LOADING

Type to search

Élem Főoldal

6 férfi, akit messzire kerülj el, ha online társkeresésre adod a fejed!

Share

Friss statisztikák szerint a modern párkapcsolatok egyharmada netes ismerkedéssel indul. Kétségtelen, hogy világunkban nagy népszerűségnek örvendenek az online társkeresők: mindenképp megéri egy esélyt adni nekik! Azonban akad néhány profil-típus, amitől óva intünk…

Az elsődleges kérdés az: Te mit akarsz. Mit keresel, mire (kire) vágysz,  mi a célod az online ismerkedéssel. Ha sikerült megválaszolni ezt a kérdést és eltökélted magad, hogy egy tartós, mély párkapcsolat az egyetlen, amivel megelégszel, akkor légy résen, és az alábbi profil-kategóriákat jó messziről kerüld el:

1.Az olcsó egy-éjszakás kalandkereső


© AllaSerebrina/depositphotos

Mottója: “Lennél az idegenvezetőm a városban ma éjszakára?” (Ki az, aki még egyáltalán bedől ennek a dumának?!)
A fotók közös jellemzői, amiket feltölt: Ha egy olyan pasival van dolgod, aki főleg *fél*meztelenül pózol a képein, ne legyenek hiú ábrándjaid; csak “azt” akarja.
Adatlapja: A kora és sokszor a munkahelye is kamu, és ha rákérdezel, hogy pontosan mivel is foglalkozik, akkor is ködösít. Általában csak néhány napot akar eltölteni a városodban és egy kicsit szórakozna; ehhez keres partnert.
Tipikus mondatok, amikkel etet: “Te olyan más vagy, mint a többi lány, akár beléd is tudnék szeretni!”, “Mondd, hol voltál eddig?!”, “Hogyan lehet, hogy egy gyönyörű lány egyedül van??”
Így viselkedik veled: Elég gyanús lehet, hogy már rögtön az első alkalommal egy szuper romantikus vacsorára akar elvinni, vagy egyéb, extra programokkal elkápráztatni. De persze a bulizás és az italozgatás sem áll messze tőle.
Amit tehetsz: Egyszerűen csak ignoráld az üzeneteit. (Ha mégis találkozol vele, szólj a barátnődnek, hogy mikor és hova mentek; fő az óvatosság!)

2.A megrögzött agglegény (rejtett strigula-gyűjtő)

Mottója: “Az igazit keresem, csak még nem találtam meg.”
Adatlap, fotók: Az adatlapja alapján egy olyan agglegénynek tűnik, aki önhibáján kívül szingli, kora ellenére (a harmincas évei végén, vagy a negyvenes évei elején jár). Tulajdonképpen nincs is semmi extra a bemutatkozójában és minden igaz, amit magáról ír, a fotói alapján pedig egy sármos, “teljesen okés” srác. Ám, amint beszélgetni kezdtek, kiderül, hogy több tucat nője volt, betegesen sok. Bizonyos altípusai szeretnek bárokban pózolni, sok haverokkal partyzós képük van fenn.
Tipikus mondatai nincsenek. Sőt, már-már túl őszinte, és pont ettől válik gyanússá, várod, hogy mikor ugrik ki a nyúl a bokorból. Aztán, amikor az exeiről mesél; ki is ugrik. Nyíltan beszél a megcsalásairól és valahogy minden volt barátnőt “sérültnek” titulál. Pedig valójában ő az. Imádja az emojikat használni, de azok közül is mintha csak a röhögős fejet ismerné. Mert ő semmit sem vesz komolyan.
Így viselkedik veled: Gavallér, minden alapdolgot megtesz, amit egy férfitől elvárhatsz… És itt az “alap” szón van a hangsúly: meghallgat, válaszol, segít, ha kell, de rideg és tartózkodó.
Amit tehetsz: Semmit sem kell tenned, magától le fog lépni egy idő után, ha nem kaphat  meg. De a világért se próbáld megmagyarázni neki, hogy vele van a baj. Úgysem érti.

3.Családcentrikus, állatbarát

© oneinchpunch/depositphotos

Mottója: “Kötetlenül ismerkedni, beszélgeti szeretnék.”
Adatlap, fotók: A bemutatkozójában nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire imádja az állatokat és a gyerekeket (az már eleve gyanús, ha valaki ennyire meg akar győzni valamiről). Rengeteg fotója van a kiskutyájával és az unokatestvéreivel, ami egy kissé negédessé teszi az egészet.
Így viselkedik veled: Köztudott, hogy a mai világban, amikor az emberek nagy része elszigeteltségben, énközpontúságban él, hatalmas értéknek számít, ha egy férfi családcentrikus, állatbarát. Ez a típus arra bazíroz, hogy minél inkább kiemeli ezt az oldalát, annál jobban el tudja rejteni a hiányosságait, tehát ez egyfajta kompenzáció a részéről.
Amit tehetsz: Nem reménytelen a helyzet, az is lehet, hogy egy tök normális pasit fogtál ki, valami apró “defekttel”, minden esetre, ahhoz, hogy ezt mielőbb kiderítsd, meg kell próbálnod a lehető legtöbbet egyéb témákról beszélgetni vele. De arra is készülj fel, hogy ez az egész csak egy álca, amivel az ágyába akar cserkészni.

4.Edzésfüggő teremlakó© fxquadro/depositphotos   © MMckein/pixabay   © belchonock/depositphotos   © ny_sonseca/pixabay   © AntonShevchenko/depositphotos   © RogerioBeatz/pixabay  

Mottója: “Ép testben ép lélek – az edzés az életem!”
Fotók: Rengeteg képet tölt fel, amik nagy része a teremben készült. Van köztük bicepsz-befeszítős, súlyokkal pózolós, öltözőben edzés után kockahasat villantós, gyúrós haverokkal bandázós. Az arcát nem igazán tudod megismerni ezek alapján, mert a középpontban az áll, hogy mennyire durván dolgozik a testén.
Tipikus kérdései: Nagyjából a köszönést követően már érkezik is a “Te mit sportolsz?” és a “Hányszor edzel egy héten?” kérdés, de olyannal is találkoztunk, aki egyből a súlyunk, magasságunk és egyéb méreteink iránt érdeklődött.
Amit tehetsz: Az égvilágon semmi baj nincsen azzal, ha valaki egészséges életet él (sőt!), de mint mindenben, ebben is meg kell találni a középutat. Ha a srác elvárásai között az szerepel, hogy a leendő párja minden áldott hajnalban ötkor kocogjon vele és szigorú diéta szerint éljen: valószínű nem egymást keresitek. Mérlegelj, hogy összeegyeztethetőek-e a hétköznapjaitok.
Olykor azonban hamar kipukkad a lufi, és kiderül, hogy csak szeretne ilyen szuper egészséges lenni, de valójában neki sem megy…

5.A kocsijába szerelmes, presztízsével kérkedő

© .shock/depositphotos

Mottója: “Önálló egzisztenciával rendelkező férfi keresi hasonló kaliberű párját.”
Adatlap, fotók: Az ő képei csöppet sem hétköznapiak, sőt, már-már zavarba ejtően sokszínűek: úgy tűnik, ez a pasi fiatal kora ellenére, az egész világot bejárta. Az egzotikus tájakon készült fotók váltakoznak a “félmilliós karórában feszítek a méregdrága kocsi volánjánál egy márkás ingben” témájú hatásvadász fényképekkel, és az összesről lesüt, hogy ez élet számára tényleg csak egy játék. Bemutatkozást nem igazán találsz az adatlapján, maximum pár hashtaget, mint például #travelling, #ilovemycar, #carpediem.
Így viselkedik veled: Lazán ‘ledrágáz’ már az első beszélgetésnél, és nem érdeklik olyan földhöz ragadt dolgok, minthogy mivel foglalkozol, mi a hobbid, hanem rögtön azzal indít, hogy hova utazol a nyáron, melyik fesztiválra mész, ott összefuttok-e? Teljesen természetes a számára, hogy mindenkinek fölös tízezrei vannak, amiket bulizásra és utazásokra költhet.
Amit tehetsz: Jó, ha egy pasinak kocsija, háza, önálló egzisztenciája van. De mi van akkor, ha mindösszesen ennyi, amivel rendelkezik és semmilyen belső értéket – legalábbis a te értékrended szerint- nem tud felvillantani? Biztos, hogy egy ilyen párról álmodoztál?! Te is tudod a választ, hát miért húznád további csetelgetéssel az időt?

6.A munkahelyén unatkozó csetbajnok

© saharrr/depositphotos

Mottója: “Ha nem válaszolnék azonnal, az azért van, mert nagyon sokat dolgozom.”
Fotói: Természetesen csak öltönyben hajlandó megjelenni. Nincs túl sok képe, de azokon vagy a gép előtt ül, vagy épp egy fontos üzleti tárgyalásra készül – legalábbis a makulátlan öltözete erre enged következtetni.
Így viselkedik veled: Szinte kizárólag csak munkaidőben érhető el, akkor viszont állandóan online. Pörgeti a beszélgetést, és egy órával a megismerkedésetek után már intim dolgokat kérdez és félmeztelen fotókat kér. Nagyon rámenős, ugyanakkor rafinált is.
Amit tehetsz: Ne legyél szégyenlős; nyugodtan kérdezz rá, mit akar valójában, vagy ha túl pimasznak érzed, hagyd válasz nélkül az üzenetét. Több, mint valószínű, hogy egy unatkozó irodistával van dolgod, akit nem mellesleg otthon egy feleség és két szép gyerek vár.

Egy online profil nagyon beszédes, hiszen ez a modern kori névjegyünk. Azonban nem szabad túl elhamarkodottan sem ítélkezni: lehet, hogy az illető csak szerencsétlenül fogalmazott vagy választott képet, mikor megkreálta az adatlapját. Légy résen: a szavak, amiket használ, a gesztusok, egy telefonbeszélgetés – ezek mind- mind segítenek kiszűrni, ki az, aki valójában megér egy (vagy több) személyes találkozót is.

gsbox_banner

(Inspiráció)

Olvasd el ezt is:

7 dolog, amit a *modern* randizásról tudnod kell, és nem biztos, hogy tetszeni fog…

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *