LOADING

Type to search

Ez+az Lakom

Most elindulnánk Kaliforniába ezért a *cuki* tengerparti házért…

Share

Amikor a tulajdonos egyben a tervező is, abból általában valami egészen fantasztikus otthon jön létre. Így történt ezzel az 1946-ban épült kaliforniai házzal is.

A legfontosabb cél az volt, hogy helyreállítsák a lepusztult ház tengerparti nyaraló hangulatát és egy igazi kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas otthont varázsoljanak belőle.

A tulajdonos azért is igyekezett minél inkább megőrizni, illetve helyreállítani a régi hangulatot, mert szeretett volna még egy darabot megmenteni a környékre korábban jellemző, de mára kihalófélben lévő házikókból. Ez utóbbi a tizedik házikó, amelyet sikerült megmenti a lebontástól.

Eredetileg az ehhez hasonló házakat nyaralóknak építették, ezért igen kicsi és egyszerű alapterületűek. Manapság már inkább egész évben használják őket, ezért ennek megfelelően kellett áttervezni és kialakítani a belső teret.

Ez a kuriózumnak számító szekrény már eredetileg is az épületben volt, ahogy a tölgyfa padló is, amelyet a padlószőnyeg alatt találtak. A berendezésnél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több korhű, vintage hangulatú elem kerüljön az enteriőrbe.

Sajnos az eredeti fenyő borítást már nem tudták megmenteni, ezért elkészítették annak pontos mását és végül ezek kerültek fel a hálószoba falára és a mennyezetre egyaránt.

Clark Collins szerint az egész környéket ezek a régi házak teszik azzá, ami és ettől oly különleges a kaliforniai Laguna Beach. “Ha csak egyet is meg tudok menteni közülük, én már akkor boldog vagyok.”

Forrás

Nézd meg ezt is:

Álom a fák között – ez az Airbnb legnépszerűbb háza

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *