LOADING

Type to search

Inspiráció Lakom

5 olcsó ötlet, amellyel te is könnyedén feldobhatod a kertedet

Share

Nem kell bankot robbantanod ezekhez a klassz kerti ötletekhez…

…melyeket kertész nélkül garantáltan te is pillanatok alatt megalkothatsz!

Alakítsd formára!

Getty Images

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módja, hogy feldobd a kertet, ha a gyepet valamilyen meghatározott alakúra formázod, mely lehet akár egy kör, félkör vagy téglalap. Jelöld ki egy madzaggal a kívánt formát és területet, majd szedd ki a felesleges füvet. Egyáltalán nem nehéz munka és egy délután alatt kész is lehetsz vele. És ami a legjobb benne, hogy nem kerül semmibe!

Ültess!

Getty Images/Alkane

A legköltséghatékonyabb megoldás, ha a virágágyást olyan növényekkel töltjük meg, amelyeket aztán szaporíthatunk. Nyugi, ez még nem a haladó kertészkedés, csupán olyan évelő növényekre gondoltunk, mint a nagy völgycsillag vagy a muskátli, melyekből tőosztással magunk is új palántákat nevelhetünk.

Virágzó fák

Getty Images/Simon McGil

Figyelembe véve méreteiket és élettartamukat, a fák igen olcsó megoldást kínálnak és számos példányuk csodás éke lehet kertünknek. Érdemes megpróbálni a rózsafélék családjába tartozó díszcseresznyét, a mézalmácskát, esetleg a vadalmát. Egy átlagos kertbe három díszfa akár elég is lehet.

Kavicsozz!

Getty Images/Eyeem

Ha kis utakat vagy ösvényeket szeretnénk kialakítani, a legjobb megoldást a kavicsok jelentik, mert sokkal egyszerűbb és látványosabb megoldást kínálnak, mintha köveket használnánk a burkolásra. Csak kijelöljük az érintett területet, kiegyenlítjük a talajt, amire ráhelyezzük a méretre vágott geotextilt (így elkerülhetjük, hogy később a kavicsok között nemkívánatos gyomnövények bukkanjanak elő), végül mindezen elsimítjuk a kavicsréteget.

Fények

PETAL STRING LIGHTS

Kültéri fényfüzéreket egész évben vásárolhatunk és bárhová könnyedén telepíthetjük őket. Rögzíthetjük két fa közé, bokrokra, kerti bútorok köré, akár a kerítésre is; csak a fantáziánk szabhat határt.

Forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *