LOADING

Type to search

Ajánlom

Nagy nyári könyvajánló: ezeket a könyveket vidd magaddal a partra, hogy jól szórakozz

Share

Ha te is készülsz idén tengerpartra, vagy csak a Balaton partjára, akkor ne indulj útnak egy jó könyv nélkül. Mert a legjobb egy kiadós lubickolás és egy fagyi és lángos után a napernyő alatt olvasgatni. Mutatjuk, hogy miket ajánlunk idén! 

Június 7-én kezdetét vette az Ünnepi Könyvhét, ahol június 11-ig bátran nézelődhetsz a budapesti Vörösmarty téren, hogy beszerezd az idei nyári olvasmányaidat. Idén is rengeteg stand és kiállító várja a könyvmolyokat, lesznek dedikálások, és persze kihagyhatatlan kedvezmények. A lenti listánk minden könyvét megtalálhatod a standokon, úgyhogy hajrá, ha valamelyik megtetszett, akkor szerezd be a Könyvhéten és olvasd el az idei nyaraláson!

Julie Cohen: Együtt (GABO Kiadó)

Ebenn a különleges szerelmi történetben egy olyan idős házaspárt ismerhetünk meg, akik már évtizedek óta együtt élnek és úgy tűnik együtt fognak megöregedni. Egy átlagos nap aztán történik valami…. Robbie egy levelet hagy felesége Emily éjjeliszekrényén, majd összetöri a szívét. Emily megpróbál visszaemlékezni, így megismerhetjük, hogy mi történt velük az elmúlt évtizedek alatt. Eljutunk egészen 1962-ig, ahol valami olyasmi történt, ami kellően szörnyű ahhoz, hogy a pár megpróbálja elfelejteni egy életre…

Bill Clinton, James Patterson: Az elnök eltűnt (21. Század Kiadó)

Az egykori amerikai elnök és a sikerlistás thriller és krimi író valami olyasmit hozott össze, amire még nem nagyon volt példa a könyvpiacon. Az elnök eltűnt című letehetetlen thrillert az amerikai premierrel egyidőben jelent meg itt Budapesten is, és a Fehér ház sötét dolgait ismerhetjük meg belőle. Bill Clinton így nyilatkozott a közös munkáról „Leírni, milyen az élet a Fehér Házban, hogyan mennek a dolgok valójában – igazán remek szórakozás. Jimmel pedig csodás együtt dolgozni, mindig is ő volt a kedvencem.”

Lugosi Viktória: Vándorhomár (Park Kiadó)

Az Ajvé és a Dafke után Lugosi Viktória új könyvvel jelentkezik az idei Könyvhéten. A Vándorhomár a rendszerváltás idejében játszódik és több főszereplőt is megismerhetünk a regény folyamán. Egy zöldségest, egy banktisztviselőt,  egy történelemtanárt, egy háziasszony, akikben látszólag semmi közös nincs. Ám a város, és a rendszerváltás megfosztja őket az álmaiktól, amit mindegyikük másként dolgoz fel.

Csernus Imre: A harcos (Jaffa Kiadó)

Hazánk talán legismertebb pszichológusa Csernus doktor, aki nem fél elmondani az őszinte véleményét legyen a téma bármilyen nehéz is. Őszinteségével, segítő és vitaindító könyveivel (A nő, A férfi, Drogma, Ki nevel a végén? A kiút, A fájdalom arcai) nagyon sok emberhez eljutott Csernus doki. A harcos című könyvben olyan őszintén vall önmagáról, a személyiségéről, a gondolatairól, az életét és a munkáját meghatározó értékekről, mint korábban még soha. A könyvben nyíltan beszél drogos múltjáról, a szüleihez fűződő viszonyáról, párkapcsolati kudarcairól és sikereiről, az emberhez méltó életről és a halálról vallott felfogásáról. Egyszóval mindarról, ami ő maga, és ami ahhoz vezette, hogy másoknak segítsen. Ha szereted a doki munkásságát, akkor ez a könyv tökéletes választás!

Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak (Libri Kiadó)

A Szlovákul szeretni című könyv írónője most egy ​szerelmi szállal átszőtt regényt írt melyben a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei elevenednek meg. A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak és bár látszólag nincs közük egymáshoz, a maffia azonban mindegyikük életére hatással van.

Tasmina Perry: Ház medencével (21. Század Kiadó)

Jem Chapman számára ez élete lehetősége. Hiszen ki tudna nemet mondani egy meghívásra, hogy szálljon be egy nyaraló bérlésébe Hamptonsban? De amikor megtudja, mi történt az előző nyáron, Jemet akaratlanul is kirázza a hideg. Tasmina Perry krimije igazi nyári olvasmány, ami a csodaszép tengerparti Hampstonsba repíti az olvasót, ahol a főszereplőnk nyaralótársai súlyos titkokat rejtegetnek.

Laurelin Paige: Chandler (Libri Könyvek)

Ha szereted az erotikus könyvek műfaját, akkor Laurelin Paige nevét érdemes megjegyezned, hiszen az egyik legjobb ebben a kategóriában. Új könyvében megismerhetitek a lepedőakrobata Chandlert, aki eddig élete során minden nőt megkapott, akire csak szemet vetett. Új kiszemeltje azonban nem adja könnyen magát. Genevieve Fasbender egy nagyon makacs nő, aki úgy tűnik kitartóan ellenáll a férfinak. De vajon meddig?

Marc Elsberg: Zero (Animus Kiadó)

A nyílt utcán halálos lövés ér egy tizennyolc éves fiút, aki egy okosszemüveg segítségével azonosított és üldözni kezdett egy körözött bűnözőt. Cynthia Bonsant újságírónő kutatni kezd az ügyben, amely elvezeti őt az ünnepelt közösségi oldalhoz, a Freemeehez. Ahogy Cynthia egyre mélyebbre ás az online világ sötét mechanizmusában, ő maga is üldözötté válik. Márpedig egy kamerákkal és okoseszközökkel teli világban nincs menekvés… A regény egy nagyon hátborzongató utazás egy olyan világban, ahol a technika és az internet utat tör magának a gyilkosok között.

Margaret Atwood: A vak bérgyilkos (Jelenkor Kiadó)

A szolgálólány meséje és az Alias Grace sikereinek köszönhetően új kiadásban is megjelenik Margaret Atwood különleges könyve. A vak bérgyilkos Chase családról tagjairól szól, akik az első világháború nehéz időszakában próbálnak meg túlélni, ám ebben a könyvben semmi sem az, aminek látszik, mert a szereplők és a történetek egészen másként kapcsolódnak egymáshoz, mint hittük.

Antoine Laurain: A ​piros notesz (Park Kiadó)

Ha mindig is vágytál Párizsba, de még nem volt alkalmad bejárni, akkor imádni fogod Antoine Laurain könyvét, ami a franci főváros csodás helyein kalauzolja végig az olvasót. A történet főszereplője  Laurent Letellier épp a könyvesboltja felé igyekszik, amikor az utcán elhagyott női táskát talál, benne egy piros notesszel. Miközben Laurent a feljegyzéseket olvasgatja elhatározza, hogy megkeresi az idegent, aki a sorokat írta. Nyomozásba kezd, hogy meglelje a notesz tulaját, de közben belekerül egy szerelmi fogócskába, ami nem csak az ő, hanem a titokzatos idegen életét is felforgatja.

És ha már Könyvhét, akkor irány az Álomgyár Kiadó standja a 102-es pavilonnál, mert a Goodstuff magazin főszerkesztője Hidasi Judit is dedikál szombaton 14 órakor.  A Facebook eseményt itt találod! 

Ha szereted a szerelmes történeket, akkor ezt a nyolc könyvet is ajánljuk!

8 szerelmes regény, amitől szerelmes hangulatba kerülsz…

 

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *