LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció

Anthony Bourdaine 15 *fontos* leckéje életről, kapcsolatokról, utazásról, és (!) ételről

Share

A szakács és műsorvezető halála megrázta a világot. Szomorú tény, hogy az újabb sztár-öngyilkosság szinte órákkal Kate Spade tervező halála után történt. Anthony Budapesten is forgatott néhány éve.

A séf egy hotelben akasztotta fel magát, volt felesége és lánya is gyászolják. Akárcsak a gasztro és televíziós világ. Kult műsoraiból és nyilatkozataiból szemezgettünk, mert aktív pályafutása idején rengeteg mindenre megtanított bennünket.

Ha 22 vagy, egészséges, tudásra szomjazol és fejlődni akarsz, utazz – amilyen messze és amilyen gyakran csak tudsz. Aludj a földön, ha kell. Tudd meg, más emberek hogyan élnek, hogyan esznek, hogyan főznek. Tanulj tőlük, bárhová is mész.

Van valami csodálatos abban, mikor az ember délután iszik. Egy nem túl hideg sör, tök egyedül a bárban – még ebben a kamu ír kocsmában is.

Azt gondolom, hogy egy alapszintű főzni tudás igenis erény, és azt, hogy valaki meg tudja magát és pár barátját etetni minden fiatal férfinak és nőnek tanítani kéne, mint alapvető készséget, aminek elengedhetetlennek kéne lennie a felnőtté válás során, épp úgy, mint ahogy valaki megtanulja kitörölni a saját fenekét, megtanul egyedül átmenni az úton, vagy megtanul bánni a pénzzel.

 

Az, hogy hogyan készítesz el egy omlettet, mindent elmond rólad.

A jó étel és a jó evés a kockázatról szól.

A jó kaja elég gyakran, sőt, leggyakrabban olcsó kaja.

Sokat megtudhatsz valakiről, ha osztozol vele egy étkezésen.

Ha megkérdezik, mi az oka, hogy ott hagytad az előző munkahelyed, csak akkor válaszolj, ha az ok a pénz és az ambíció volt.

A készségeket meg lehet tanulni. Karaktered vagy van, vagy nincs.

Ne hazudj. Hibáztál. Lásd be és lépj tovább. Csak ne csináld meg még egyszer. Soha.

Mi jobb dolgot tehetnél valakiért, minthogy készítesz neki reggelit?

Nem kell egyetértenem veled ahhoz, hogy kedveljelek vagy tiszteljelek.

Utazni nem mindig felhőtlen. Nem mindig kényelmes. Van, amikor fáj, van, amikor összetöri a szívedet is. De ez így van rendben. Az utazás megváltoztat, meg kéne, hogy változtasson.Lenyomatot hagy az emlékeidben, az öntudatodban, a szíveden, a testeden. Mindig tovább viszel magaddal valamit. Remélhetőleg, valami jót hátra is hagysz.

A tested nem egy templom, hanem egy vidámpark. Élvezd a játékot.

A szerencse nem egy üzleti modell.

 

Idén mentek el…

 

14 dolog, amit a depresszióval élők szeretnének, ha tudnál róluk

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *