LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Mozizom Rácsodálkozom

10 inspiráló színésznő, akik gyilkos tréningen vettek részt egy szerep kedvéért

Share

Színésznőnek lenni rengeteg munkát és gyakorlást jelent. Sokszor embertelen edzéseken kell részt venniük ahhoz, hogy a vásznon makulátlanul mutassanak, akár a hét minden napján. De a befektetett munkának mindig beérik a gyümölcse.

 

Gal Gadot, Wonder Woman

Az izraeli szépségnek soha nem volt problémája a kilókkal, de ahhoz, hogy eljátszhassa Diana Prince szerepét a Wonder Womanben, nem kevés izmot kellett növesztenie. Ehhez kilenc hónapon keresztül Hollywood legnevesebb edzőivel tréningezett: napi két órát edzőteremben, amit két órás ökölvívó edzés és újabb két óra lovaglás követett. Az eredmény pedig közel nyolc kiló színtiszta izom és csinosabb test, mint valaha.

Alicia Vikander, Tomb Raider

Amikor Aliciát kiválasztották a Tomb Raider 2018-as feldolgozására sok rajongó tűnődött azon, hogy vajon a színésznő hogyan kerül majd olyan formába, amely illik a híres kalandornő szerepéhez. Főleg úgy, hogy Lara Croft szerepét korábban a fantasztikus alakkal bíró Angelina Jolie játszotta. Nem csoda, hogy Vikander igazi hardcore edzésbe fogott a szerep kedvéért. Attól kezdve edzőtermi edzések, biciklizés, úszás, harcművészetek és hegymászás töltötte ki a színésznő napjait, mellyel több, mint öt kiló izommal lett gazdagabb.

Scarlett Johansson, Páncélba zárt szellem

Amióta először feltűnt a 2010-es Marvel Produkcióban, a Fekete özvegy szerepében, Scarlettnek nem volt más választása, mint hogy formában tartsa magát. A Páncélba zárt szellem című film kedvéért azonban megkettőzte erejét és még durvább edzésbe fogott, és nem csak azért, hogy a tapadós jelmezekben tökéletesen mutasson, hanem hogy a harcművészetekben is otthonosan mozogjon. Elég jó munkát végzett.

Zoe Saldana, Avatar

A kritikusok és a nagyközönség is méltán elismerte Zoe alakítását az Avatar című filmben. Bár az általa megformált Neytiri karakterét “csak” mint egy animációs modellt láthattuk, a színésznőnek mégis komolyan rá kellett készülnie a szerepre. Hat hónapot töltött íjászkodással, lovaglással és harcművészetekkel. Mindezt pedig a fején egy nehéz kamerával kellett végigcsinálnia és már ekkor hordania kellett a kényelmetlen mozgást rögzítő ruhát.

Natalie Portman, Fekete hattyú

Natalie a legjobb női főszereplőnek járó Oscar díjat vehette át a Fekete Hattyúban nyújtott fantasztikus alakításáért. A színésznő erőn felül küzdött és edzett Nina szerepéért, melynek során a balett élete részéve vált: egy éven keresztül napi öt órát töltött minden egyes nap a balett teremben, készülve élete egyik legjelentősebb játékára. De ez nem volt elég, mert amikor a produkció elkezdődött Portman nem kevesebb, mint tizenhat órát (!) gyakorolt egy nap. És akkor az ultrabrutál diétáról még nem is beszéltünk…

Uma Thurman, Kill Bill

Beatrix Kiddo, a profi bérgyilkos alakja, aki egy kardcsapással ötven férfit is képes megölni, már-már legendássá vált. Ahhoz, hogy ezt a kicsit sem hétköznapi karaktert eljátssza, Uma Thurmannak több kung-fu stílust, különböző kardforgató technikákat, számos harcművészetet kellett elsajátítania a késdobáláson túl.

Jennifer Lawrence, The Hunger Games

Sziklamászás, ökölvívás, futás, íjászat…csak, hogy néhányat felsoroljunk Jennifer Lawrence új tudományából, amelyet Katniss Everdeen szerepének kedvéért kellett megtanulnia. Mindezen felül persze még nagyszámú cardio edzéseket is beiktattak, csak hogy teljesen biztosak legyenek a végeredményben. És milyen jól tették, mert Jennifer fantasztikusan fest a filmben.

Hilary Swank, Millió Dolláros Baby

Warner Bros.

A színésznőnek úgy kellett dolgoznia a film kedvéért, mint egy profi boxolónak. Minden napja gondos tervezést igényelt, kezdve az étkezésektől a kőkemény tréningekig; még az alvását is ehhez igazította. A szerep kedvéért heti hat napon súlyemelő edzéseket végzett, de nagyon is megérte, mert az őrült tempónak végül egy újabb Oscar lett a vége.

Demi Moore, G.I. Jane

Az 1997-es alkotásban Demi Moore a legtöbb jelenetet kaszkadőr nélkül saját maga csinálta meg, beleértve a híres egy kezes fekvőtámaszokat. Ahhoz, hogy minderre képes legyen a színésznő igazi tengerészgyalogosokkal edzett minden áldott nap.

Charlize Theron, Atomszőke

Egyik legutóbbi filmjében Charlize egy MI6-es ügynököt alakít. A tökéletes kinézet érdekében napi négy órát edzett, amely olyan intenzív volt, hogy a tréning során két foga is kitörött. Mindent a szerep érdekében.

Forrás

Nézd meg ezt is:

Filmbéli párok, akik között nem működött a kémia …

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *