LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Inspiráció Kipróbáltuk Lakom

Egy magyar anyuka, aki véget vetett a gyerekszobák káoszának!

Share

Neked is régóta dédelgetett álmod, hogy reggel a friss kávé ébresszen és ne a talpadba fúródott LEGO darabka? Akkor jó helyen jársz, a Mamazoo tárolóival többé nincsen rendetlenség!

2013-ban lépett a piacra a kis hazai vállalkozás elbűvölő textiltárolóival. Azóta már oszlopos tagja a magyar designer márkáknak, de a célkitűzésük továbbra sem változott: a Mamazoo számára a legfontosabb, hogy egyedi és különleges darabok kerüljenek ki a műhelyéből.

A márka megálmodójával, Buki Melindával beszélgettünk.

Mi motivált abban, hogy vállalkozni kezdj?

Gyakorlatilag egy vállalkozásba születtem bele. Szüleim szintén vállalkozóként dolgoztak, és már kis koromtól kezdve segítettem nekik. Árultam büfében, piacon, saját boltunkban és vásárokon is. Világéletemben imádtam „boltosat” játszani. 🙂

Valójában viszont azt tudom mondani, hogy nem is igazán vállalkozni szerettem volna kezdetben, csupán a gyerekek szobáját saját kezűleg kidekorálni. Az első tárolót azért varrtam, mert a gyerekem sosem a szobájában, hanem a ház legkülönbözőbb pontjain játszott, természetesen a játékai is ennek megfelelően mindenhol helyet kaptak…

Milyen termékek alkotják ma a Mamazoo kínálatát?

A fő termékünk a tároló, amelyre eleinte csak filcmintákat varrtam, aztán eljött az az idő, amikor már nem tudtam annyit gyártani, amennyit rendeltek. Idővel irányt váltottam, ma már a felhasznált textileket magam tervezem. Jelenleg művészektől vásárlom a képeket, grafikákat, a textilnyomtatást pedig egy természetes anyagokra, pamutokra szakosodott textilnyomdában készíttetem el. A kínálat a különböző vásárlói kérések nyomán bővült takaróval, párnával, ágyrácsvédővel, így már teljesen egységes szobadekorációt is lehet kérni a Mamazoo-tól.

Mióta vagy a piacon és mik a visszajelzések eddig?

2013-ban indultunk, amikor várandós lettem a kislányommal. A visszajelzések jók, bár nem könnyű ezt mérni… Azt gondolom, aki elégedett, az nem feltétlenül jelez vissza, és aki elégedetlen, az sem mindig ír panaszlevelet.

Sokat jelent, hogy szinte minden nap kapunk valamilyen pozitív visszajelzést; van, hogy csak egy rövid üzenet formájában, van, aki a Facebook oldalunkat értékeli öt csillaggal, de vannak olyanok is, akik képeket is küldenek a gyermekeikről a tárolókkal. Ezeknek külön album is jutott a Facebook oldalunkon “Elégedett vásárlók” címmel.

Ami nekem még mérvadó, az inkább a cserére való igény. Az elmúlt öt évben eddig csupán kétszer kellett visszacserélni terméket. Szerencsére ekkor sem minőségi panasz érkezett.

Kizárólag megrendelésre dolgozol?

Törekedtem arra, hogy legyen egy készlet egyforma termékekből, de a fő célkitűzésem továbbra is az, hogy limitált szériában tudjak gyártani.  Úgy látom, vannak kicsit introvertáltabb vásárlók, akik nem szeretnek kérdést feltenni az eladónak, tegyük fel egy Facebook poszt alatt.

Azért jó, ha van webshop, mert így mindenki számára láthatóak az árak, a méretek és minden egyéb információ. Továbbra is teljesítünk egyedi megrendeléseket, de a webáruház miatt készlettel is rendelkezünk.

 

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a márkádnak?

Nehéz ezt így megfogalmazni, de talán az, hogy nem a mostani divatos monochrome divatot követem. A termékeim nem a manapság trendi vonalat képviselik és nem is a tömegmintákat, hanem olyanokat, amiknek én magam is örültem volna annak idején.

Hányan alkotjátok a vállalkozást?

Lényegében én csinálok mindent, de mégsem szívesen jelenteném ezt ki… Hiszen nagyon fontos, hogy rendkívül aktív támogatást kapok a családomtól. Van, hogy anyukám egész nap mellettem ül, ha vásárra megyünk, a párom pedig vigyáz a gyerekekre, akik egyébként a minőségellenőrök! Minden megrendelt darabot átnéznek és letesztelik, hogy bírják-e a gyűrődést…

Öt év távlatából mennyire látod ma is kihívásnak, hogy több szerepben kell helytállni?

Tudatosan kell balanszírozni a család és a vállalkozás között. Próbálok csak akkor ügyeket intézni, amikor a gyerekek alszanak, vagy amíg óvodában vannak. Van esély rá, hogy visszatérek majd az alkalmazotti munka világába, meglátjuk, hogy alakul. Elég családbarát munkahelyem van, várnak vissza szeretettel. Nem szívesen adnám fel véglegesen azt a munkát sem, mert szerettem a multis környezetet is. Amit most csinálok, az kifejezetten visszavonulós munka, és bár nagyon jól ki tudom élni a kreativitásomat, az extrovertált énemnek hiányzik az emberközeliség.

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve a Mamazoo-val?

Szeretném, ha a koncepció megmaradna, nem szeretném szétaprózni a webshop kínálatát. Nem régiben forgalmazni kezdtük a Rex London márkát, ami azért került be, mert remekül kiegészítik a mi termékeinket.

Nálatok is eljött az idő, hogy felszámoljátok a rendetlenséget?

Irány a Mamazoo webshop!

Nézz körül Facebookon és az Instagramon is!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *