LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Kipróbáltuk Szépítkezem

“Piszkosul nehéz volt feladni a munkám egy vállalkozásért, amiről nem tudtam, hogy sikeres lesz-e!”

Share

Létezik natúr alapú dekorkozmetikum a magyar piacon? A válasz igen, és nem is akármilyen! Balogh-Kobzos Judittal, a GlamOriginal by Nature termékfejlesztőjével beszélgettünk.

Több évnyi fejlesztés és tesztelés után rendületlenül hódít a GlamOriginal by Nature, melynek kínálatában kizárólag természetes sminktermékeket találunk.

Miért érezted szükségét annak, hogy natúr dekorkozmetikumokat készíts?

Egy időben elkezdtem lecserélni a káros anyagokat tartalmazó dolgokat otthon, és mélyebben beleástam magam a témába. Sikerült a tisztítószereket és a legfőbb kozmetikumokat helyettesíteni natúr termékkel,  a sminkkel azonban nem tudtam mit kezdeni. Ez számomra kiemelten fontos volt, mert tíz éven át légiutas-kísérőként dolgoztam, és napi szinten sminkelnem kellett magam. Fontos tudni, hogy minden társaságnak megvannak a maga szigorú előírásai arról, hogy mely színeket lehet használni a napi sminkünkben. Egy reggel aztán félálomban kipattant a fejemből, ha nincs számomra megfelelő színű és összetételű dekorkozmetikum, akkor akár meg is csinálhatnám!

Hogyan vágtál bele? Ha jól értem, ekkor még főállásban dolgoztál…

Két és fél évvel ezelőtt elvégeztem hobbiból egy kozmetikumkészítő tanfolyamot, ahol főként krémgyártással foglalkoztunk. Ott részt vettem egy sminkkészítő modulon, amely sajnos már nincsen, de én még pont elcsíptem az utolsó kurzust. Az oktatóval hosszasan beszélgettünk, majd az ötletelésből odáig jutottunk, hogy a rákövetkező tavasszal már műhelyet béreltünk és belevágtunk a közös munkába. A legnagyobb kihívás ezen a területen a megfelelő színezék beszerzése, amelynél alapkövetelmény, hogy natúr és állatkísérletektől mentes legyen.

Amíg repültem, addig csak heti egy-két alkalommal tudtunk dolgozni a fejlesztésen. Amikor úgy éreztem, hogy készen állok, odaadtam a barátnőimnek a termékeket, akik kipróbálták és a legapróbb részletig véleményezték őket… Még fél évnyi fejlesztés következett, ez után egy újabb tesztcsoporton mentek át a termékek.

Nem lehetett könnyű feladni a stabil munkakörnyezetet egy olyan vállalkozásért, amelyről nem tudhattad, hogy sikeres lesz-e, van-e rá igény Magyarországon…

Piszkosul nehéz volt, hiszen tíz éven át dolgoztam légiutas-kísérőként tényleg szívvel-lélekkel. A repülés, az utasokról való gondoskodás, nekem ez volt az életem.  Innen voltak a barátaim, hat évet éltem külföldön, így lényegében a barátaim alkották a családomat is. Ebből nagyon nehéz volt kiszállni, nem csak az anyagiak miatt, hanem érzelmileg is, hiszen ez egy olyan világ, amelyet A-tól Z-ig ismerek. Azonban elmondhatom, hogy kipróbáltam magam és elértem, amit szerettem volna. Sikerült úgy befejeznem, ahogy akartam. Eljött az idő, hogy új dologban teljesedjek ki.

Milyen termékek alkotják a GlamOriginal kínálatát?

Igyekeztem úgy kitalálni, hogy egy komplett sminkelést le tudjon fedni a kínálat. Alapozótól kezdve, a pirosítón és a szemhéjpúdereken át, a szempillaspirálig mindent megtalálunk. Szemöldökre való termékeket sokan hiányolják, talán nem sokára az is bekerül a választékba… Jelenleg a színpaletta bővítésen dolgozunk.  

Hányan alkotjátok a vállalkozást?

A vállalkozás teendőit egyedül végzem, de minden területen akad segítségem; termékfejlesztés, marketing, könyvelés… Bátorító csapat nélkül nagyon nehéz is lenne egy új márkát keresztül vinni a kezdeti korszakon.

Milyenek a visszajelzések eddig?

Egyelőre nagyon jók, remélem így is marad. Egy vásárlóm a szemhéjpúderek minőségét a PUPA Milano termékéhez hasonlította. Szerencsére olyan, akinek semmi nem tetszett volna a kínálatból, még nem volt. Ha valamely termékre több hasonló visszajelzés érkezik, akkor elmegyek a műhelybe és addig fejlesztek, amíg nem tudok javítani rajta.

Mi a legnagyobb motivációd a vállalkozásban, hogyan tudnád összefoglalni a márkád filozófiáját?

A szépség benne(d) rejlik. Minden nőben ott él a valódi báj, amelyet a sminkkel könnyedén ki lehet emelni. Nagyon fontos az, hogy csak természetes alapanyagokkal dolgozunk, a tartósítószertől kezdve az alapanyagokon át a színezékig minden natúr és állatkísérlet mentes.  A tartósítószer szótól sokan megijednek, de minden alkalommal elmondjuk, hogy az is olyan, amely megengedett a natúrkozmetikumok összetételében. Szerencsére az Európai Unió területén nagyon szigorú szabályok vonatkoznak erre. A legnagyobb motivációm, hogy ezzel segíteni tudok a nőknek! Egészségesebbek lehetnek, és bátran adhatnak egy puszit a babájuknak akkor is, ha smink van rajtuk. Úgy gondolom, ezek igenis hiánypótló termékek.

„Mondj nemet a pálmaolajra!” Így kezdődik az első bejegyzésed a weboldaladon. Össze tudnád foglalni ennek a témának a lényegét?

Minél több helyen hangzik el, annál jobb! A pálmaolajat a pálmafa terméséből sajtolják, Indonéziában termesztik a legtöbbet, hiszen olcsó a munkaerő és a világnak nagy a pálmaolaj igénye… Óriási területen felelégetik az őserdőket és a helyére ültetik el az olajpálmát.  Gyorsan hoz gyümölcsöt és rengeteg pálmaolajat lehet belőle készíteni, amely mondhatni minden termékben benne van. A probléma „csupán” annyi, hogy az orángutánok és az összes többi élőlény lakhelyének gyakorlatilag annyi…. Sajnos nem olyan egyszerű mást a helyére ültetni, mert olyan anyagot bocsájt ki a gyökere, amely miatt más növény nem marad meg a földben és ez akár évtizedeken át tarthat… Ezért a mi termékeink nem csak pálmaolaj mentesek, de parabéneket és kőolajszármazékokat sem tartalmaznak!

Úgy látom, a sminktermékekkel még bizonytalanok a hölgyek, ha online vásárlásról van szó, hiszen nem biztosak abban, jól fog-e állni rajtuk. Nem beszélve arról, hogy ez teljesen natúr, amely még mindig újdonságnak számít. Van erre valamilyen fogyasztóbarát megoldásotok?

Ennek kiküszöbölésére készítünk tesztercsomagokat. 8-10-12-15 darabot lehet rendelni, gyakorlatilag a szempillaspirálon és a sminklemosón kívül mindent el tudok küldeni mini kiszerelésben, amelyek pár alkalomra elegendő mennyiséget tartalmaznak. Így mindenki ki tudja tapasztalni, mely szín és termék lesz számára megfelelő.

Kíváncsi vagy hogyan készül? Műhelytitkok a GlamOriginal Youtube csatonáján!

Ha Te is szeretnél leszámolni az egészségre káros dekorkozmetikumokkal, ideje feltankolni natúr sminktermékekkel! ? A webshopot ITT találod!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *