LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

5 dolog, amit azonnal megtehetsz, hogy *ne legyenek* párkapcsolati problémáid…

Share

Tényleg. Ez egyedül is menni fog!

Alapozd meg a saját biztonságod

Ahhoz, hogy egy problémát meg tudjunk oldani közösen a partnerünkkel szükséges, hogy a saját biztonságunkkal tisztában legyünk. Kell hogy legyen saját nyugalmunk, biztonságunk, hogy amikor konfrontációra kerül a sor, saját érzéseinket, gondolatainkat fejezzük ki, és ne egy trauma, vagy bizonytalanság, esetleg félelem irányítsa szavainkat.

Ismerd a határaid

Hogy egy kapcsolat működni tudjon ismerned kell a határaidat ÉS ezekről beszélni is kell. Saját magunknak kell dolgozni azon, hogy tisztában legyünk azzal, mik azok a dolgok, amikről nem nyitunk vitát, amit nem tűrünk el. Tisztában lenni azzal, hogy mi oké és mi nem lehetővé teszi, hogy elvárásaink és mércéink legyenek, így megelőzve azt, hogy rosszul érezzük magunkat, hogy kihasználjanak, vagy hogy ne tiszteljenek. Tudunk kell, mi az, ami számunkra nem jó, és ezt el kell mondanunk másoknak is.

Tartsd magad a határaidhoz

Nem tiszteljük magunkat azzal, ha azt mondjuk, ’Ha még egyszer megcsalsz, szakítok’, majd mégis az ellenkezőjét tesszük. Az a feladatunk, hogy tiszteljük a magunk által szabott határokat. Lehetnek szükségleteink, amiket érvényesíthetünk. Ha egyszer valamire azt mondjuk, hogy nem jó nekünk, akkor valószínűleg tényleg nem az. Fontos megtanulni, hogyan tiszteljük saját hangunkat, hiszen ez az előzménye annak, hogy mások is tiszteljék azt.

Tudd, hogyan kell, hogy szeressenek

Meg kell tanítanunk másoknak, hogyan szeressenek minket. Az emberek nem úgy születnek, hogy pontosan tudják, mire van szükségünk, úgyhogy a mi dolgunk, hogy elmondjuk vagy megmutassuk nekik. Tudnod kell a szerelemnyelved, hogy a legegyszerűbb tisztázni veled egy konfliktust vagy félreértést, hogyan szóljanak hozzád stb. Ezt meg kell osztanod másokkal. Mindannyian különbözőek vagyunk. Van, aki akkor érzi magát szeretettnek, ha kap egy drága fülbevalót, és van, akinek többet jelent egy kézzel írt szerelmeslevél eldugva a kedvenc könyvében. A mi dolgunk, hogy tudjunk, hogyan szeressenek, és ezt meg kell osztanunk azzal, aki a legjobb módon akar minket szeretni.

Te tudod, hogy melyik a “szerelem nyelved” az ÖTBŐL?

Ha nem működik, ne erőltesd

Ha saját magaddal jó kapcsolatban vagy, felismerted a határaid, és kifejezted, hogyan szeressenek mások, akkor már csak a partnereden múlik, hogy találkozik e velünk félúton. Amint megosztjuk, mire van szükségünk, már nem rajtunk múlik, hogy ennek valaki eleget tesz-e. Azonban az már a mi feladatunk, hogy kisétáljunk egy olyan szituációból, ami nem tudja, vagy nem akarja tisztelni a határainkat. Egy párkapcsolaton dolgozni rengeteg munka, de feleslegesen tesszük tönkre magunkat, ha valami olyat próbálunk megjavítani, ami nem akarja, hogy helyrehozzák.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *