LOADING

Type to search

Budapest Eszem-iszom

A bulinegyeden kívül is van élet! Íme 5 hely, ahol jól fog esni egy fröccs (vagy több)

Share

Barátok, jó beszélgetés, finom borok, kedves kiszolgálás, kerthelyiség, napsütés = ezek egy tökéletes délután/este hozzávalói. Mi most ehhez ajánlunk 5 nyugis helyet a bulinegyeden kívül, de mégis közel a belvároshoz. 

Bár a Körút, a Király utca, a Kazincy utca, a Wesselényi utca, a Deák tér mindig is a város központja lesz, de ha szeretnéd elkerülni az angol legénybúcsús, lánybúcsús társaságokat, akkor érdemes egy kicsit messzebb menni, mert garantált nyugi vár rád. Hoztunk 5 helyet, ahol bátran lazíthatsz egy húzós nap után, vagy összehívhatod a barátaidat, hogy megbeszéljétek, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban.

Kadarka bárka (Margit sziget)

fotó: facebook.com/kadarkabarka

Hamarosan kinyit a Kadarka bár Margit szigeti egysége, ez pedig egy igazi örömhír a szigetre járóknak. A Kadarka Bárka a Margitszigeti Atlétikai Centrum (MAC) mellett található. Ha látsz egy nagy homokos placcot, ahol piros napágyak hevernek, fabútorokkal, akkor jó helyen jársz. Az idő már lassan kedvez a nyitásnak, de addig is ajánljuk a Kadarka bár pesti egységét a Király utca 42-ben, mert borban verhetetlenek.

Rombusz terasz (Ráday utca)

A Ráday utca igazi gasztronómiai Kánaán lett néhány éve, rengeteg étterem és bár várja az érdeklődőket. Ebből az egyik leghangulatosabb a Rombusz terasz, ahol füvön is fekhetsz, ha ahhoz van kedved, és mindig van valami italakció. Kell ennél több egy lazítós estéhez? A többit csak kérned kell a pultnál!

Te kipróbálnád a kék bort? 

A kék bor most elég menő, és mi is szeretnénk kipróbálni!

Carpe Diem Borbár (Zoltán utca)

A Kossuth tér közelében található hely igazi fellegvára a borkülönlegességeknek is. A hely a FineWines borkereskedés német rajnai rizlingjeire, a prémium francia, olasz, és burgungi és Champagne kínálatra épül, így bármit választhatsz nem nyúlhatsz mellé borban. Persze semmi vész, ha nem ismered magad ki a különböző szőlős nedűkben, itt még borsuliba is játszhatsz, de a hely borásza szívesen segít majd a választásban.

fotó: facebook.com

KlinikA (Tátra utca)

A város nyüzsgésétől távol, mégis központi helyen (a Jászai Mari térhez közel) nemrég nyitott egy új hely, ahol a borok és sörök szeretői bátran lazíthatnak. A rádióból mindig szól valami jófajta zene, a KlinikA-ban kialakított kuckóban híres (rock)zenészek életrajzairól szóló könyveket, zenei kiadványokat is megvásárolhatsz. És ez még nem minden! Délutáni zenés programok is várják a betérőket, és művészeti kiállításokat is megtekinthetsz a helyen.

Szalonspicc Borbár (Lövőház utca)

fotó: https://www.facebook.com/pg/szalonspicc/photos/?ref=page_internal

A Lövőház sétálóutcájában vár mindenkit a mókás nevű hely, ahol finom borok, különleges specialitások közül válogathatsz. Ha megéheztél, akkor konyha is van (grill ételek, hamburgerek stb.) ráadásul ha van szabad asztal, akkor a kiülős részen nézheted a kivilágított sétálóutca közönségét. Hangulatos hely, finom borok, budai nyugiság.

gsbox_banner

Nyitókép: Rombusz Terasz Facebook

Ezeket is ajánljuk, ha bababarát helyeket keresel: 

Beülnél a csajokkal egy kávéra? Mutatjuk a kedvenc baba barát helyeinket!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *