LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Könnyedén fogollyá válhatsz a “semmilyen” kapcsolatodban…

Share

Az emberek félnek komoly kapcsolatban élni, mert nem akarnak fiatalon házasodni… és van néhány divatos dolog, ami jobb lenne, ha nem lenne.

Néhány ember boldog, komoly párkapcsolatban él az igazival, vagy egy olyan féllel, aki megfelelő házastársi potenciált hordoz magában. Azonban nem mindenki ilyen szerencsés és jó páran vagyunk úgy, hogy kétértelmű kapcsolataink vannak.

Számtalan különböző ’párkapcsolat’ létezik.

Vannak, akik a közösségi médián keresztül, vagy sms-ben tartják a kapcsolatot, miközben élőben nem igazán találkoznak.

Vannak, akik sokat vannak együtt, de mindig csak zárt ajtók mögött találkoznak, vannak, akik csak ’barátok’, de úgy viselkednek, mintha egy pár lennének, és vannak, akik úgy élnek komoly kapcsolatban, hogy sosem ismerik meg a másik családját.

Valószínűleg felmerül benned a kérdés, hogy mi okozza ezt a bizonytalanságot a kapcsolatokban, különösképpen mostanában?

A házasság el lett napolva, főleg az ezredfordulósok körében, mert a fiatalok tovább akarnak tanulni, és nem akarnak megházasodni amíg be nem fejezték az iskolát és nem találtak maguknak munkát.

Ezért a legtöbb ember azt gondolja, hogy az Y generáció fél komoly párkapcsolatban élni, mert nem akarnak fiatalon házasodni, ezért kezdenek nem egyértelmű viszonyokba.

A probléma egy másik forrása feltehetően a közösségi média befolyása.

Az interneten egy bizonyos mértékig könnyebb erősebb kötelékeket kialakítani, de épp ezért kevesebbet találkoznak személyesen, ami ahhoz lenne szükséges, hogy értékes, időtálló kapcsolatokat hozzanak létre.

Míg a közösségi média segít ismerkedni, főleg introvertált és félénk embereknek, ez azt is jelenti, hogy sok az internetes párkapcsolat a valódi helyett.

’Barátság extrákkal’, ’Netflix and chill’, és a ’fuckboys’ fogalmak árasztják el a médiát meme-k, tweetek és egyéb netes tartalmak formájában. Ezeket a kapcsolatokat a közösségi médiában szinte elfogadottnak lehet mondani, mert általában inkább viccként tekintünk rájuk szomorú helyett, mert általában szórakoztató kontextusban találkozunk velük az interneten.

Magyarán a helyzet kusza, és aki belemegy ezekbe a semmilyen kapcsolatokba, könnyedén a fogollyá is válhat.

A kétértelműség és félreérthetőség (majdnem) minden párkapcsolat esetében ne adjon okot arra, hogy elveszítsük a reményt.

Végtére is, a randizás azért van, hogy kielégítse az emberek társaság iránti vágyát.

Semmiképp nem bocsátkoznánk jóslatokba de egy biztos: nem könnyű társat találni. És a megoldást nem tudjuk. (Mi sem.) Igazából soha, senki nem tudta… De egy biztos: soha nem volt még olyan fontos az őszinte emberi kapcsolat, mint most.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Az Y generáció tündérmeséje

7 dolog, amit a *modern* randizásról tudnod kell, és nem biztos, hogy tetszeni fog…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *