LOADING

Type to search

Inspiráció

15 apró dolog, amit írj fel a nyári bakancslistádra!

Share

Legyen ez a nyári bakancslistád, így amikor beüt az őszi rossz idő, akkor úgy gondolhatsz majd vissza erre a nyárra, hogy felejthetetlen, tartalmas és csodás volt. Mire vársz még? 

Nyáron árad a D-vitamin, ami jót tesz a szervezetednek is, a lelkedről nem is beszélve. Hogy elkerüld a szeptemberi esős napokon bekúszó “nyári depressziót” kezdj el cselekedni. Hiszen ha a következő 20 dologból minél többet beiktatsz erre a nyárra, akkor úgy fogsz majd visszagondolni erre a hetekre, hogy nem gyötör majd a nyári mélabú.

Meditálj minden nap 10 percet

Minden nap próbáld kiüríteni a gondolataidat, tegyél fel meditációs, nyugis zenét és helyezkedj el a szőnyegen, vagy az ágyon és zárd le az elméd ajtaját. Űzd el a negatív gondolatokat, és legyél pozitív.

Lásd meg minden napban a jót

Nem kell, hogy hálanaplót vezess, csak arra kérünk, hogy minden nap magadban adj számot arról, hogy milyen jó dolgot láttál. Ez lehet egy cuki kisbaba mosolya a kávézó teraszán, ahol ültél, vagy egy pici sikerélmény a jógában, vagy egy családtagodtól érkező jó hír. A lényeg, hogy minden napban van valami jó, csak meg kell találni!

Viselj valami feltűnő színt

Nem kell kifutni a világból a neon színek miatt, nem arra kérünk, hogy öltözködj kanáriként. Csak iktass be a ruhatáradba valami vidám, és feltűnő színt. Ez lehet egy élénk karkötő, vagy sál a táskádon, esetleg egy különleges fülbevaló.

Olvass!

A nyár jó alkalom arra, hogy minden nap olvass. Válassz egy könnyed strandkönyvet, de ha nem szeretnél erre költeni, akkor irány a könyvtár, vagy kérj kölcsön egy könyvet a barátnődtől. Ajánlottunk is szuper olvasmányokat itt:

Nagy nyári könyvajánló: ezeket a könyveket vidd magaddal a partra, hogy jól szórakozz

Űzd el a negatívságot, élj pozitívan

Döntsd el, hogy jól érzed magad idén nyáron. Amikor valami negatív történik, akkor változtass a gondolkodásmódodon.  A boldogság csak egy döntés. Válaszd a boldogságot! Mindig.

Szagolj minden nap meg egy virágot

A tudósok is kimutatták, hogy a virágok szagolgatása jó hatással van az elménk, de még az auránkra is.

Találd meg a nyári illatodat!

Ha még nincs nyári parfümöd, akkor itt az idő, hogy megkeresd! Válassz egy vidám illatot, amit ha ősszel magadra fújsz, akkor jó hatással lesz rád.

Válassz egy mantrát minden nap magadnak

“Ma úgy döntöttem, hogy én vagyok a legjobb!” “Ma tökéletes boldog napom lesz.” “Ma megérdemlem a legjobb burritót a városban.” “Ma szép és csinos vagyok.” – Hasonló mantrákkal vértezd fel magad naponta, és hidd el működni fog.

Kényeztesd magad!

Egy nap a gyógyfürdőben, vagy egy csodás manikűr a körmösödnél. Ne vonj magadtól ilyen dolgokat, mert a kényeztetés neked is kijár.

Gyakorold a megbocsátást

Ami megtörtént az megtörtént. A lábadra lépett egy mérges tini a metrón? Eléd tolakodtak a boltban? Engedd el és bocsáss meg ezeknek az embereknek. Hidd el neked is jobb lesz, mert nem fogsz ezen feszkózni egész nap.

Emlékezz azokra, akiket szeretsz

Az állandó mókuskerékben néha elfelejtjük a szeretteinket. Minden legyen néhány perced, hogy azokra gondolsz, akiket szeretsz. Ez lehet akár a pékségben az eladó, anyukád, a párod, vagy éppen a kiskutyád, a lényeg, hogy minden napban legyenek olyan gondolataid, amikben ott a szeretet.

Írj naplót!

A nyár jó alkalom arra, hogy megőrizd az emlékeidet egy naplóban. Írj minden nap pár sort, ragassz bele blokkokat, fotókat, virágokat, a lényeg, hogy minden napról őrizz meg valamit az utókor számára.

Legyen minden napra egy vidám dalod

Elő azokkal a dalokkal, amik felvidítanak, amik feldobják a kedved, vagy amiktől azonnal táncra perdülsz. Hallgass meg ezekből minden nap legalább egy nótát, és arra az 5 percre engedd el magad teljesen!

Menj egy olyan helyre, ahol még nem voltál

Ez lehet a sarki kávézó, ahová még sosem mertél bemenni, egy újonnan nyílt étterem, vagy egy olyan város, ahol még nem voltál. Ha nincs, aki elmenjen veled, akkor próbáld ki, hogy egyedül utazol, vagy egyedül ülsz be egy új helyre. Hidd el, így is örökre szóló élmény lesz!

forrás

Ez fog veled történni *ezen* a nyáron! (Legalábbis a csillagok szerint…)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *