LOADING

Type to search

Inspiráció Mozizom

10 kihagyhatatlan film, ami utat mutat(hat) a boldogsághoz

Share

Ha épp arra van szükséged, hogy valami motiváljon, vagy csak azért, mert nagyon jó újra meg újra megnézni ezeket a filmeket!

Vándorút

A kaliforniai Tom Avery élete nem egyszerű, ugyanis a fia elhunyt a Pireneusokban, a Szent Jakab zarándokút kezdetén. Hogyan dolgozhatja fel ezt egy édesapa? A főszereplő erős jellem, új célt tűz ki maga elé: valóra váltja fia álmát, végig járja helyette a zarándokutat.

Júliusban

Mi marad egy fizika tanárnak, akik beleszeret egy török táncosba? Daniel nem az ész érvekre hallgat, hanem a szívét követi, és egészen Isztambulig megy. Útja során Daniel számtalan különböző kaland részese lesz, de hiszi, hogy egy gyűrű ősi azték szimbólumokkal díszítve majd megmutatja neki a helyes utat.

Az élet háza

A 45 éves építész, George, megtudja, hogy hátralévő napjai meg vannak számlálva. Azt hitte, lesz elég ideje megvalósítani az álmait. Lehetséges a múlt hibáit kijavítani, mikor szorít az idő? Ki tudja. De George-nak van egy terve… A főszereplőt a kiváló színész, Kevin Klein alakítja.

Éjfélkor Párizsban

Woody Allen még nem tudott olyan filmmel előállni, ami ne érintette volna meg a szívünket. Egy álmodozó forgatókönyvíró, aki titkon azt kívánja, bár az 1920-as években élt volna, Párizsba érkezik a menyasszonyával. Minden adott ahhoz, hogy a nyaralás tökéletesen sikerüljön. Azonban hirtelen Gil álmai elkezdenek valósággá válni… Mondd, Párizs, mennyi titkot tartogatsz még?

A halászkirály legendája

Jack rádiós műsorvezetőként dolgozik, akinek egy rossz elszólása tragédiához vezet, amiért aztán feladja a munkáját és az alkoholhoz fordul. Nem sokkal ezután találkozik egy hajléktalannal, Parry-vel (Robin Williams), aki egykor történelem professzor volt. Parry új oldalról mutatja meg Manhattan-t Jack-nek, ahol a kastélyok az utcán épülnek, és a középkori lovagoknak mindig van hova menniük.

Az élet ízei

Perzselő indiai fűszerek, vagy kifinomult francia ízek? Miért ne lehetne mindkettő? Indiai bevándorlók nyitnak éttermet Provance-ban. Az ötlet jó, csak egy gond van: az út túloldalán áll egy francia vendéglő, egy Michelin csillaggal.  Ez a szívmelengető történet isteni ízek világába kalauzol bennünket.

Az élet egy csoda

Emir Kusturica hű önmagához. A kezei közt egy egyszerű történet varázslatos útmutatássá válik, ami segít, hogy megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat. Ez egy vígjáték-dráma egy álmodozóról, Luka-ról, aki egy vasúti alagutat akar építeni a Balkánon. Az élet nem könnyíti meg a dolgát: háború, árulás, csalódás… De mindezek csak arra szolgálnak, hogy megerősítsék Luka őszinte vágyakozását a boldogság iránt.

Rockhajó

Ez egy igaz történet egy brit kalózrádió dj-iről, akik a tenger közepéről, egy hajóról sugározták adásaikat a szabadszellemű és vakmerő hatvanas években. Készen állsz, hogy belevesd magad az igazi rock and roll évek mámorába? Akkor ez a film csak rád vár! Remek számokat ismerhetsz meg a múltból, amik majd meggyőznek, hogy nem csak a Beatles játszott jó zenét.

Rövidre vágva

Los Angeles a 90-es években. Ebben az ironikus és néhol egész szürreális filmben több, mint 20 szereplő életét követheted végig. Ez a filozofikus film emlékeztet minket arra, hogy a mindennapi rohanásban az emberek nem figyelnek az alapvető, örök értékekre. A boldogság néha csak egy karnyújtásnyira van, és ahogy többször elhangzik, ’Ízlés kérdése’.

Eddie, a sas

Nem csak a szuperhősök emelkedhetnek felül a mindennapokon. A film igaz történet alapján készült, és ettől lesz még izgalmasabb végig követni, ahogy egy ügyetlen, szemüveges Eddie nevű férfi ’sassá’ válik. Ha azt gondolod, hogy legendás bajnokká vált, tévedsz. Ez a film egy átlagos srácról szól, aki egy közülünk. Ha szereted az érzelmeket, a jó humor és Hugh Jackman-t, mindenképpen nézd meg ezt a filmet.

gsbox_banner

Forrás

Nézd meg ezt is:

11 film hétvégére, amitől *biztos* jól fogod érezni magad!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *