LOADING

Type to search

Ez+az

A gólya, aki évente 13.000 kilométert repült, hogy láthassa sérült társát

Share

Ha nem hiszel abban, hogy az igaz szerelem és szeretet nem ismer határokat, ismerkedj meg Klepetannal és Malenával! A két gólya megható története a te szívedet is megolvasztja majd, és ha elolvasod az alábbi sorokat, rögtön más színben fogod látni a világot.

 

Klepetan ugyanis összesen tizenhat alkalommal tett meg 13.000 kilométert sérült társáért, Malenáért, aki egy korábbi súlyos sérülés miatt képtelen volt a repülésre.

Történetük több mint húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor az özvegy Stjepan Vokic rálelt a vadászok által megsebesített nősténygólyára, és úgy döntött, ad neki egy második esélyt: segít neki, amiben csak tud, és gondozza, hogy az állat, ha repülni nem is fog soha, de életben maradhasson.

Egy nap aztán a férfi a háza tetején bontakozó szerelemre lett figyelmes Malena és Klepetan között. Eleinte úgy tűnt, a két gólya szenved a távolság miatt, szívmelengető kapcsolatuk azonban Klepetan költözése ellenére is töretlen maradt. Klepetan Vokic gondozására hagyta kedvesét, Dél-Afrikába költözött, és tizenhat alkalommal minden márciusban hazatért párjához.

A csodálatos képek magukért beszélnek:

Malena és Klepetan

Stjepan és az ő gólyabarátja, avagy példaértékű szeretet ember és állat között

Klepetan türelmesen vár, amíg valami – vagy valaki – készülődik a fészekben!

A büszke szülők a fiókákkal…

…akik nemsokára ilyen szép nagyra nőttek!

 

Forrás:

Nézd meg ezt is:

Íme az internet legszomorúbb kutyája…

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *