LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Tudnom kellett volna…

Share

… hogy nem mindig mondasz igazat. Hogy a szerelem, neked mást jelent.

Nekem azt jelenti, hogy mindenem odaadom. Vedd és vidd: ez vagyok én. Ez vagyok teljes valómban, ezt tudom nyújtani.

Tudnom kellett volna, hogy nem mindig jár jó, cserébe a jóért. Néha egyszerűen maradnak be nem teljesült ígéretek.  Nem mindenki azt mondja, amit gondol. Időnként azt, amit a másik hallani akar. Néha azt, ami ahhoz kell, hogy célt érjen.

Tudnom kellett volna, hogy a mosoly nem mindig őszinte, hogy vannak napok, amikor éberebbnek kell lenni a szokásosnál. De most már azt is tudom, hogy úgy is lehet hazudni, hogy közben mosolyogva a másik szemébe nézel. Én ugyan nem tudom, hogy ezt hogy kell, én ezt nem tanultam meg. Nem volt rá szükségem. Én azt tanultam otthon, hogy ha szeretünk nem hazudunk.

Tudnom kellett volna, hogy lesz majd egy pont, amikor már nem leszek neked fontos. Amikor már a telefonod nézed, és nem engem. Ki tudja mi után kutattál. Talán egy másik nő után? Talán egy másik lehetőség után? Egy szebb, és jobb után?

Tudnom kellett volna, hogy vannak, akik képesek úgy is együtt élni, hogy hazudnak a másiknak. Arról, hogy merre járnak, és kivel. Arról, hogy mi az, amit még meg akarnak osztani. És azt is tudnom kellett volna, hogy ezen változtathattam volna.

Tudnom kellett volna, hogy az első megérzésnél, az első elkapott pillantásnál, az első gyanakvásnál kérdezni kell. Bele kell állni a kemény helyzetbe, még akkor is, ha utána rossz lesz.

Még akkor is, ha utána minden megváltozik, egy pillanat alatt. Még akkor is, ha a világ törik össze.

Tudnom kellett volna, hogy megvan bennem az erő, hogy odaálljak. Hogy kérdezzek. Hogy ne tűrjem tovább, hogy tisztába tegyem a dolgokat.

Tudnom kellett volna, már az elejétől, hogy te nem fogod bírni a számonkérést. Hogy te akkor is hazudni fogsz. Tagadni fogsz, és én mégis tudni fogom: hazudsz. Becsapsz. Összetörsz.

És tudnom kellett volna már azt is a legelején, hogy így lesz jó. Hogy bármennyire is fáj tudni kell tovább lépni, hogy fel kell állni.

Tudnom kellett volna… hogy nem kell félnem.

Mert erős vagyok. Erősebb, mint amennyire tudtam magamról.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

http://goodstuff.hu/2016/08/24/amikor-megcsaltal/

 

Tags:

You Might also Like

1 Comment

 1. poltergejszt 2018-04-21

  Tudnom kellett volna, hogy ha igazán, teljes odaadással szeret az ember, könnyen illúziókba ringathatja magát. Hogy hol van a határ és hogy nem szabad túlságosan szeretni, mert bármikor, bárminek vége szakadhat és akkor a gyász, az elengedés az őrületbe kerget.

  Tudnod kellett volna, hogy ha én TÉNYLEG szeretek egy nőt, akkor az életemet a közös jövőnkre építem fel, nincs B terv, vagy kiskapuk, amik az esetleges szakítást könnyebbé teszik. Csak Te és én: mi vagyunk.

  Tudnunk kellett volna kompromisszumokat kötni, hiszen annyi mindenben megegyeztünk, úgy passzoltunk egymáshoz, mint senki a világon. Nem lett volna szabad hagynunk, hogy az a néhány apróság közénk álljon.

  Most már tudom, tudod, tudjuk. De sajnos már késő. Te ott vagy, én pedig itt. A különbség csak az, hogy én hiszem, hogy mindenkinek egy Igazi szerelem jut az életben, csak nem mindenki teljesedhet ki abban a végén. Azt érzem és azt fogom érezni irántad, amit soha, senki más iránt, mert azt jelented számomra, mint soha, senki. Éppen ezért ha kell, egy életen át fogok Rád várni és mindent megteszek majd azért, hogy újrakezdjük.

  Tudnom kellene, hogy ezt nem szabad? Hogy nem szabad felhánytorgatni a múltat, tovább kell lépni még akkor is, ha fáj, akkor is, ha már soha nem lehetek olyan boldog, mint Veled voltam? Annyit tudok, hogy ha a végén bajom esik, az sem számít, mert tudni fogom, hogy legalább megpróbáltam és küzdöttem egy célért.

  Utólag tudni mindent könnyű. De adott pillanatban az ember mindig pont csak annyira volt képes, amit meg is tett. Lehet, hogy tudott volna több, jobb, okosabb lenni, de akkor és ott csak arra volt képes.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *