LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Nem kérek bocsánatot azért, mert érzékeny vagyok

Share

“Olyan érzékeny vagy” –  mondod nevetve és átölelsz. Mosolygok. Bólintok. Elfogadom az ölelést, magamhoz szorítom. Belekortyolok az italomba, és kinézek az ablakon, ahol épp lemenőben van a nap.

Megpróbálok nem arra gondolni, amit mondasz, hanem arra, hogy mennyire igazad van, és arra, hogy mégis bántóan érnek a szavaid, pedig tényleg tudom, hogy igazad van.

Hosszú időn át voltam az a lány, aki mindig hallgat. Én voltam, aki írt, aki szereti a verseket, aki naplót vezet, akinek plüssállatai vannak, és még sorolhatnám az okokat, hogy ezek mellett miért cikiztek a középiskolában. Én voltam a lány, akinek az orra mindig egy könyv lapjai közt volt, az érzései pedig az oldalakon.

Örökké engem szekáltak, mert túl érzelmes voltam.

Úgy nőttem fel, hogy hogy féltem a saját hangomtól. Az írásaimat nem mutattam meg senkinek, nem akartam, hogy kinevessenek. Nem akartam, hogy furának tartsanak a mély érzelmeim miatt, amiért lágyszívű vagyok, és amiért ezt meg akarom osztani a körülöttem lévőkkel.

Úgyhogy hallgattam.

Meggyőztem magam, hogy érzékenynek lenni szégyen, hogy a nagy szívem inkább gyengeség, és nem leszek tőle erős.

“Olyan érzékeny vagy”. Ezt mondta az osztálytársam is, mikor a tanár visszaadatta vele a naplómat, miután a lány felolvasta belőle a verset a barátainak, amit írtam, hogy nevessenek egy jót. Folytak a könnyeim, és azt akartam, hagyják abba. Azt kívántam, bár ne bántana ez ennyire.

“Olyan érzékeny vagy.” Úgy nőttem fel, hogy féltem ezektől a szavaktól, utáltam, mert támadásként éltem meg minden egyes alkalommal, mintha valami nem lenne rendben velem. De most ezek azok a szavak, amiket büszkén viselek, amiket ünnepelek, a szavak, amiket azonosítóként hordok magamon.

Érzékeny vagyok. És büszke vagyok rá.

Büszke vagyok arra, ahogyan írok, ahogy papírra tudom vetni az érzéseimet.

Büszke vagyok rá, mennyire törődöm a családommal, a barátaimmal, idegenekkel. Büszke vagyok rá, hogy nem adom fel a szerelmet, akkor is, ha nem jön könnyen.

Büszke vagyok arra, ahogy a szívem továbbra is dobog, hisz és harcol. Büszke vagyok arra, aki vagyok.

 

 

Olvasd el ezt is:

Íme a jelek, hogy te is a “szuperérzékeny” emberek közé tartozol!

gsbox_banner

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *