LOADING

Type to search

Mozizom

13 film, ami *azonnal* Olaszországba repít

Share

Bor, napsütés és szieszta… Az imádott Olaszország, ahová bármikor elutaznánk! De ha nincs is rá lehetőségünk, még mindig jól jöhet egy film estére, hogy képzeletben elrepülhessünk…

Napsütötte Toszkána

Egy nemrég elvált író (Diane Lane) vásárol egy villát Cortona kisvárosban, ahol viszonyt kezd egy helyi fiatalemberrel, Marcello-val. Bár az ő szerelmük nem tart sokáig, az írónő találkozik egy amerikai férfival, akivel tökéletes párt alkotnak.

Az utazó

Ez a film egy macska-egér játék Velencében, ahol Angleina Jolie szökésben van, Johnny Depp pedig belekeveredik az események forgatagába. Az őrületes csavarokat félretéve mondani sem kell, hogy sikerül kijátszaniuk a törvényt és időben lelépniük, hogy boldogan éljenek, míg meg nem halnak.

Rómeó és Júlia

Mi lehetne híresebb szerelmi történet ennél? William Shakespeare klasszikusa a szerelmesekről és viszályban álló családjaikról Verona városában újra és újra feldolgozásra kerül.

Rómának szeretettel

Woody Allen 2012-es filmje különböző turisták és helyi lakosok történetét mutatja be Rómában, különös hangsúlyt fektetve Jesse Eisenberg és Greta Gerwig bonyolult kapcsolatára, miután a fiú beleszeret a lány legjobb barátjába. Ez amore!

Levelek Júliának

Amanda Seyfried egy fiatal amerikai nőt alakít, aki Veronába utazik vőlegényével, Victorral, ahol megismerkedik egy idősebb hölggyel, Sophieval, és elhatározza, hogy segít neki megtalálni rég elveszett szerelmét. A végén Sophie megtalálja párját, Seyfried pedig – most figyelj! – beleszeret Sophie unokájába.

Római vakáció

Az 1953-as film Audrey Hepburn egy hercegnőt alakít, aki megszökik a testőrei elől és őrületes kalandokba keveredik Rómában. Útközben beleszeret egy amerikai újságíróba (Gregory Peck), aki romantikus városnéző túrára viszi a hercegnőt.

Kilenc

Ebben a filmben a románcot botrányok sora övezi. Daniel Day-Lewis alakítja a híres olasz filmrendezőt, Guido Contini-t, aki szerelmi életében a felesége (Marion Cotillard) és számos más nő (többek közt Penelopé Cruz és Kate Hudson) között próbál egyensúlyozni.

Lopott szépség

Ebben az 1996-ban megjelent filmben Liv Tyler egy 19 éves lányt alakít, aki Toszkánába utazik, hogy megkeresse apját és egy fiút, akivel 4 évvel azelőtt találkozott. Útja során számtalan különc helyivel találkozik, és beleszeret egy különleges fiúba.

Hullámhegy

Egy mediterrán hajóút során egy viharban egy tehetős nő (Madonna) hajótörést szenved, és egy lakatlan szigeten reked a hajó olasz elsőtisztjével. Együtt küzdenek a túlélésért, és különbözőségüket félretéve egymásba szeretnek.

Casanova

Heath Ledger a kalandvágyó, zilált szexuális életet élő velencei szépfiú Casanova szerepét játssza, akit erkölcstelen tettei miatt majdnem megölnek, mielőtt elmenekülne a városból szerelmével, Francescával (Sienna Miller).

Az édes élet

A híres rendező Federico Fellini 1960-as klasszikusa egy újságíró Rómában töltött hetéről szól, aki a boldogságot és a szerelmet keresi, amit nem talál, pedig számtalan nővel találkozik útközben.

Maléna

Ez a 2000-ben megjelent film Szicíliában játszódik a második világháború idején. A főszereplő Maléna (Monica Bellucci), egy nő, akinek a férje a háborúban harcol, míg ő prostitúcióra van kényszerítve, és ki van közösítve a városában.

Minden kút Rómába vezet

Kristen Bell és Josh Duhamel a lány nővérének esküvőjén találkoznak, hol máshol, mint Rómában? Az imádnivaló pár számtalan megpróbáltatáson meg keresztül, mikor hazatérnek New Yorkba, de végül szerelembe esnek és visszatérnek Rómába, hogy összeházasodjanak.

© Touchstone Pictures. All Rights Reserved.

Nézd meg ezt is!

13 film, amitől azonnal utazni vágyunk!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *