LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Készen állt, hogy harcoljon érted, de te *inkább* tovább álltál…

Share

Nem akarta feladni a kapcsolatotokat harc nélkül. Hajlandó volt áldozatokat hozni érted. Hajlandó volt háttérbe helyezni a saját boldogságát, hogy helyet csináljon a tiédnek.

Komolyan gondolta, mikor azt mondta, bármit megtenne érted. Sose hazudott neked, csak hogy jobb színben tüntesse fel magát előtted. A kedves szavak, amik kijöttek a száján hitelesek voltak, nem úgy, mint a tieid.

Megígérted, hogy történjen bármi, mellette fogsz állni, de a probléma első jelénél elmenekültél. A könnyebb utat választottad, mert azt gondoltad, hogy újjáéleszteni a kapcsolatotokat túl sok munka lenne. Úgy gondoltad, jobb a nulláról kezdeni valaki mással, aki még nem várta el, hogy megerőltesd magad.

Eközben Ő nem volt kész arra, hogy elengedjen. Azt gondolta, van annyira különleges a kapcsolatotok, hogy megpróbáljátok megmenteni.

Amikor összejöttetek tudta jól, hogy nem lesz mindig minden könnyű. Tudta, hogy a mézeshetek nem tartanak örökké. Sejtette, hogy lesznek bukkanók, ezért van az, hogy Ő is készen állt rájuk.

Meg akarta oldani a problémáitokat, de te ezt nem vártad meg. Ahelyett, hogy felnőtt módjára leültél volna megbeszélni vele, hogy hogyan hozhatnátok helyre a dolgokat, hogy erősebb legyen a kapcsolatotok, Te elsétáltál szó nélkül.

Nem akartál küzdeni érte. Nem akartad beletenni azt az erőfeszítést, ami ahhoz kell, hogy egy egészséges kapcsolat működni tudjon.

Azt akartad, hogy a dolgok egyszerűek maradjanak. Egy mesevilágban akartál élni, ahol soha semmi rossz nem történik.

Ő nem fogja magát okolni amiatt, hogy véget ért a kapcsolatotok, mert ő dolgozott volna rajta, ha hagytál volna rá esélyt. Talált volna módot, hogy rendbe hozzatok mindent.

Ő egy érett nő, aki tisztában van vele, hogy egy komoly párkapcsolat kompromisszumokkal jár. Két olyan fél kell, aki hajlandó dolgozni az esetlegesen adódó problémákon, egy ember ehhez nem elég.

Egyedül nem tudta fenntartani a kapcsolatotokat. Nem tudott volna maradásra bírni, akkor sem, ha térden állva könyörög.

Nem tudott meggyőzni, mert már elhatároztad magad. Régen eldöntötted, hogy örökre vele maradsz – de csak akkor, ha az az örökre könnyű és zökkenőmentes.

Nem fogja magát rosszul érezni amiatt, hogy elmentél, mert Ő nem tett semmi rosszat. Te voltál, aki hibát követett el. Te voltál, aki úgy gondolta, ez a kapcsolat nem éri meg az idődet. Te voltál, aki úgy döntött, Ő nem érte meg az erőfeszítést.

 

gsbox_banner

1 Comment

  1. GabriellaR 2019-06-03

    Ez egy szomorù törtènet ès sokakkal megtörtènik cagy így, vagy ùgy. A lènyeg viszont nem az, hogy a gyàvasàga, vagy a fèlelmei miatt okoljuk a màsikat, mert az sajàt magunkra nèzve is egy èrzelmi teher, egy negatív behatàs. Nagyon rossz, ha az a làtszata az egèsznek, hogy nem voltunk elèg fontosak. De ne pakoljunk magunkra mèg több terhet azàltal, hogy a sajàt magunj egyensùlyànak visszabillentèse helyett a màsikat okoljuk, elkeseredve, dühösen, mert ezzel már nem ôt bàntjuk. Mert ô már – ki tudja mi okbòl – elment. Feladta, elengedte ès minden bizonnyal ez nem egy hirtelen jött ötlet volt. Igen is nèzzünk bele abba a bizonyos tükörbe! Akarunk egy olyan èletet èlni a tovàbbiakban, ahol ellensègkènt dolgozunk sajàt magunk ellen? Hova visz a düh ès az elkeseredettsèg? Az tesz felnôtt, èrett Nôvè, valakit, hogy elhidegülve sajàt magàtòl ès màsoktòl, mindenkire dühösen, elzàrkòzunk az elengedès, majd a következô tapasztalatok elôl? Mondvàn, hogy “bezàrtak a kapuk, ennyi”, vagy hogy “megkemènyített az èlet, ez van”? Nem. Legyen mèltòsàgunk ès elèg tartàsunk, mert nem, nem egyszerû sem nôknek, sem fèrfiaknak manapsàg. Felszínes “èrtékrendek”, látszatmegoldàsok ès legbelül fèlelmek uralnak minket, amelyektôl nem vagyunk hajlandòak szabadulni, nehogy le kelljen dobni az àlcàt. Az àlca, a làtszat, az egò; ezek az èrtèkek manapsàg. Így kapcsolatba belemenni èrtelmetlen idôpazarlàs ès az ilyen emberèrt fölösleges küzdeni is. Plàne, ha màr lelèpett. De nèzzünk csak magunkba egy picit… mièrt is vonzunk be ilyen embereket…? Illetve mèg valami: ami szerintünk jò a màsiknak ès ami valòban jò neki – az kèt külön dolog.

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *