LOADING

Type to search

Inspiráció Kipróbáltuk Szépítkezem

“Az elején minden egyszerűnek tűnik, aztán az ember rájön, hogy rengeteg rejtelme van a szakmának…”

Share

A natúr kozmetikumok piacára egyáltalán nem könnyű belépni új szereplőként. Dr. Jókay Éva a nevét adta a testvajaihoz, ezzel is biztosítva, hogy minőségi termékkel van dolgunk. Ismerjétek meg a vállalkozónőt a termék mögött, amit mi már próbáltunk és tökéletesnek bizonyult!

Mindenki selymes és puha bőrre vágyik, de egy bizonyos kor után már csak néhány szerencsés büszkélkedhet vele. Most viszont itt a lehetőség, bárkinek lehet fiatalos a bőre, vagy akár sokáig az is maradhat. Bárkinek, aki Jókay testvajat használ. – Interjú Dr. Jókay Évával

Hogyan kerültél kapcsolatba a kozmetikumokkal?

Már gyermekkoromban is ezzel szerettem volna foglalkozni, bőrgyógyász keresztanyám javasolta, hogy ha kozmetikumokat szeretnék készíteni, akkor gyógyszerész karra jelentkezzek. Aztán az egyetem után a szakmában ragadtam, tíz évig dolgoztam patikában, gyógyszertárvezetőként is, amitől még most sem tudok megválni.

De közben elindítottad saját vállalkozásodat…

Igen. Amikor elindul az ember egy úton, akkor az elején minden olyan egyszerűnek tűnik, aztán rájön, hogy sokkalta bonyolultabb minden és mennyi, de mennyi rejtelme van a szakmának. Óvatosságból sokáig vártam, hogy kilépjek a nyilvánosság elé, mert szerettem volna minél többet tanulni a kozmetikumokról, ezért több posztgraduális képzésen vettem részt.

Aztán eljött az idő, amikor már meg mertem mutatni, hogy mit tudok, és el mertem indulni. Ez volt 2014-ben. Sokáig tartottak az előkészületek, mert nagyon sokféle vizsgálatot elvégeztünk a termékeken. Számomra nagyon fontos, hogy mindig megfelelő minőségben, professzionális környezetben kerüljenek előállításra a termékeim. Nagyon magas minőségen történik a gyártás és az ellenőrzés is.

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon maximalista vagy…

Az az igazság, hogy mindig úgy voltam vele, hogy tényleg jót szeretnék adni az embereknek. Az egyetem alatt az ember hamar rájön, hogy ez sokkal árnyaltabb dolog, mint azt sokan gondolnák: az, hogy mit mivel keverek össze és mit ajánlok a pácienseknek, az egy komplex dolog, nem lehet pár könyvből vagy magazinból elsajátítani. Olyan munkát nem szeretnék kiadni a kezemből, amely nem állja meg a helyét a gyógyszerész kollégák előtt. Akik egyébként nagyon aranyosak,  ismerve és ismeretlenül is támogatnak, drukkolnak. A legelső megrendelőm is egy patika volt az ország másik végéből.

Miért pont testvajakat készítesz?

Nagyon szeretem a testvajakat, magam is sokfélét használtam és mindig volt egy kis hiányérzetem. Mindegyiknél. Ekkor gondoltam, hogy megcsinálom azt a testvajat, amit én szeretnék.

Mitől különlegesek ezek a testápolási készítmények?

Elsősorban azt emelném ki, hogy felesleges segédanyagokat nem tartalmaznak, például szintetikus tartósítószereket, stabilizátorokat, stb. Ezek a testvajak valóban természetesek, és valóban olyan anyagok találhatók bennük, amelyek a természetben is jelen vannak. (Kivéve persze azok, amelyekben az illat miatt benne van a parfüm, de ezeknél is a legjobb minőségűeket használjuk.) Így sokkal töményebb a termék, ezért sokkal kevesebb is elég belőle és bárki használhatja egész kicsi gyermekkortól idős korig.

Melyik a legnépszerűbb terméked?

Ez hónapról-hónapra változó. Amikor régebben azon gondolkoztam, hogy melyiket fogják a legjobban szeretni, akkor a különleges illatú wellnessre szavaztam volna – természetesen a szenzitív mellett, mert azt bárki, még a legérzékenyebb bőrűek is használhatják. Ezzel szemben a csokoládés az, amelyiket a legtöbben vásárolják. Most a nyár közeledtével a wellness megint feltörekvőben van, és nemsokára jönnek az új illatok is, bővül a paletta.

Mi az, ami inspirál egy új termék megalkotásánál?

Érzések és élmények. Van, hogy egy szín vagy egy életérzés megragadja a fantáziámat, van, hogy egy kellemes délután emlékét szeretném magammal vinni, mondjuk egy olasz tóparti sétának az élményét, és akkor elkezdek gondolkozni azon, hogy milyen klassz lenne egy olyan illat, amely ezt visszaadja. Van olyan is, amikor úgy születik meg egy termék, hogy elgondolkozom, hogy mi az, amin egy másik kozmetikumnál szeretnék tökéletesíteni, ha lenne rá lehetőségem. És szerencsére van lehetőségem. Remélem, hogy a következő években azt a rengeteg bennem lévő ötletet és inspirációt mind meg is tudom majd valósítani és termékben is meg tudnak jelenni.

Ha jól tudom hamarosan több új terméket készülsz bevezetni. Mit lehet ezekről tudni?

Tavasz vége felé jönnek majd az új termékek, amelyek nem csak testvajak lesznek, hanem más szépségápolási kozmetikumok is. A testvajaknál több új illattal is készülök (például cseresznyevirág), de hogy a többi mi lesz, az még egyelőre meglepetés.

Hogyan kell használni a testvajakat, van valami különleges módszer?

A testvajak a test melegén lágyulnak, és nagyon széles körben lehet őket használni. A klasszikus módszer, amikor testápolóként működik: fürdés vagy zuhanyzás után az enyhén nedves bőrünket egy mandulányi adaggal bekenjük. Ha valakinek van egy kisebb helyen komolyabb bőrproblémája, mint mondjuk a pikkelyes bőrhámlás vagy száraz viszketés, akkor azt naponta kétszer-háromszor bekeni vele és pár nap múlva már javulásról szoktak beszámolni. Szoktuk javasolni fürdőadaléknak is, ha például valaki nem szereti kenegetni magát, akkor egy diónyit beletesz a fürdővízébe; ilyenkor fürdőolajként funkcionál. Végül nagyon jó hajvégápoló pakolásnak is, sőt újabban talp reflexológusok is vásárolják talpmasszázshoz. Ennek a sokrétű felhasználhatóságnak az az oka, hogy a szó jó értelmében ez egy minimalista készítmény, nincs tele felesleges anyagokkal.

Aki még nem próbálta, hogyan tudja a legjobban elképzelni, milyen érzés a bőrnek, ha a Jókay testvajakat használja?

Megvan az a fantasztikus hatásuk, hogy hamar nagyon ruganyos és puha lesz a bőr tőlük, olyan, mint a selyem. A bőr tapintása is nagyon hamar változik, és tudjuk, hogy milyen fontos a tapintás…

Hogyan tudod elérni ezt a hatást?

Ezek a készítmények nagyon mélyen táplálják a bőrt. A növényi összetevők jól beleilleszkednek a bőr saját összetételébe és nem terhelik meg, hanem nagyon jól regenerálják. Ezek természetesen mind olyan anyagok, amelyeket a bőr be tud fogadni.  Ezenkívül nyilván egy-egy összetevő koncentrációja is nagyon fontos, megtalálni azt a helyes arányt, hogy csak a jótékony hatások érvényesüljenek.

Hol lehet találkozni a termékeiddel?

Egyelőre a webshopon és patikákban, melyeknek az egyre bővülő listáját folyamatosan közzétesszük a facebook oldalunkon. Most már azon is dolgozom, hogy ne csak gyógyszertárakban, hanem drogériákban is kaphatók legyenek a termékek, de mivel ez egy egyszemélyes vállalkozás, ezért néha kicsit lassabban haladok, mint szeretnék. Sokan érdeklődnek a termékekkel kapcsolatban telefonon, amit nagyon szeretek, mert így egy személyesebb kapcsolat jön létre a vásárlókkal. Többek között ezért szeretem a patikai munkát is annyira, mert lehet beszélgetni az emberekkel, megbeszélni velük a panaszaikat, és személyesen nekik javasolni gyógymódot. Tetszik a munkámmal járó emberközeliség. És a vásárlóimat is arra bíztatom, hogy ha kérdésük van, hívjanak fel.

Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz az általad készített kozmetikumok kapcsán?

Elérhető luxust szeretnék adni az embereknek. A legjobb minőséget szeretném nyújtani nekik, mégpedig megfizethető áron. Azt szeretném, hogy ne kelljen áhítozni vagy rossz minőségű krémeket használni, mert mondjuk valaki a drágát nem engedheti meg magának.

Számomra a legfontosabb a professzionalitás, a szakma, melyet hosszú évek alatt tanulunk meg. Fontos, hogy ez a többlet tudás jelen legyen minden Jókay kozmetikumban, aminek egy szelete a testvaj.

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *