LOADING

Type to search

Mozizom Utazom

Járd végig Írország csodás helyeit az UI: Szeretlek film szerint

Share

A film, amin oly sokat pityeregtünk csodás helyszínen játszódik (ha eddig ezt nem vetted még észre!). Most itt a lehetőség, hogy te is bejárd a híres helyszíneket, ahol az UI:Szeretlek című film jeleneteit vették fel. 

A Harry Potter filmes útikalauz után most itt az egyik nagy kedvencünk az UI:Szeretlek című film helyszíneinek listája. Ha még nem látta a Hilary Swank és Gerard Butler híres alakítását, akkor nyomás és nézd meg, aztán ámulj a csodás helyszíneket, amiket Írország rejt.

Dublin

Természetes, ha Írország, akkor muszáj ellátogatnod Dublinba, ami a sziget fővárosa. A kis pub, ahol Gerry meglátja a tömegben Hollyt és elénekli neki a Galway Girl című dalt valójában megtalálható. A Whelan Wexford utcában lévő kis pub hagyományos ír kocsma, ahol ihatsz egy jó sört, és még az is lehet, hogy lesz egy gitáros srác, aki neked is elénekli az egyik dalt.

 

Whelan’s Bar (@whelanslive) által megosztott bejegyzés,

Ha már Dublin, akkor ne hagyd ki a Temple Bart se, mert ez a legtipikusabb pub. Ebben az utcában zajlik Dublin éjszakai élete, amit neked is érdemes felfedezned és benézned egy-két helyre, hogy egy görbe estét csapj!

fotó: https://hippie-inheels.com

Wicklow megye

fotó: https://hippie-inheels.com

Irány Wicklow megye, ahol végy mély lélegzetet, lélegezd be a hűvös hegyi levegőt, hiszen ez a Dublintól 1 órányira található táj elképesztően gyönyörű. Nem csoda, hogy itt forgatták az UI:Szeretlek legtöbb jelenetét. Tudtad, hogy a Rettenthetetlen című film egyes jeleneteit is itt vették fel? Wicklow megye Írország kertjeként híresült el, és gazdag történelmi tájakban és persze természeti jelenségekben.

Sally Gap

fotó: https://hippie-inheels.com

A Wiclow Nemzeti Park szívében található Sally Gap, ami arról különleges, hogy itt találkozik Holly és Gery először (és itt csókolják meg egymást később). Ez a festői hegyi átjáró népszerű randi helyszín, hiszen tele van zöld növényekkel, és mindenhol juhok legelésznek békésen.

Lacken Village

fotó: https://hippie-inheels.com

Amikor Holly és Gerry Wicklow megyében sétálgatnak, akkor Lacken village felé haladnak. Ezt a festői kis falucskát mindenképpen érdemes útba ejteni néhány fotó erejéig, hiszen a Blessington tavak melletti helyen csodás a kilátás.

Blessington tavak

fotó: https://hippie-inheels.com

Ugye emlékszel a tóra, ahonnan ki kell menteni Hollyt, amikor csónakkal beevezett a közepére? Nos ez valóban létező tó Írországban. Ajánljuk, hogy te ne egyedül evezz ki rá, hanem inkább bérelj egy hajóskapitányt, aki megmutatja a tavat.

Glendalough

Bár nem szerepel a hosszan a filmben, de nem lehet kihagyni Wicklow megye bemutatásából ez a gleccserekkel körbeölt gyöngyszemet. Glendaloughba érdemes elmenni túrázni, felfedezni az érintetlen természetet, és sétálni a gleccserekből keletkezett tavak és folyók mellett.

fotó: https://hippie-inheels.com

forrás

Te jártál már Írországban? És ezeken a helyszíneken? 

Ha szereted a szerelmes filmeket, akkor ezt is ajánljuk!

5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *