LOADING

Type to search

Rácsodálkozom Utazom

Ebben az 10 országban a legboldogabb az élet

Share

Az idei Boldogság-index élére egy olyan ország került, amely még soha nem szerepelt az első helyen. Finnországnak most először sikerült megelőznie Skandináv társát, míg Magyarország csak a hatvankilencedik helyen végzett.

Az éves rangsor hat körülményt figyelembe véve vizsgálja 156 országban a népesség általános megelégedettségét, úgy mint bevételek, szociális támogatás, szabadság, bizalom, egészséges életkilátások és a nagylelkűség. Idén első alkalommal összekapcsolták a boldogságot a migrációval is, melynek körében azt vizsgálták, hogyan érzik magukat a menekültek az adott országban. A legnagyobb meglepetést nem is az északi országok jó helyezései jelentették, hanem az, hogy ezekben az országokban a bevándorlók boldogság érzete szinte ugyanolyan, mint a lakosság többi részének. Ezek után már biztos mindenki nagyon kíváncsi, vajon melyik országok szerepelnek a a TOP 10-ben.

Finnország

GETTY IMAGES

Norvégia

GETTY IMAGES

Dánia

GETTY IMAGES

Izland

GETTY IMAGES

Svájc

GETTY IMAGES

Hollandia

GETTY IMAGES

Kanada

GETTY IMAGES

Svédország

GETTY IMAGES

Új-Zéland

GETTY IMAGES

Ausztrália

GETTY IMAGES

 

Forrás

Nézd meg ezt is:

Íme a világ 10 legboldogabb városa, ahová érdemes elutazni

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *