LOADING

Type to search

Inspiráció Lakom Mozizom

10 lakberendezési ötlet, amit *azonnal* elleshetsz Carrie Bradshaw-tól

Share

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb Szex és New York néző a divat felől közelít a sorozathoz, számomra azonban minden a belső terekről szól, és el kell, hogy mondjam, nincs még egy olyan szuper lakás, mint Carrie-é!

És bár stílus szempontjából nem kis előrelépés volt, mikor Carrie összeköltözött Big-gel , egyszerűen szerelmes vagyok az eredeti lakásába, amiben rengeteg lélek és karakter volt.

Ez az alaprajz:

Nézzünk tehát 10 lakberendezési tippet, amit érdemes kipróbálnod saját otthonodban is!

Rusztikus fotel

Nincs hívogatóbb egy hosszú nap után, mint egy hatalmas, kényelmes fotel. Ha kicsit kopott és viseltes, mint Carrie-é, azzal pont megfelelő mennyiségű maszkulinitást kölcsönözhetsz a térnek, anélkül, hogy túl férfiassá tennéd a szobát.

Vintage tálaló

Nekem is van egy ilyenem otthon, és abszolút főszereplője a nappalimnak. Egy retro bútordarab ideális hely lehet képeknek, vagy ha olyan vagy, mint én, ez a legmegfelelőbb hely egy tálcának poharakkal.

Asztal az ablaknál

Nincs jobb hely az alkotásra, mint egy kényelmes hely az ablaknál. Az ablakon beömlő természetes fény a legjobb inspiráció. Mérd fel a szobát, nézd meg, hogy számodra is lehetséges e ez az elrendezés egy kis bútortologatás után!

Szabálytalan elrendezés

Semmit nem szeretek jobban, mint az olyan képeket a falon, amik kicsit megtörik a rendszert. Carrie ezt tökéletesen kivitelezte az ágya felett. Vedd fontolóra, hogy nem középre igazítod a dolgokat a falon, így az egész szobának könnyedebb, nyugodtabb érzést kölcsönözhetsz.

Egy szék, ami éjjeli szekrényként szolgál

Carrie széke viseltes és rusztikus, de ha valami modernebbet szeretnél, azzal is tökéletesen működni fog a dolog. Pakolj rá pár régi magazint, vagy egy antik telefont, és kész is!

Lámpa, lámpa, lámpa

Carrie lakása tele volt lámpákkal. Ha nem mennyezeti lámpát szerelsz fel, ha különböző méretű és stílusú fali- illetve állólámpákat használsz, azzal remekül hangulatossá lehet varázsolni egy helységet. Régi és új darabokat ötvözni pedig mindig jó ötlet, egyedivé teszi a szobát.

Egy polc, ami ágytámlaként szolgál

Húzd el az ágyad a faltól, és tegyél mögé polcot! Carrie ezt csinálta, és így plusz tárolóhelyet alakított ki, valamint ezzel egy egyszerű franciaágyat is egyedivé varázsolt. Ráadásul a polcok elég olcsók, így csodás ágytámlához juthatsz fillérekért.

Kitámasztott képek

Carrie ahelyett, hogy a képeket feltette volna a falra, csak nekitámasztotta őket. Így bármikor kedved szerint variálhatod a képeidet, a különleges elrendezés pedig egyedivé teszi otthonod.

Könyvek a kirakatban

Személy szerint nálam körülbelül 4000 példány lakberendezési magazin és könyv hever szanaszét a házban, és nem rejtem el őket, mert szerintem sokkal otthonosabbá teszik a légkört. Carrie lakása csurig van olvasnivalóval, így a helységek a saját stílusát tükrözik.

Egy merész falszín

Carrie gardróbja egy feltűnő, kékes szürke színnel volt kifestve, ami bizonyíték arra, hogy néha megéri eltérni a megszokott fehér/bézs színektől. Ameddig megfelelőek a fényviszonyok a szobában (akár természetes fény, akár mesterséges forrásból), nyugodtan válassz sötét színt a falakra, bármekkora is a szoba.

Nézd meg ezt is:

8 film és sorozat, amit minden szinglinek látnia kell!

New York, New York! Lakások, amiket “látatlanban” is ismerünk!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *