LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Erős nő vagy? Akkor ez az *öt* dolog jellemző rád!

Share

A szellemi erő választás és fegyelem kérdése, nem a szerencsések kiváltsága. 

Közéjük tartozol te is? Akkor ezek a dolgok jellemzőek rád!

Magas az érzelmi intelligenciájuk

Az érzelmi intelligencia (EQ) a szellemi erő alapköve. Nem lehetsz szellemileg erős anélkül, hogy ne tudnád megérteni és kezelni az erőteljes negatív érzelmeket, és valamilyen módon produktívvá formálni őket. Az EQ rugalmas, némi erőfeszítéssel és odafigyeléssel könnyen formálható.

Magabiztosak

Alátámasztják a feltevést, miszerint a mentalitás meghatározó szerepet játszik a sikerben. Egy nemrég készült kutatás kimutatta, hogy a magabiztos emberek többet keresnek, és gyorsabban lépnek előre a munkájukban, mint mások. Magabiztosságuk másokat is inspirál és nekik is segít, hogy megvalósítsák, amit szeretnének.

Tudnak nemet mondani

Minél nehezebben mond valaki nemet, annál nagyobb az esélye, hogy stresszt és depressziót fog tapasztalni. A szellemileg erős emberek tudják, hogy nemet mondani egészséges, és megvan hozzá az önbecsülésük és előrelátásuk, hogy világossá tegyék, mikor mondanak nemet. Magabiztosan tudják visszautasítani, amit nem akarnak, és ami még fontosabb, hogy önkontrollt is gyakorolnak, mert maguknak is tudnak nemet mondani.

12+1 dolog, amit azóta csinálsz, hogy *végre* tiszteled magad…

Elfogadják a változást

A szellemileg erős emberek rugalmasak és alkalmazkodók. Tudják, hogy a változásoktól való félelem akadályozza őket céljaik elérésében és a boldogságukban is. Felismerik, ha változás várható, és általában előre tervet készítenek arra az esetre, ha valóban bekövetkezne. Nyitottnak kell lennünk a változásra, fel kell ismernünk az új lehetőségeket, és ki kell őket használnunk.

Nem hasonlítják magukat másokhoz

Nem ítélkeznek mások felett, tudják, hogy mindenkinek van jó oldala, és nem húznak le másokat azért, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. A féltékenység rengeteg energiát felemészt, amit a szellemileg erős emberek nem vesztegetnek arra, hogy másokhoz viszonyítsák magukat. Helyette ezt az erőfeszítést abba fektetik, hogy értékeljék társaikat.

 

Ha mások sikerének tudsz örülni, az mindenki számára csak előnyt jelent!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *