LOADING

Type to search

Ajánlom Eszem-iszom Inspiráció Kipróbáltuk

Ha unod már, hogy zacskós levessel várod a vacsoravendégeket, akkor ezt neked találták ki!

Share

Eddig azt hitted, hogy konyhatündérnek születni kell, pedig ez koránt sincs így! Terei-Vigh Krisztina bevezet a valódi „ételérzésbe”, ráadásul kézzel fogható tudást szerezhetsz tőle online!

„Ha a kreativitást ötvözzük a megfelelő tudással, akkor nincs az az étel, amit ne lehetne elkészíteni.” Krisztina közel tizenöt éve vezeti saját háztartását, így hosszú évek alatt kifejlesztette azt a módszertant, amellyel sokezer nő (és férfi) életét megkönnyíti! Bemutatjuk a Főzz érzésből! online tanfolyamot!

 Milyen struktúrában épül fel a képzés?

Ez lényegében egy olyan webes felület, ahová hetente kerülnek fel új tananyagok. Különféle modulokból áll, és egy-egy modulhoz tartozik több lecke. Házi feladatokat is kapnak a résztvevők, amelyek az adott lecke elmélyítését segítik elő. Van egy külön Facebook csoportunk, ahol tudnak a tanulók kérdezni egymástól és persze tőlem, sőt megoszthatják velünk az elkészített ételeket is! Miután letelt a tanfolyam ideje, ami általában 9-12 hét, ugyanúgy hozzáférnek az anyagokhoz korlátlan ideig. Minden hónapban fix időpontban indul tanfolyam, ezáltal akik egyszerre kezdik, nagyjából azonos ütemben tudnak együtt haladni.

Terei-Vigh Krisztina

Maga a téma elég gyakorlat orientált, mégis egy online felületet választottál a tanfolyam megvalósulására. Miért jobb ez a módszer?

Egyfelől költséghatékonyabb. Mind az, amelyet online megtanítok, egy személyes tanfolyam keretében legalább tíz alkalom lenne, ha nem több.  Tandíjban bőven százezres nagyságrendre rúgna… Azt gondolom, hogy a főzést folyamatosan kell gyakorolni. A legtöbb főzőiskola arról szól, hogy eltöltünk ott pár órát és közösen főzünk néhány fogást. Ez jó szórakozás, jó program, azonban én az online kurzusokon egy módszertant adok át. Itt jön a második előnye az online tanfolyamnak: praktikusság. A leckék minden szükséges információt tartalmaznak, nincs szükség jegyzetelésre. Azáltal, hogy a tanuló bármikor hozzá tud férni, nincsen korlátok közé szorítva. Be tud lépni újra, el tudja olvasni az anyagot, végig tud rajta menni amennyiszer csak szeretne.

Milyen tudást lehet elsajátítani?

Megtanítom az alapokat, majd azt is, hogy hogyan lehet ezt a tudást hasznosítani a saját konyhánkban. Egy olyan szemléletet dolgoztam ki, amellyel kreatívan tudnak abból főzni, ami otthon van. Iránymutatást adok, hogyan vásároljanak be, mi az, ami mindig megtalálható legyen a konyhában. Megtanítom, hogy ha például készítettünk egy jó húslevest, azt hogyan tudjuk három-négy napig úgy használni, hogy ne unjuk meg. Végig vesszük a maradék-újrahasznosítást. Maradt egy kis rizs, mit csináljunk vele? Hogyan variáljuk a recepteket a saját ízlésünknek megfelelően? Hiába van egy receptben brokkoli, ha például a gyerek utálja és nem hajlandó megenni… Ezekre adok át egy módszertant.

Az indulás óta milyen visszajelzések érkeztek?

Körülbelül egy éve indult az első egy próbacsapattal, akik nagyon lelkesek voltak! A célközönség igencsak széles, 20-45 év közötti hölgyek vesznek részt leginkább, főként családosak, akik nem csak a hagyományos ízeket kedvelik, és szeretnének egy különleges tudásra szert tenni. Idén bővítettem további leckékkel a tanfolyamot a visszajelzések alapján. Felbontottam a törzsanyagot egy kezdő és egy haladó szintre. Utóbbiba olyan extra leckék is kerültek, mint menütervezés, házi tésztakészítés.

Szezonálisan is indulnak ún.  mini tanfolyamok. Ezek pár modulból épülnek fel, legutóbbi a karácsonyi volt. Ezen kívül van egy reggeli tanfolyamom, amelyben hat modulon át vesszük végig az egyszerű, de különleges reggeli elkészítését. Erre azért szántam külön képzést, mert tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb étkezés a nap folyamán, ezért nem kell megállni a szalámis szendvicsnél. Olyan ínyencségeket is megtanulunk, mint házi müzli, granola, turmix…

Mindezt autodidakta módon fejlesztetted ki?

Eleinte igen, aztán egy komplett módszerré nőtte ki magát. 2009 óta, amikor elindult az Ételérzés nevű gasztroblogom, folyamatosan képzem magam, követem a séfek munkáit, rengeteg angol nyelvű szakmai könyvet elolvasok. Az online tanfolyamokon kívül foglalkozom még receptfejlesztéssel magazinoknak és ételfotózással.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Miért ajánlja a Good Stuff Magazin a Főzz érzésből! online kurzust?

Mert…

  • kényelmesen otthonról, a saját időbeosztásodnak megfelelően tanulhatsz főzni,
  • a tananyagot bármikor visszanézheted,
  • egyedülálló, kreatív szemlélettel ismerkedhetsz meg,
  • tudatos, intuitív tervezésre ösztönöz,
  • főzni jó!

[/message]

21 napos Turmix-kihívás! 😉

Szeretnéd, ha egészségesen indulna a reggeled?

Szeretnéd, ha ki tudnál alakítani egy reggeli rutint?

Szeretnél 5 perc alatt isteni reggeli italokat készíteni?

21 NAP – 21 RECEPT -FACEBOOK CSOPORT

Itt tudsz feliratkozni!

Portré: Appleheart Photography
Ételfotók: Terei-Vigh Krisztina

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *