LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

Flower power! Mutatjuk a kedvenc virágdekorációinkat!

Share

Egy virágnál csak a még több virág jobb. Nem csak a lakásodat díszíti, hanem téged is felvidít.

Ünnepeljük a tavaszt az otthonunkban is, és töltsük meg friss virágokkal, amelyeket akár mi magunk is összeállíthatunk. Mutatjuk kedvenc kompozícióinkat:

Csokorba kötve

MARK SCOTT

Egy klasszikus kézzel kötött csokor mindig jó választás. Az eltérő formák és az olyan zöldek, mint az eukaliptusz dinamikussá, izgalmassá teszik a látványt.

Lássuk rózsaszínben a világot!

MARK SCOTT

A pasztell árnyalatok lágy és finom érzetet keltenek. A legegyszerűbb egy vegyes virágcsokor, amelybe két-három egymást kiegészítő virágot helyezünk el. Egyensúlyt a formák, a méretek és a színárnyalatok változtatásával teremthetünk. A krizantém, a rózsa és boglárka csodás összhatást ad.

Csak a virágfejek

MARK SCOTT

Ha véletlenül letörik egy virág semmiképp nem kell kidobni, mert ilyen pompás dekorációt lehet készíteni belőle. Amennyiben kifejezetten ilyet szeretnénk készíteni, akkor nincs is más dolgunk, mint levágni a fejeket a szárakról és egy lapos tál vízre helyezni.

Tulipánláz

MARK SCOTT

Változatos színeiknek és izgalmas formájuknak köszönhetően a tulipánok tömegesen a leglátványosabbak. Akár két-három csokrot is egyberakhatunk egy fémvödörbe… Ha különböző színeket kötünk csokorba izgalmasabb látványt kapunk, míg ha csupán egy színből dolgozunk a kifinomult elegancia dominál majd.

Virág, mint művészeti alkotás

MARK SCOTT

Akár egy ablakpárkányra, akár a kandallóra vagy egy komódra is készíthetünk egy hasonló installációt. Variáljuk itt is változatosan kedvenceinket és tegyünk hozzá egy kis zöldet, hogy még jobban kiemeljük az egyes virágok színét és formáját.

Szabályosan elrendezve

MARK SCOTT

Az egyik legegyszerűbb módja a virágok elrendezésének, ha szépen egyenként egymás mellé helyezzük őket. Saját ízlésünk és kalandvágyunk, no és a csillagos ég szabhat csak határt a dekorációnak: akár több egyforma vagy különböző növényekből is válogatunk, a hatás nem marad el. Annyit megsúgunk, hogy a klematisz, a liliom, a selyemkóró és a borzaskata nagyon jól mutat együtt. Pont, mint a fenti képen…

Mi mást is kívánhatnánk, mint jó virágozást!

Forrás

Nézd meg ezt is:

10 dolog, amit tegyél meg, hogy ünnepeld a tavaszt!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *