LOADING

Type to search

Uncategorized

11 dolog, amit megtehetsz azért, hogy *jobban* élj, és több pénzed legyen

Share

A pénz nem cél, hanem eszköz. Bátran kimondhatjuk, hogy biztonságban élni jó. Nézzük tehetünk-e valamit, hogy jobban kihasználjuk a képességeinket. (Hát persze!) 

Tudjuk, hogy a pénz nagy úr, és nem lehet eleget dolgozni és keresni, hogy megfelelően kijöjjünk a havi keretünkből. Szerencsére azonban vannak tippek és trükkök, amivel elkerülhetőek a hónap végi sakkozások, mert garantáltan nagyobb jövedelemhez juthatsz azáltal, hogy megfogadod ezeket a tanácsokat. Most ezekről lesz szó!

Bernard Shaw egyszer azt mondta, hogy ez a világ tele van olyan munkásokkal, akik nem akarnak dolgozni, csak pénzt akarnak szerezni, míg a munkára készek soha nem lesznek igazán gazdagok. Ha te is keményen dolgozol, de a fizetésed még mindig hagy kívánni valót maga után, akkor jöjjön néhány pénzügyi szakember tanácsa, akik tudják, hogy hogyan juthatunk fizetésemléshez, amivel egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életünk lehet.

1.  Ne becsüld alá magad!

fotó: © depositphotos © depositphotos

Barbara Stanny azt mondja, hogy a nők, akik nem keresnek eleget egy közös vonásuk van: alábecsülik magukat. Ezek a nők készek kevesebb fizetésért dolgozni, és olyan pozíciókba is belemenni, ami alacsonyabb, mint a tudásokhoz mért. Sokan félnek felelősséget vállalni, pedig egy felelősségteljesebb munkakörért több fizetést is elkérhetsz.

2. Ne dolgozz ingyen!

Amy Morin író szerint, akik mentálisan elég erősek, azoknak nem szabad ingyen dolgozniuk. A szakmaiság, a tudás, és a képességek hiánya miatt sokan mondanak igent egy újabb feladatra, mert félnek, hogy elveszítik a biztos helyüket. Pedig minden munkát meg kell fizetni, ez vonatkozik a szívességekre is, amiket mások kérnek tőlünk. Mindig érdemes megkérdezned magadtól, mielőtt elvállalsz egy ilyet, hogy mennyire sok erőfeszítést igényel. Ha a válasz az, hogy sokat, akkor ez egy munka, és ugyanúgy vannak anyagi vonzatai. Bátran vázold fel, hogy ez neked mennyi idő, mennyi szakmai tudás és kérj el érte pénzt. Természetesen nem azt mondjuk, hogy ne segíts egy barátnak, de igenis néha tudni kell nemet mondani!

3. Félelem a fizetés emelés kérésétől

A női alkalmazottak gyakran nem beszélnek a fizetés emelésről a főnökükkel, mert félnek, hogy a másik fél elítéli őket, vagy elégedetlen lesz. De az ilyen beszélgetésekre szükség van, főleg akkor, ha a felelősségi körök bővülnek, de ez nem járt anyagi vonzattal.  A statisztikák szerint fizetés emelést érdemes a nap első felében kérni. A hétfői napok és az ebédidő és a délelőtti kávészünetek nem alkalmasak ennek a beszélgetésnek a lefolytatására. De természetesen a te főnöködet te ismered a legjobban, a lényeg, hogy kérj emelést, ha úgy érzed, hogy megérdemled.

4. Ne feledd, az idő pénz!

fotó: giphy.com

Az információs technológia kutató Peter Cochrane szerint kétféle ember létezik a világon: azok, akik időt szánnak arra, hogy pénz takarítsanak meg, és azok, akik pénzt költenek azért, hogy időt takarítsanak meg. A második kategóriába tartozó emberek a produktívabbak. Képzeld csak el, hogy valamiért el kell menned, ami 2 órányi van tőled. Ahhoz hogy ezt megcsináld, elveszik az életedből 2 óra, ami alatt kereshetnél egy csomó pénzt. Érdemesebb megbízni egy futárt, hogy menjen el azért a dologért, így a futár kifizetése után még mindig marad pénzed, hiszen 2 órád van, hogy azalatt pénzt keress. Egyszerű igaz?

5. Érj be korán a munkahelyedre, ahelyett, hogy sokáig maradnál

Életünk nagy részét a munkahelyen töltjük, hiszen napi 8, vagy netán több órát is munkával töltünk. Ráadásul a legtöbb munkavállaló még több időt is a munkahelyén tölt, mert fontosnak akar látszani és jelen akar lenni. Ez nem mindig célravezető dolog, nem beszélve az éjszakai munkáról. A Facebook női vezetője Sherly Sandberg régen sokat dolgozott éjjel is, aztán belátta, hogy ettől csak kimerült volt, nem tudta ellátni a családi teendőit, így változatott a munkaritmusán. Most korán beér, és 17:30-ig dolgozik, és így mégis több mindent meg tud csinálni, mint éjjel, fáradtan.

 

http://goodstuff.hu/2017/05/30/3-keptelen-sztori-ami-valoban-megtortent-velem-allaskereses-kozben/

6. Ahelyett, hogy előre nézel, inkább nézz magad körül szét

Az irodában dolgozó emberek általában úgy lépnek felül a ranglétrán, hogy nem néznek körül. Mintha egy csőben haladnának egyre feljebb és feljebb. Az hogy csak felfelé törsz, megakadályoz abban, hogy szakmailag sokszínű legyél, és bár többet keresel, de nem leszel boldogabb, csak gazdagabb. Érdemes körülnézned, hogy nincs- esetleg nyitott pozíció máshol a cégnél, ahol több tanulhatsz, és még ha nincs is ez feljebb a ranglétrán, mégis előnyödre válhat a későbbiekben.

7. Nem kérdezed meg magadtól a legfontosabb kérdéseket

A legfontosabb kérdések: Mit gondolsz a munkádról? Ha sok pénzed lenne, még mindig ott dolgoznál? Ha a válasz nem, akkor gondolj arra, hogy mit szeretnél dolgozni és hogyan kereshetnéd meg ezt a helyet. Ha szereted a munkádat, akkor ez örömmel tölt el, és így izgalommal végzed ez pedig segít a termelékenységben is. Ezt a lelkesedést a főnököd is látni fogja, és biztos, hogy honorálni fogja. A kiábrándító munkától, és munkahelytől nem fogsz meggazdagodni.

8. A pénz nem cél, hanem eszköz

Mindenki tudja, hogy a pénz nagy motivátor, de a sikeres fejlődés nem alapul csak ezen. Ha egy főnöknek választania kell aközött, hogy van egy ember, aki csak pénzt akar szerezni, a másik pedig alig várja, hogy segítsen a vállalatnak új célokat elérni, akkor az utóbbit fogja választani. Az őszinte szenvedély jobban észrevehető, és a fizetés emelés esélyeit is jobban növeli. Ráadásul az extra pénzt költheted a kedvenc hobbidra, ettől pedig még boldogabbá és produktívabbá válsz.

9. Ne elégedj meg mindennel!

Az emberek általában mindenre azt mondják, hogy elég. Az ilyen mentalitás hatása, hogy mindig ugyanazt az utat járják be, és nem próbálnak ki más módszereket, nem akarnak többek és jobbak lenni. A világ mindig változik. Lehet, hogy amit ma keresel, azt holnap elköltöd Párizsban croissantra és kávéra egy bisztróban az Eiffel-torony mellett, majd másnap azon kezdesz el gondolkodni, hogy kisbabát vállalsz. Mindennap akarj egy kicsit többet tenni és többet csinálni, mint az előző nap.

10. Ne a munkádba menekülj a párkapcsolati problémáid elől

Néha a munkahelyünkön keresünk menedéket a mindennapi problémáink előtt. A munkahelyünkön szomorkodunk, ez pedig nem vezet jóra. Egy felmérés szerint ugyanis a boldog emberek többet keresnek, mint szomorú kollégáik. A problémákat mindig beszéld meg otthon, a munkát ne vidd be az ágyba, mert ez hosszú távon nem javít az esélyeiden.

11. Tegyél többet, mint amit elvárnak tőled.

Richard Branson pénzügyi szakember szerint a személyes találkozásnál is fontosabb, hogyha ügyfeleid vannak, akkor meghaladd az elvárásaikat. Ahhoz, hogy szakmailag is tudj növekedni érdemes többet tenni a munkádban. Légy kezdeményező, ha látod, hogy az egyik ötleted bevállna, és optimalizálná a munkádat. Olyan lesz ennek a gyümölcsét megízlelni, mint a torta tetején a váratlan cseresznye.

forrás

Ezt is ajánljuk még elolvasásra!

A “mindenki mindent ingyen akar” országa vagyunk…

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *