LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk

Pénz és kártya tároló fából, az ajándék, aminek végre egy igazi férfi is örül! (Szívesen.)

Share

Ha unod már a századik képkeret megvásárlását, és az illatgyertyát sem tartod túl kreatív ajándéknak, akkor annyit mondanék: Wowa! 

Nálunk abszolút kedvencé vált a letisztult és praktikus fapénztárca… Interjút készítettünk György Péterrel, a Wowa egyik alapítójával.

Milyen indíttatásból kezdtetek bele a fapénztárcák gyártásába?

Engem mindig is bosszantott, hogy ha tele van a zsebem aprópénzzel, akkor az könnyedén kiszóródik, ha csak elugrottam valahová egy kulccsal és pár irattal, a plasztik kártyák könnyedén eltörtek, meghajlottak a zsebemben. Nem titkoltan természetesen léteznek hasonló termékek a világban, de amelyet én láttam az nem volt elérhető, nem lehetett itthonra rendelni belőle.

Hobbiprojektnek indult, hárman fogtunk össze barátokkal és létrehoztuk a terméket a saját igényeinknek megfelelően. Az ötletgazda én vagyok és a továbbiakban az értékesítéssel kezdtem el foglalkozni, az egyik barátunk végzi kifejezetten az online marketing és a webfejlesztéssel kapcsolatos teendőket, míg a harmadik tagunk a gyártásért felelős.

Milyen termékek alkotják egész pontosan a Wowa kínálatát?

A fő termékünk a fapénztárca, ezen belül pedig három fafajtából lehet választani. Szeretünk egzotikus fákkal dolgozni, de nem mindegyik alkalmas arra, hogy le is gyártsuk belőle a terméket. Ez a fajta kísérletezés hosszabb időt vett igénybe, eddig a dió vált be a legjobban, mondhatni ez a közönség kedvenc. Időről-időre amikor hozzájutunk valamilyen minőségi, különleges alapanyaghoz, akkor készítünk limitált szériás Wowákat is. Illetve az egyik társunk a cégben nagy szakértője a késeknek, ezért egy ilyen különleges termék is megtalálható a kínálatban. Ezt az egyik legnevesebb magyar késkészítő közreműködésével együtt gyártjuk.

Mióta vagytok a piacon és mik a visszajelzések eddig?

Intenzíven 2015 végén indultunk el. Ráadásul rögtön egy nagyobb projekt adta meg a kezdőlökést; a H&M berendelt tőlünk nyolcszáz darab Wowát céges ajándékként. Szerencsére a visszajelzések azóta is nagyon jók, rengeteg köszönő levél érkezik. De még mindig az út elején járunk, gyakorlatilag minden pénzt visszaforgatunk az online marketingbe, hogy növelhessük az eladásokat.

Ha jól tudom, mind a hárman főállás mellett végzitek a tevékenységet. Hogy fér bele az időtökbe a márka útjának egyengetése?

Munka mellett rendkívül korlátozott az az idő, amelyet a vállalkozásra tudunk fordítani. Nem könnyű, de a céges meetingeket általában sörözés álnév alatt futtatjuk, voltaképpen a kellemeset kötjük össze a hasznossal. 🙂

Egy Wowa meeting…

Kik alkotják a vásárlóközönséget?

Úgy látjuk, hogy a nemek fele-fele arányban oszlanak meg, ez attól is függ, hogy éppen hol hirdetünk az online marketingben. Saját használatra is vásárolnak pénztárcákat, de sok nő a párját lepi meg vele.

Hol szerzitek be a szükséges alapanyagokat? Mint említetted, nem mindegyik fafajta alkalmas a feladatra…

Van egy jól bevált helyünk, ahonnan vásárolunk. Ez lényegében olyan, akár a konyhaművészet; kimegyünk a piacra és szemrevételezzük az alapanyagot. Egyszerűnek tűnik, de rengeteget kísérleteztünk, hogy mely fafajta bírja a legjobban a gyűrődést, milyen vastagság az, amely még komfortos az ember zsebében. Mivel természetes anyagról van szó, bármikor lehet olyan belső hiba, amelyet előzetesen nem láttunk, ezért a termékre garanciát vállalunk; ha elreped, azonnal cseréljük.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Az elsődleges cél az országon belüli terjeszkedés, de tavaly karácsonykor Berlinbe hívtak minket egy belvárosi pop-up store-ba, ahol környékbeli és magyar designerek árulták termékeiket. Ez volt az első külföldi projektünk, ezért nincs kizárva, hogy ezt még folytatjuk…

A kínálatot is szeretnénk bővíteni kifejezetten férfiaknak szóló és ténylegesen használható tárgyakkal. Konkrétumot azért nem mondanék, mert tényleg csak a tervező asztalon léteznek még ezek az ötletek. A Wowa is óriási fejlesztésen ment át, mire elnyerte végleges formáját, így ezek biztosan nem a közel jövőben valósulnak meg.

Hol vásárolhatóak meg a Wowa fapénztárcák?

A webshopon kívül közel tíz design store-ban megtalálható már a termék, Budapesten kívül olyan városokban is, mint Nagykanizsa, Pécs és Debrecen.  

 

Hasznos termék dizájnba csomagolva.

Legyél Te is Wowa tulajdonos!

A webshopot ITT találod!

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *