LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Inspiráció Szépítkezem

“A természet és a gyógynövények erejét vegyítjük a modern technológiával.”

Share
Napjainkban újra egyre nagyobb szerepet kap a természet és a gyógynövények ismerete. Ezt az ősi tudást ötvözi minden egyes kozmetikumában XXI. századi technológiával a Yamuna kozmetikai márka. Szabó Patrícia PR vezetővel erről a szemléletről és a Yamuna izgalmas termékeiről beszélgettünk.

Idén lett 15 éves a Yamuna bőrbarát kozmetikai márka. Hogyan kezdődött a történet?

A tulajdonos-alapítót, Kajtár Zsoltot a természet szeretete vezette erre az útra. Már kicsi gyermekkorától kezdve rendszeresen járta nagypapájával az erdőket, aki mindig mesélt neki arról, hogy melyik növény mire jó. Aztán felnőttként jött egy váltás az életében, és elkezdte keresni az olyan kozmetikumokat, amelyek természetes anyagokat tartalmaznak. Nem talált, így elkezdte otthon főzni magának a szappanokat. A vállalkozás egy saját igényből nőtte ki magát, és ahogy lenni szokott, annyira tetszett mindenkinek a környezetében, hogy elkezdte árulni. Akkoriban nem volt még se marketing, se hirdetés, és olyanfajta igény sem volt a természetes kozmetikumokra, mint manapság, viszont egyre csak jöttek vissza az emberek és vitték a szappanokat.

E mellett aztán elkezdett masszázsolajokat is gyártani, amelyből mára hihetetlen mennyiséget adunk el, hiszen a legtöbb masszőr Magyarországon a professzionális üzletágunkból vásárolja az olajokat munkájához.

Miben rejlik a Yamuna szappanok, masszázsolajok és kozmetikumok különlegessége?

Mindig azt szoktam mondani, hogy a természet és a gyógynövények erejét vegyítjük a modern technológiával. A szappanjainkban ott van a körömvirág, a kamilla, de közben illatosak és szépek is, és abszolút hozzáférhető áron vannak.

Ezeket a szappanokat egyébként a mai napig kézzel készítik Kaposváron.

Benne van Zsolt apukája, Géza bácsi munkája, és benne van a most nyugdíjba ment Rózsika nénié is, de mellettük sok fiatalé, akik kézzel öntik, szeletelik és beleadják szívüket-lelküket minden darab levendulás szappanba vagy fürdőbombába. Ez alatt a másfél évtized alatt sok minden történt, sok fejlesztés és sok minden olyan is, amiről kiderült, hogy tévút. De, ami nagyon fontos, hogy mindig is bőrbarát kozmetikum voltunk és meg is maradunk annak. Ezek az értékek nagyon fontosak számunkra, és éppen ezért lett a közelmúltban Farkasházi Réka színésznő  a szépségnagykövetünk, mert ő az, aki szerintünk megtestesíti azt a természetességet és időtálló értéket, amelyet a Yamuna kozmetikumok is.

Farkasházi Réka, a Yamuna arca

Mit jelent az, hogy valami bőrbarát?

Az emberek nagy része azt gondolja, hogy ha valamire azt mondjuk, hogy természetes vagy natúr, akkor az jó. De ez nem igaz, mert attól valami nem biztos, hogy jó neked, mert natúr. A bőrbarát kategóriának egyébként vannak ismérvei: soha nem kísérleteztünk és vásároltunk olyan alapanyagot, ami állatkísérlet útján került volna forgalomba, megújuló energiaforrásokkal dolgozunk, és korunkat megelőzve SLS mentesek a termékeink nagy része. Vannak vegán szappanjaink is, amelyekben még méhviasz sincs. Figyelünk arra is, hogy olyan alkotórészek se legyenek a kozmetikumainkban, amelyek allergiát okozhatnak. Sokan nem tudják, de az a kozmetikum, amelyben nagyon sok természetes összetevő van, bizony allergizálhat. Mi inkább megkeressük azt a változatot, amely szuperbiztos. Számunkra alapvető, hogy ha valaki hazavisz egy testvajat vagy arckrémet, amellett, hogy legyen finom illata – mert lássuk be nők vagyunk, és ez kell nekünk – ne okozzon allergiát.

Ennek érdekében állandó fejlesztésekben és újításokban vagyunk, melynek egyik eredménye, hogy mára gyakorlatilag több száz termékünk van. A fejlesztésekben mindig abba az irányba megyünk, hogy bőrbarát maradjunk.

Melyek a kedvenc termékek, amelyeket a leginkább vásárolnak?

A professzionális üzletágunkban abszolút a masszázsolajak vezetnek, hihetetlen mennyiségben adunk el belőlük, mert nagyon sok szállodában és masszázsiskolában használják. A lakossági üzletágban a legtöbbet a szappanokból adunk el, melyek ott vannak a Rossmann-ban, a DM-ben és a Müllerben is. Ezek mellett nagyon nagy siker lett az egy hónapja kihozott avokadó olajos arcradírunk, nagy kedvencek a testvajakat is, melyek különféle illatanyagokkal készülnek, de a szőlős folyamatosan sláger. Ami még érdekes, hogy bármilyen évszak van, bármi is történik, a levendulás termékek állandóan népszerűek: levendulás szappan, levendulás fürdősó, levendulás testvaj, fürdőgolyó…

Elsősorban kik vásárolják a Yamuna kozmetikumokat?

A nők mellett megvannak a férfivásárlóink is, és sok olyan ember keres meg minket, akiknek bőrproblémájuk van. Egy shea vaj alapú készítmény, vagy egy olyan, amelyben nincs semmi olyan, amely allergizálhat, nagyon helyre tudja hozni a bőrt. És imádják a vevőink a kozmetikumaink finom illatát, az azért kell egy nőnek, hogy elvarázsoljon bennünket. Igazából nekem is fontos, a szőlőmagolajos testvajunk például a kislányom kedvence is.

Jól esik nekünk a sok hálálkodó levél, amelyekben örömmel írják, hogy helyre jöttek a bőrproblémák vagy az ekcémás babák bőre meggyógyult. Egyik vásárlónk például évek óta küzdött azzal, hogy rettenetesen repedezett volt a sarka, és a Shea vajas testvajunk helyre hozta. Csupa kedves történetünk is van a törzsvásárlóinkkal kapcsolatban: múltkor a Jászai Mari téri üzletünkben az üzletvezető megdicsérte az egyik vásárló kabátját, mire ő levette és nekiadta a kolléganőnek. Vagy amikor a minap egy csokor virágot vittek az egyik ott dolgozó lánynak, mert annyira hálásak voltak. Végtelenül jó visszajelzés volt ez, ahogy az a sok köszönőlevél is, amelyet nap, mint nap kapunk.

Örömmel láttam a weboldalatokon, hogy sminktermékek is vannak. Ezek miben mások, mint a többi színes kozmetikum?

Ezek mindegyike ásványi smink, teljes egészében természetes alapanyagokból készülnek és az érzékeny bőrűek számára is tökéletes biztonsággal alkalmazhatóak. Használatukkal lélegzik a bőr, és nincs bennük semmilyen mesterséges adalékanyag. Sőt, egyik CC krémünkben gyulladáscsökkentő anyag is van, amely szépen rendbe hozza például a rosaceás bőrt.

Hol találkozhatunk személyesen is készítményeitekkel?

Rossmann-ban szappanok és fürdősók is vannak – külön nekik kiszerelve -, míg a Dm-és a Müllerben több termékünket is meg lehet vásárolni. Most igazság szerint a nagy sláger mindenhol az új bőrfeszesítőnk és a paprika olaj, ami bámulatosan tud segíteni a fogyásban, alakformálásban. Jelenleg fut a kampányunk az Activiával, ekkor ott leszünk a Tescoban is, eléggé szem előtt.  De a Szent Istán körút 1. szám alatti márkaboltunk is egész nap várja az érdeklődőket.

Hogyan születik meg egy új termék?

Az inspirál bennünket, hogy a természetes hatóanyagokat ötvözzük a meglévő modern technológiával és a modern hatóanyagokkal. Most volt Amsterdamban az új hatóanyag kiállítás, amelyről Zsolt új ötletekkel és inspirációkkal jött haza és a fejlesztőnk, Évi is.  Ezen a kiállításon szokták egyébként kiosztani az év díját, amelynek a tavalyi nyertesével már mi is dolgozunk. Nagyon szeretnénk ezt a fantasztikus hatóanyagot a magyar vásárlókkal is megismertetni, szeretnénk, hogy elfogadható áron ők is találkozhassanak vele.

Bár így is több száz termékünk van, a paletta egyre bővül, és ősszel számos további arcápolási újdonsággal készülünk.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Gyakorlatilag minden nagyon izgalmas. Zsolt gondolkodásmódja és ötletei nagyon inspirálóak, meglát új utakat, behoz egy másfajta szemléletet. Az egész csapat végtelenül kedves és nagyon jó emberekből áll. Számomra az életben mindig az a legfontosabb, hogy bármit is csinálok, abban lélek legyen. És itt, a Yamunánál minden kozmetikumban ott a lélek és a szeretet. Ez az az érték, amelyet mi örökre őrizni fogunk.

 

Kapcsolódj be a hírfolyamba. Újdonságokért kövesd a Yamuna Facebook oldalát ITT! 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *