LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

10 dolog, amit tönkretett a Facebook, és ezt jobb, ha felismerjük…

Share

Ha ész nélkül rajta lógsz, és mindent elhiszel a te életedre is hatással van. És sajnos akkor is, ha ésszel közelítesz hozzá.

Van ugyanis néhány dolog, amit már nagyon nehéz visszacsinálni, pedig nem lenne baj…

1: Szülinapi üdvözlések

Ma már sajnos ott tartunk, hogy még a közeli rokonokat is elintézzük egy teggeléssel. Erre figyelj oda, és hívd fel, aki fontos neked. Legalább a szülinapján.

2: Minden innen tudunk meg

Az unokatesódat eljegyezték, a Londonban élő gimis osztálytársad a harmadik gyerekét várja, a volt kollégáid pedig közös céget alapítottak. Egy kicsit úgy érzed, hogy ki vagy hagyva a fontos dolgokból? Jól érzed. Kezdd te a változást, és hívd fel a hírekkel, aki fontos.

3: Irigyek lettünk

Szuper utazások, házak, gyönyörű ruhák, álomszerű élet. Ki ne szeretne ilyet? És bizony vannak, akiknek ez meg is adatik. És bizony olyanok is vannak, akik ennek minden óráját megosztják különböző posztokban. Mi pedig irigykedünk. Nem szép dolog, de ez van. Ez a FB előtt is létezett, van akinek jobban megy, van akiknek kevésbé. (Nem összetévesztendő azzal, amikor tényleg örülünk annak, ha valaki boldog.)

4: Spoilerek

Lássuk be, aki nem naprakész sorozatokból és filmekből simán belefuthat egy-egy kommentbe vagy kritikába, ami miatt lehet, hogy meg sem néz egy-egy filmet. Arról nem is beszélve, hogy például a Trónok Harca utáni felháborodott kommentek tökéletesen tönkreteszik az élményt.

5: Diéta

Aki nehezen mondd le az édességekről és szénhidrátokról jobb, ha a diéta idején nem megy fel a FB-ra. Hogy miért? Mert tele van kajás posztokkal és videókkal.

6: Hogy néhányan milyen uncsik…

Igen. A Facebooknak köszönhetjük, hogy jó néhány barátunkat már nem követjük. A cicás és kutyás videók végtelen folyama, vagy a vég nélküli áradozások olyan dolgokról, amik minket nem érdekelnek elég fárasztóak. Sok-sok motivációs idézetes barátunk is erre a sorsra jutott lássuk be. Időnként jöhetnek ezek is, nade tizenötször minden nap?!

7: … és te is egy kicsit uncsi vagy

Hát igen… mások cicás videókat osztanak meg, a te falad pedig azzal van tele, hogy mennyire odavagy a kedvenc színészedért, vagy az új munkádért. Egy idő után ezt ti is észre veszed, és abbahagyod az áradozást Tom Hardyról. (Vagy nem. Judit – szerk.)

8: És én miért nem vagyok ott?!

Ismerős? Az összes barid valami teraszon koktélozik, spontán összeröffenés volt, és neked nem szóltak. Vagy nem értek el… Ezen megsértődsz. FB nélkül nem rágnád magad ezen. Lássuk be.

9: A FB reklámok egy kicsit belemásztak a lelkedbe

Hát igen. Kattintás és érdeklődés alapján targetálnak rád. Ezek alapján kapod a hirdetéseket. Ránctalanítás, diéta, bőrbetegségek. Van elég bajod, és még ezek is fárasztanak? Na ne…

10: Elmegy vele az idő

A FB talán legnagyobb hibája, hogy függőséget okoz. Elképesztő mennyiségű időt töltünk előtte. Tekergetjük, olvassuk, böngésszük. Természetesen nem azzal van a baj, hogy naponta ránézel és elolvasod a híreket, vagy megírsz egy-két levelet. Azzal sem, ha itt tartod a kapcsolatot külföldön élő barátokkal. A gond az, ha túl sok idő megy el vele.

Néha nem árt lekapcsolódni a hírfolyamról. Jót fog tenni, hidd el…

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Lehet, hogy “posztolásfüggő” vagy te is?!

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *