LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Bocsi Romantikusok, de a szerelem választás kérdése…

Share

Persze lehet várni a herceget a lovon, de vannak, akik inkább realisták. Vajon nekik van igazuk? Vélemény cikk.

Hadd találjam ki… úgy nőttél fel, hogy imádtad Céline Diont, Beyoncét vagy épp a női rockzenekarok balladáit? Esetleg a 90-es évek RnB-zenéit hallgattad rongyosra? A kedvenc filmjeid közé sorolod az U.I. Szeretlek-et, a Szerelmünk lapjai és a Fogadom című filmeket.

Néha kézhez ragasz egy-egy szerelmes regényt, és hiszel a ’lelki társ’ fogalmában?

Ha ebben, és csak ebben hiszel, és szerinted minden cukormáz és romantika, akkor had mondjam el, hogy szerintem egész életedben hazugságokkal etettek, és a szerelem a tökéletes ellentéte annak a tündérmesének, amiben eddig hittél.

Nem vagyok sem cinikus, sem keserű. Én vagyok az, akit úgy hívnak, hogy realista.

Egy egészséges, hosszútávú párkapcsolatban élek, de a boldogság egy része azért a miénk, mert megértjük, hogy a szerelem nem könnyű. Nem csak virágok és szívecskék, hanem kemény harc, mindezek felett pedig egy választás.

A szerelem választás, mert egy tudatos döntés, nem pedig egy érzés.

Ha a szerelem egy érzés, akkor megígérhetem, el fog múlni. Az ember természetéből adódóan ingatag. Folyamatosan meggondoljuk magunkat arról, kik is vagyunk valójában, mik az álmaink, mi a szenvedélyünk és mihez vonzódunk.

Változnunk kell. A változás elkerülhetetlen.

Hogyan léphetünk előre, ha nem változunk? Ebből következik, hogy ha a szerelmet érzelmekre alapozzuk, akkor kiszolgáltatjuk a változásnak.

Ha a szerelem egy választás, akkor sokkal erősebb. Vannak napok, mikor küzdened kell azzal, hogy kedveld azt, aki a szerelmed.

Bizonyos napokon egyáltalán nem kedveled. Sőt! Kifejezetten idegesít, és nem érted az álláspontját egy vitában, amiben épp nyakig benne vagytok.

De te úgy döntesz, elkötelezett maradsz akkor is, ha több a rossz nap, mint a jó, és akkor sem futamodsz meg, ha a másik legrosszabb oldalát is tisztán láthattad.

Azzal, hogy a szerelmet választod, azt üzened a másiknak, hogy ’téged választalak, a hibáid ellenére is.’

Azt üzenitek egymásnak, hogy mikor az érzelmek kihűlnek, mikor a kémia már nem úgy működik, mikor már egyikőtök sem néz ki úgy, mint régen, mikor a gyerekek és a munka minden időtöket kitölti, mikor az élet bekeményít, mikor egyszerűbb lenne nem szeretnetek egymást, akkor is fel fogtok kelni reggel és úgy fogtok dönteni, hogy szeretitek egymást, mert azt választottátok, hogy együtt élitek le az életeteket.

Választottátok.

Együtt.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

6 romantikus hülyeség, amivel le kell számolnod!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *