LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

7 furcsa tény az arcodról, ami azonnal árulkodik rólad

Share

Bár a tudósok kijelentették, hogy az arcokról való olvasás művészi szintje hamis tudomány. Erre rácáfolt néhány kutató, akik bebizonyították, hogy az arcunk nagyon fontos információkat tud felmutatni személyiségünkről. Lássuk most ezeket! 

Az arc alakja

fotók: © eastnews © eastnews

A tudósok bebizonyították, hogy kapcsolat van az arc formája és a dominancia között. A 2010-es focivilágbajnokság tanulmányozása során Keith Welker a Colorado Egyetemtől megerősítette, hogy a futballisták arcának szélessége, és magassága közötti arányból meg tudja határozni, hogy hány gól lőnek majd a VB-n. A kísérlete sikeresnek bizonyult. Egyébként az arcunk átlagos aránya 2 körül van, Abraham Lincolnak ez 1,93 volt.

Hogy tudjuk a saját arányszámunkat mérjük meg a fülünk közötti távolságot és a szem felső vonala és a felső ajak közötti távolságot. A két szám közötti arány megmutatja, milyen magasak lesznek a sikereid. A tudósok szerint minél alacsonyabb a szám, annál nagyobb az esélye annak, hogy vezető pozícióban fogsz dolgozni, és sikeres leszel.

Vastag arccsont = domináns személyiség

fotók: © eastnews © eastnews

A University College London tudósai által végzett tanulmány kimutatta, hogy a magas tesztoszteronszintű férfiak széles arcúak és vastag arccsontúak. A hormon szintje közvetlen kapcsolatban van az agresszivitással, dominanciával és lázadó szellemmel. A magas arccsontú férfiak vonzóbbak a nők számára. 

Egyébként ezt a trükköt rendszeresen használják a filmrendezők és persze a sminkesek, amikor egy domináns, alfa hímet kell megjeleníteni a vásznon.

Ráncok

fotók: © wikipedia © eastnews

A ráncok nemcsak az ember korát árulják el, hanem a karakterüket is. Minden ember különböző arcizmokat használ a mosolygáshoz, a síráshoz, a szemöldökük felhúzásához. Idővel ezek ezek a ráncok mutatják a leggyakrabban használt érzelmeket az emberi arcon, még akkor is, ha nyugodt és a semmire gondolnak.

Azok az emberek, akiknek szarkalábak vannak a szemük körül ők optimisták, mert őszintén szeretnek nevetni. Azoknak akik a két szemöldöke között vannak mély ráncaik, azok komoly emberek, akik sokat megéltek már az életben.

Az arcunk jobb és bal oldala

fotó: © depositphotos

Sokan fotózáskor egy bizonyos oldalra fordítjuk a fejünket, azt gondolva, hogy így vonzóbbnak tűnünk. A dél-ausztráliai Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy ennek a cselekvésnek az okai sokkal mélyebbek. Kiderült, hogy a mérnökök, a matematikusok és a vegyészek gyakrabban fordítják a jobb arcukat a kamerába, míg a művészek és a pszichológusok az arcuk bal oldalát a kamera felé fordítják.

A kutatás során volt különbség a nemek között is. A nők gyakrabban fordítják a fejüket jobbra, így mutatva a bal arcukat a fotósoknak. A kutatók úgy vélik, hogy az arc bal oldalát vonzóbbnak tartják, mert az agy jobb oldalának irányítása alatt áll, amely az érzelmekért felelős.

A szelfi ereje

fotók: © eastnews © eastnews

Lin Kee, a szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósa furcsa kutatás végzett. 123 öngyilkosságot elemzett, és megvizsgálta, hogy előzőleg milyen szelfit töltöttek fel az emberek a közösségi oldalakra. A kutató furcsa kapcsolatot talált az öngyilkosság típusai és az egyén személyes vonásai között. Azok az emberek, akik nyitottak az új élményekre szívesen fényképezik magukat alulról, és nem félnek attól, hogy a fotóikban viccesnek tűnnek majd. A neurotikus emberek hajlamosak a hírhedt kacsaszáj effektusra.

Sajnos a szelfis kutatás nem bizonyított, hiszen az emberek hajlamosak másnak mutatni magukat a közösségi médiára feltöltött szelfiken, mint általában.

Az orr mérete és az ambíciók

fotók: © eastnews © eastnews

A 1700 fotót tanulmányozott egy kutatócsoport 2013-ban. A kutatók 14 különböző orr formát vizsgálták és különböző személyiségtípusokkal kapcsolták össze őket. Kiderül, hogy minél nagyobb valakinek az orra, annál ambiciózusabb annak az arcnak a tulajdonosa. Kiderült az is, hogy ezek az emberek jobban hajlamosak a tökéletességre.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy ha nagy és húsos a vizsgált személy orra, akkor ez a személy kiváló befektető és finanszírozó lesz, és ha az orr csúcsa kicsi és finom, akkor azt a személyt nem érdekli a pénz.

A Dorina Gray hatás

fotók: © eastnews © eastnews

Két azonos ikerpárt, akiket gyerekkorukban nem lehet megkülönböztetni egymástól, egyre több különbséget kapnak ahogy öregszenek. És itt nem is a génekről van szó, hanem az életstílusról, ami egy személyhez kapcsolódik.  A rossz szokásokat az idő múlásával az arcunk is felveszi, így rögtön megmutatják, hogy a személyiségünket.

A legjobban az alkoholt lehet azonosítani az emberi arcon. Az emberi gonoszság nem mindig tükröződik a viselőjén. Például a sorozat gyilkosok és a bűnözők néha angyali arcokkal rendelkeznek, pedig korántsem azok…

Szépség = kedvesség?

fotó © eastnews © eastnews

Alexander Todorov a Princeton Egyetem pszichológia professzora biztos abban, hogy mindenki sztereotípiákkal viszonyul egyes arcokhoz. A professzor csinált egy kutatást, ahol megkérte a tanulókat, hogy értékeljék a különböző portrékat. A gyermekszerű arcvonásokkal rendelkező emberekre (kerek arc, nagy szemek) azt mondták, hogy törékenynek, naivnak, engedelmesnek, őszintének és kedvesnek tűnnek. Míg a komor, aszimmetrikus arcokat barátságtalan személyiségekhez kapcsolták.

Konklúzió: Bármilyen is egy arc, az első benyomás sokszor megtévesztő lehet. Néha a kedves és pozitív emberek okoznak a legnagyobb csalódást, míg a “rossz arcú” emberek a legkedvesebbek és legsegítőkészebbek. Akárcsak a könyveknél, úgy az embereknél is borító, azaz arc alapján ítélünk, és ez sokszor tévútra vihet minket. Ismerjük, meg az embert, aztán ítéljünk csak! 

forrás

Ezt is ajánljuk!

11 jel az arcodon, ami arról árulkodik, hogy valami nincs rendben…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *