LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Lassan megtanulok érzelmi teher nélkül élni

Share

Nem megy könnyen, de tudom, türelmesnek kell lennem… Mert ez is a folyamat része.

Lassan megtanulom, hogyan kell szeretni. Edzem az agyam, hogy pozitívabban gondolkodjak. Egyre inkább kezdek átmenni szkeptikusból romantikusba, pesszimistából optimistába. A legjobbat látom az emberekben ahelyett, hogy a legrosszabbat feltételezném. Hagyom magam újra remélni.

Lassan megtanulom, hogyan kell érezni. Már nem élvezem a zsibbadtságot, a halottságot. Mostantól szabadjára eresztem az érzéseim. Kimondom, amit gondolok. Megengedem magamnak, hogy megbizsergessenek az emberek, akkor is, ha nem a megfelelő emberekbe sikerül, mert ez még mindig jobb, mintha nem éreznék semmit.

Lassan megtanulom, hogyan kell bízni. Úgy döntöttem, elhiszem a szavakat, amiket hallok, ahelyett, hogy kételkednék bennük. Nem engedem, hogy a paranoiám irányítson. Nem engedem a bizonytalanságaimnak, hogy meggyőzzenek arról, nem vagyok szerethető és megérdemlem, hogy egyedül maradjak.

Lassan megtanulom, hogy kell leeresztenem a védelmi falaimat. Valósan viselkedem ahelyett, hogy az igazság körül táncolnék, füllentéseket szórva, elkerülve a kényes témákat. Már nem lököm el magamtól az embereket. Engedem nekik, hogy lássák a szívem és a gondolataim. Olyan dolgokon kockáztatok, amiket eddig elkerültem.

Lassan megtanulom, hogyan mondjam őszintén, hogy Elég vagyok. Megérdemlem a szerelmet. Megérdemlem a boldogságot. Megérdemlek mindent, amiről eddig azt hittem, sosem lehet az enyém. Már nem vagyok a saját magam ellensége. Már nem kérdőjelezem meg, hogy mennyit érek. Már nem gondolkodom azon, kellene e kompromisszumot kötnöm.

Lassan megtanulom, hogyan kell terhek nélkül élni. Annyiszor bántottak a múltban, hogy felhagytam a szerelemmel, nem akartam újra átélni a fájdalmat. El akartam zárkózni. Meg akartam védeni a szívemet. De már belátom, ez a terv nem volt jó. A szerelmet nem lehet megállítani – úgyhogy tárt karokkal kell fogadnom. Adnom kell a kapcsolatoknak még egy esélyt.

 

Olvasd el ezt is:

Felhagytam a félelemmel, és elkezdtem élni.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *