LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

10 ember, aki bebizonyította, hogy a lehetetlen nem létezik

Share

Erősek, kitartóak, példa értékűek, bátrak és sosem adják fel, még akkor is ha nagyon nehéz.

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.

A fenti idézet Muhammad Alitól származik, és tökéletes leírja a most következő tíz ember hitvallását is. A világon sokan úgy élnek, hogy állandóan csak panaszkodnak és nem látják meg az élet igazi ajándékát. Ezek az emberek nem becsülik meg az egészségüket, nincs kitartásuk. Most tíz olyan embert mutatunk akik az elszántságukkal, akaraterejükkel megmutatták az egész világnak, hogy a fizikai fogyatékosság nem korlátozó tényező.

Meríts erőt és motivációt te is belőlük, ha úgy érezed, hogy az életed rossz irányba tart, vagy elfogyott a lelkesedésed. Mert a lehetetlen nem létezik!

Amy Purdy

fotó: https://www.facebook.com/AmyPurdyGurl/

19 éves korában egy bakteriális fertőzés miatt le kellett operálni térdtől lefelé a snowboard versenyző lábait. Amy elvesztette mindkét veséjét, és lépét, majd két évvel később édesapja veséjével tovább élhetett. Ehhez képest három hónap sem kellett, de Amy újra a lejtőn állt a protéziseivel és újra versenyezni kezdett. A 2014-es paralimpián bronzérmet szerzett, majd ezüstöt. Mi ez ha nem kitartás?

Aaron Fotheringham

fotó: © Aaron Fotheringham / facebook

Aaron Fotheringham 8 évesen kezdett el kerekesszékében gyakorolni, amikor megtudta, hogy testvére állandóan a BMX kerékpárjával a gördeszkás parkban lóg. A fiú sem akart kimaradni ebből és gyakorolni kezdett. 14 évesen őt lett az első személy, aki hátraszaltót hajtott végre egy kerekesszékben. Aaron a 18. születésnapját úgy ünnepelte, hogy dupla hátraszaltót csinált.

Evelyn Glennie

fotó: © Nomo / wikipedia

Evelyn Glennie olyan virtuóz ütőhangszerész, aki bár 12 éves kora óta siket, azt állítja, hogy megtanulta hallani a saját játékát. 2007-ben a lány az Egyesült Királyság magasrangú rendjének kitüntetésében részesült.

Zack Ruhl

fotó: © Zack Ruhl / facebook

A fiú combcsontok nélkül született és törékenységben szenvedett, így az orvosoknak le kell amputálniuk a lábát. A férfi ma elismert cross fit tréner és hatalmas súlyokkal képes felhúzást csinálni tolószékben ülve.

Marla Runyan

fotó: https://limitlesspursuits.com/land/marathon-running/marla-runyan-americas-inspirational-runner/

Annak ellenére, hogy Marla vak 4 aranyérmet szerzett az 1992-es nyári paralimpiai játékokon. 100 méteres, 200 méteres, 400 méteres versenyszámban, és magas ugrásban is megállíthatatlan. 1999-ben bebizonyította, hogy fogyatékossága nem akadály a hosszabb versenyeken sem. 1500 méteren is aranyérmet szerzett.

Spencer West

fotó: © Spencer West / facebook

A Kilimandzsáró Afrika legmagasabb hegye, ahová ép emberek sem jutnak feltétlenül fel, mert annyira megterhelő. A lábak nélkül élő Spencer Westnek azonban ez is sikerült. 31 évesen elérte a lehetetlen, megmászta a hegyet úgy, hogy csak a kezeit használta.

Bethany Hamilton

fotó: © Bethany Hamilton / facebook

2003-ban az akkor 13 éves lány elvesztette bal karját egy szörnyű cápatámadásban. A lányt sokkos állapotban szállították kórházba, és még az is kétséges volt, hogy a vérveszteség miatt túléli-e egyáltalán a támadást. A lány egy hónappal a cápatámadás után visszatért a vízbe, és ma profi szörfösként siklik a hullámokon.

 Angel Giuffria

fotó: © angelgiuffria / imgur

Az Éhezők viadala első részében is szereplő Angel csak egy karral született. Míg a legtöbb ember súlyos csapásként élte volna meg ezt, Angel elhatározta hogy híres színésznő lesz, és meg is csinálta. A fél karú lány sokat szerepel fesztiválokon, előadásokat tart, konferenciákra jár és motiválja az embereket.

Jessica Cox

fotó: © Jessica Cox / facebook

Ismerd meg Jessica Cox-ot, aki a világ első engedéllyel rendelkező kar nélküli pilótájává vált. Jessica emellett fekete öves takewandos, valami búvároktatós és motivációs előadő. Sőt! A lány részvett az El Tour de Tucson bringaversenyen is. Mindezt karok nélkül. Elképesztő!

Qian Hongyan

fotó: © Qian Hongyan / facebook

Quin 2000-ben mindössze négy évesen vesztette el mindkét lábát egy autóbalesetben. A szegény családban élő lánynak nem volt lehetősége művégtagokra, de ő nem adta fel. Felhívta a kínai sajtó figyelmét a mozgáskorlátozottakra, majd kemény munkája gyümölcseként a 2009-es kínai paralimpiai úszóversenyen is győzedelmeskedett. 2015-ben aranyérmet szerzett 100 méteres mellúszásban, és azóta is újabb sportsikerekre edz.
Nekik is sokat köszönhetünk!
http://goodstuff.hu/2018/02/08/10-felejthetetlen-kep-a-noi-batorsagrol-merits-erot-beloluk/
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *