LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció Lakom

10 dolog az otthonodban, amelyek boldogtalanná tehetnek…

Share

Nem mindegy, hogy a minket körülvevő dolgok inspirálnak vagy negatívan hatnak ránk.  Lehet, hogy érdemes alaposan körülnézni otthon!

Amikor belépsz egy helyiségbe, meg szoktad figyelni, hogyan hat rád, milyen a hangulata? Lehet, hogy most érdemes úgy szemügyre venni az otthonod, hogy milyen érzéseket kelt benned, és megnézni, hogy a következők közül vajon melyik okoz egy kisebbfajta zűrzavart életedben.

Családi ereklyék

getty images

A nénikéd bizonyára imádta a kis nippeket, amelyek rád hagyott, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell tartanod őket. Sajnos túl sok mindenhez ragaszkodunk, annak ellenére, hogy cseppet sem tetszenek és nem is szeretjük őket. Ezek a tárgyak érzelmileg megmérgeznek, és nincs helyük az életünkben.

Gyűjtemények, melyek már nem okoznak semmi örömet

getty images

Könnyen terhessé válhat egy olyan kollekció, amellyel már régen elvesztettük a kapcsolatot. A gyűjtemények mindig régi időkhöz, emlékekhez, emberekhez kapcsolódnak, ezért a tőlük való elválás okozhat némi nehézséget és azt a tudattalan érzést, hogy elhagyjuk azt az embert… De létrehozhatunk egy saját, nagyon apró emléket, mint egy jegyzet vagy a gyűjtemény egy darabja, és közben nem kell azon aggódni, hogy a többi darabtól való megválással az illetőről feledkezünk meg.

Bevetetlen ágy

getty images

Az ágyazás reggeli rituáléját kihagyni abszolút negatív hatással lehet életünkre. A szervezés kulcsfontosságú a napi stresszkezelés rendezésében, így döntő jelentősége van annak, hogyan hagyjuk magunk után a hálószobánkat, mielőtt hozzákezdenénk a naphoz.

Kihasználatlan hobbikellékek

getty images

A félbehagyott vagy fel nem használt hobbikellékek egyfajta törekvésbeli rendetlenségre utalnak és arra, hogy a tulajdonosnak sokkal könnyebb összegyűjteni az anyagokat az új fellángoláshoz, mint hogy időt és erőfeszítést tegyen a folytatásra.  Plusz minden alkalommal erősíti a bűntudatot és a szorongást, amikor rájuk nézve arra gondolsz, hogy mennyi pénzt költöttél rá.

Nehéz textilek

getty images

Nem csak kevesebb fényt eresztenek be, de azonnal magukhoz vonzzák az összes port. Főszabály az, hogy minél nehezebb egy bútor vagy egy függöny, annál nehezebb atmoszférát teremt a térben. Vannak olyan esetek és terek, amikor a szoba elbírja az ilyen darabokat, de nem árt körültekintőnek lenni ezen a téren is.

Rossz színválasztás

getty images

Pedig köztudott, hogy a színeknek pszichológiai hatásuk van. Tudjuk, hogy a piros, a narancssárga és a tüzes árnyalatok általában serkentően hatnak ránk, míg a kékek és a zöldek nyugtatólag, a szürke és a bézs pedig semleges, kiegyensúlyozott színek. Ha ellenérzésed van egy színnel kapcsolatban, akkor bármi is a trend, eszedbe ne jusson olyanra festeni a szobát vagy a lakást.

Törött darabok

getty images

Minden alkalommal, amikor kinyitod a konyhaszekrényt, meglátod a régi, ámde törött csészét. Lehet, hogy szép emlékek fűznek hozzá, de mégse javítottad meg idáig. Lehet, hogy ideje lenne kidobni? Ez a szegénység mentalitás, ami annyit jelent, hogy félünk attól, hogy valamiből nem lesz elég és ami valójában arról szól, hogy nem értékeljük magunkat eléggé.

Nagy kupac régi papír

getty images

A papírmunka általában unalmas. A régi üdvözlőkártyák és levelezés olyanok, mint a törött darabok: olyan régi emléket képviselnek, amelyet az emberek félnek elengedni. De az a rossz hírünk, hogy a nagy halom papír rendezetlenség és a túlterheltség benyomását kelti. Megválni ezek nyomasztó terhétől segíthet kezelni a nyomasztó érzéseket is.

Nyitott polcok

getty images

Elsőre jó ötletnek tűnhet egy plusz polc a cédék vagy a fűszerek tárolására, de jobb, ha lemondasz róla. Hajlamosak vagyunk inkább egy plusz tárolóhelyet bevetni, mint hogy kidobálnánk a felesleges vagy régóta nem használt dolgainkat. Ráadásul ezek a nyitott polcok csak akkor szépek és mutatósak, ha folyamatosan rendet tudunk tartani rajtuk. Ellenkező esetben ez is a rendetlenség és a káosz benyomását keltik. Kell ez neked?

Mókás vagy promóciós bögrék

getty images

A csiricsáré bögrék nagyon viccesek voltak, amikor hirtelen felindulásban megvetted vagy ajándékba kaptad, de általában csak a helyet foglalják vagy olyan dolgokra emlékeztetnek, amelyeknek már semmi jelentősége nincs. Persze nehéz elengedni őket, de jobb előbb, mint később…

Biztos, hogy rengeteg minden a szívedhez nőtt, és természetesen nem azt mondjuk, hogy mindennek mennie kell, ami régi. De. Időnként nem árt nagytakarítást végezni, és megszabadulni a felesleges porfogóktól!

Forrás

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *