LOADING

Type to search

Lakom

10 okos ötlet, hogy helyet csinálj a túlzsúfolt gyerekszobában

Share

Plüssállatok, kisautók, Barbie babák, zsírkréták és színezők, mesekönyvek, kislabdák, nagylabdák, barkácskészlet, ruhák, hintalovak, építőkockák, kiskonyha és megannyi dolog, ami egy gyerekszobában megtalálható. De hová is tegyünk ezt a sok mindent? Okos tárolási ötleteket hoztunk a gyerekszobákra szabva! 

Leszögezhetjük, hogy a gyerkőcöknek sokkal több cucca van, mint nekünk felnőtteknek. A játékok ugyanis beborítják nagyjából az egész szobát, a ruhákról nem is beszélve, amiből több garnitúra áll a rendelkezésre, hiszen mindig történik egy kis baleset, így kell legalább 10 garnitúra mindenből. De hol táruljuk ezt a sok mindent, ha a gyerekszoba méretei nem engedik meg? Rejtsük el a dolgokat! Íme 10 hasznos megoldás arra, hogy hová tedd a gyerek cuccait, hogy ne legyen minden káosz a gyerekszobában egy játékkal töltött délután után.

Sarok ágy két gyerkőcnek

Ha két gyermeked van, akkor eleve jó megoldás egy sarok ágy az emeletes ágy helyett, hiszen így az ágyak alá duplaannyi helyre tudsz pakolni.

Lego inspirálta ágy

fotó: http://www.goodshomedesign.com/lego-inspired-kids-furniture-collection/

A Lego amúgy is menő, mind a fiúknál, mind a lányoknál, így simán csináltathatsz (vagy beszerezhetsz) egy legós ágyat, ahová mindent el lehet pakolni a kihúzhatós fiókok miatt.

Polcok, polcok mindenütt

A több féle fakkal rendelkező polcrendszer az egyik legjobb dolog. Mindenféle bútoráruházban kaphatsz ilyet, csak egy-két dobozt kell beszerezned (ez lehet textil, rattan, vagy éppen műanyag), amibe aztán belesúvaszthatod a gyerekjátékokat. Biztos, hogy a gyerkőc is szívesen segít majd a pakolásban, ha ezekbe a dobozokba kell beletenni a cuccokat.

Ágyat körülölelő polcrendszer

Nem csak, hogy jól mutat egy nagyobb kislány vagy kisfiú gyerekszobájában ez a megoldás, de még praktikus is, hiszen a magasabb polcokra felrakhatod azokat a cuccokat (téli kabátok, overallok, ritkán használt játékok), amiket nem kell naponta leszedni.

Polc a könyveknek, minden más az ágy alá

A kihúzhatós ágynemű tartós ágyak előnye, hogy hatalmas üres és pakolható teret kapunk. Miért ne lehetne ide pakolni azokat a dolgokat, amiket nem kell elővenni mindennap? A gyerekágy fölé jól mutat egy dupla polc, amire a legkedvesebb könyvek, vagy játékok kerülhetnek, így mindig elérhető közelben vannak.

Mini galéria ágy előnyei

A gyerekek imádnak a magasban lenni, így egy galéria ágy jó megoldás lehet, és alá bármi bepakolható. Itt lehet a gyerkőc mini konyhája, vagy dobozos polcrendszer, ami elrejti az összes játékot.

Rejtsd el

Egy mintás anyaggal, vagy függönnyel elrejtheted a beépített polcrendszert. Ha nagy a kupi a polcokon, akkor csak összehúzod, és el is van rejtve minden.

Minigardrób a legkisebbnek is

Ha van lehetőséged, hogy a gyerekszobában elkülöníts egy kis helyet a gardróbnak, akkor érdemes meglépni ezt. Kamaszként ezt a gyereked meghálálja majd, hiszen saját gardróbja lesz, és ez a külön kis helység rengeteg lehetőséget rejt a pakolásra és rendszerezésre.

Komód, ami egyben könyvespolc is

Nagyon szuper megoldás, ha a komód oldalára felkerül néhány kis rekesz, amiben a gyerkőcök a kedvenc könyveiket, magazinjaikat tarthatják.

Használd ki a sarkokat!

Ha már nem tudsz hová polcokat tenni, akkor a legjobb választás a sarokpolc. Ide is pakolható néhány dobozka a gyerek kincseinek, vagy a plüssállatoknak.

forrás

Ezt is ajánljuk!

Egy magyar anyuka, aki véget vetett a gyerekszobák káoszának!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *