekem és mindenki számára egy igazi sugárzó jelenség volt, aki megnyerte az Oscar-díjat és örökbe beleírta magát a filmtörténet csillagai közé.” Azt mondják Emily Blunt, aki az új változatban Mary Poppinst játssza tökéletes vette át a stafétabotot egykori kolléganőjétől.

Megtartják a régi kor stílusát és zenéit

Marc Shaiman és Scott Wittman a film díjnyertes zeneszerzői elkötelezettek a Poppins univerzum iránt, így Sandy Powell jelmeztervezővel arra törekednek, hogy a karakterek ruháit és a zene eredeti részeit megtartsák, ám némi frissességet is vigyenek az 1930-as évekbeli Londonban játszódó filmbe. A stáb összes tagja tudja, hogy milyen fontos volt az első filmváltozat, így a folytatásban nem leutánozni akarják az elődöt, hanem létrehozni valami hasonlóan jót és csodálatosat.

Fenomenális lesz hiszen a főszereplők saját hangjukon énekelnek majd

fotó: © (c) 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Emily Blunt, aki már bizonyította énektehetéségét a Disney 2014-es Vadregény című zenés filmjével, bátran dalra fog fakadni Poppinsként is. A filmben szerepet kap majd Jack, a lámpagyújtó, akit Lin-Manuel Miranda alakít. A két Grammy és három Tony díjas énekes/színész, legutóbb a Moana című filmben énekelt, de hangját a Saturday Night Live-ban is megmutatta már nagyon sokszor.

Nagyon titkolóznak a filmről

Bár a filmet idén év végén mutatják be eddig csak egy előzetes látott napvilágot, és néhány kép. A Disney nem sokat árul el a forgatásról, se a szereplőkről, de ez a kritikusok szerint jót jelent, hiszen a titkolózás még különlegesebbé teszi a Mary Poppins visszatér című filmet. Íme az első és eddigi egyetlen előzetes:

A főszereplők biztosak már

Emily Blunt mellett feltűnik még Merly Streep is (ő lesz Topsy), és Angela Lansbury angol színésznő is, akit a Gyilkos sorok sorozatból ismerhetünk. A filmben Colin Firth alakítja majd William Weatherall Wilkinst, ám a legnagyobb dobás az előző film főszereplője Dick Van Dyke, aki Mr. Dawes-t alakította egykoron és legendás jelenetei voltak Julie Andrewsszal.

Mikor jön a film és milyen címmel?

fotó: IMDB

2018 decemberében lesz látható a mozikban, az első információk szerint december 27-től adják majd a mozik. A film címe Mary Poppins visszatér lesz.

forrás

Kezeket fel! Ki várja már hogy visszatérjen Mary Poppins? 

Mi ezt a filmet is nagyon várjuk már:

10 dolog, amit *már* tudunk a Mamma mia második részéről!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *