LOADING

Type to search

Élem Ez+az Rácsodálkozom

22 brutális illusztráció arról, hogy milyen társadalomban élünk

Share

Alkotások, melyek megmutatják, hogy a mai társadalom valahol nagyon félrecsúszott és a tökéletestől igen messze van.

A művészet nem csak azért van, hogy a szemünket kényeztesse: gondolatokat ébreszt és inpsirál is egyben. Az osztrák illusztrátor, Gerhard Haderer célja is valami ilyesmi lehetett, amikor évtizedekkel ezelőtt elkészítette provokatív és gondolatébresztő alkotásait. Ő már akkor felismerte, mi is a probléma.

Haderer művészete mindig megosztotta az embereket, még az is előfordult, hogy a katolikus egyház haragját vonta magára, olyannyira, hogy Jézus életéről szóló Jesszus című könyve miatt még bíróság elé is kellett állnia. A történet 2005-ben csúcsosodott ki, amikor Görögországban elítélték a vallási közösség megsértése miatt, és távollétében hat hónapos felfüggesztett büntetést kapott. Szerencsére fellebbezett és néhány hónappal később felmentették.

Realisztikus stílusa már művészetének korai szakaszában megmutatkozott, amikor még reklámügynökségek számára készített illusztrációkat. 1985-ben rákos megbetegedése miatt szabadúszó lett és innen datálhatjuk szatirikus illusztrátori pályafutását.

 

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Haderer

 

Forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *