LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

10 jel, ami a kapcsolatotok végére utal

Share

Nehéz beismerni, ha nem működik a kapcsolatunk, pedig a jelek nem hazudnak. Íme a lista, amit ha tapasztalsz magadon / magatokon, akkor ideje elgondolkozni azon, hogy mennyire éri meg együtt maradni. 

A szakítás nem szégyen, ha nem érzed magad biztonságban a kapcsolatban, és már nem hajt ugyanaz a tűz, ami az elején, és teljesen másként látod a párodat, akkor érdemes józanul végig gondolni a dolgokat. A következő jelek árulkodóak lehetnek, hogy valami nincs rendjén.

A párodat másként látod, mint a kapcsolatotok elején

forrás: © instagram © thebigbangtheory / www.warnerbros

Egy évvel ezelőtt megőrültél a hangjáért, és mindenkinek azt mondtad, hogy a te pasid a leghelyesebb a világon. Manapság azonban nevetségesnek tűnik, a hangja pedig bosszant. Nem akarsz vele lenni, nem viszed magaddal, ha a barátaiddal, vagy a szüleiddel találkozol. Még az is idegesít, ahogy sétál. Valójában nem az ember változott meg, hanem a te hozzáállásod. Ha folyamatosan azt érzed, hogy bosszant a másik, az egyértelmű jele, hogy a kapcsolatotok megérett a szakításra.

Keresed a racionális okokat, hogy együtt maradjatok

Forrás: © greatgatsby / warnerbros

Azt gondolod, hogy a szakítással távolabb kerülsz az irodától, és drága lesz külön élni, meg külön utazni. De ha már ilyen okokat keresel, hogy mi miatt maradjatok együtt, akkor az már nem szerelem, csak megszokás. Ha már csak azt érzed, hogy anyagi okokból vagytok együtt, az nem a legjobb jel.

Unatkozol mellette

forrás. © friends / warnerbros

Régen mikor együtt voltatok nem fáradtatok el egymás társaságától. Mindig volt miről beszélni, örömmel hallgattad meg, amit ő mond, bolondoztatok, és még akkor is megérintettétek gyakran egymást, ha a lakás távolabbi pontján voltatok. Most azonban már az sem érdekel, hogy otthon van, így is unatkozol mellette.

Nem bízol meg benne

forrás: © houseofcards / mrcstudios.com

Korábban elmondtad a kedvesednek az összes fontos dolgot, ami az életedben történik. Még a nem fontos dolgokról is minden tudott. Most már megtartod magadnak ezeket, és nem mesélsz a párodnak a nagymamádról, a kutyádról, vagy az érdekes és vicces eseményekről, amik veled történtek. A bizalom hiánya rossz jel. Ha távol kerülsz a párodtól, főleg ha együtt éltek, az nincs jó hatással a kettőtök viszonyára.

Nem osztod meg vele a jövőbeli terveidet

Forrás: © friends / warnerbros

Az, hogy munkahelyet választasz, új városba költözésen agyalsz, vagy egy önkéntes projekten a világ távoli pontján: ezek fontos és globális dolgok a kapcsolatotokra nézve. Ha ezeket sem osztod meg a pároddal, akkor hogyan akarsz jövőt tervezni vele? A te jövőd és céljaid fontosak, ha erre a másik nem vevő, és nem partner, akkor nem igazán van miről beszélni kettőtöknek.

Megpróbálod minimalizálni az együtt töltött időt

Forrás: © weheartit

Talán nem arról van szó, hogy már nem szereted, csak arról, hogy zavar, ha folyton melletted van. Nem akarsz már annyi időt vele tölteni, mint anno. Inkább egyedül mész vásárolni, még akkor is, ha eddig mindig ő vitt el kocsival, most inkább gyalogolsz, vagy tömegközlekedsz, csak ne kelljen együtt lenned vele.  Lehet, hogy ez csak átmeneti állapot, mert elfáradt a kapcsolatotok, de az is lehet, hogy el kell utaznod egyedül, hogy meglásd, hogy szeretnél-e egyáltalán párkapcsolatot, vagy egyedül akarsz élni.

A kedvesed a prioritási lista aljára került

Forrás: © friends / warnerbros

Minden fontosabb, mint a jelenlegi kedvesed. Az, hogy elmenj az edzőterembe, a kozmetikusodhoz, vagy találkozz a barátnőiddel. Úgy tűnik, hogy sok más dolog van még az életben, ami sokkal érdekesebb mint a párod. Ha úgy érzed, hogy a kedveseddel időpocsékolás a beszélgetés, az együtt lét, akkor talán a kapcsolat megérett a szakításra.

Szándékosan keresed a konfliktusokat

Forrás: © howmetyourmother / foxmovies

Keresed azokat a helyzeteket, ahol beleköthetsz a párodba, és jól esik, hogy végre kitöltheted rajta a haragod. Ha ő emeli fel a hangját, akkor hisztirohamot kapsz, és hiába kér bocsánatot, pár nap múlva újra kiprovokálod, hogy összevesszetek. Az állandó konfliktusok instabil kapcsolatot jeleznek. Valószínűleg már nincs meg bennetek az, ami egykoron jó volt, a szerelem elmúlt és már csak a feszültség maradt.

Nem akarod megoldani a problémákat

Forrás. © 500daysofsummer / foxsearchlight

Már beismerted magadban, hogy a kapcsolatotok rossz lett, ám nem akarsz semmit sem csinálni azért, hogy ez változzon. Egyes kapcsolatok, csak azért tartanak még mindig, mert a résztvevők nem vetnek véget neki. Nincs elég energiájuk, vagy motivációjuk, hogy javítsanak a problémákon, esetleg csak a megszokásban élnek. Ez veszélyes stratégia, hiszen az életed rutinszerűvé válik így. Mindig jobb, ha valamelyikőtök megteszi a szakítást, mert egyedül élni még mindig jobb, mint apátiában.

Ha elolvastad ezt a cikket

Vajon azért kattintottál, mert úgy érzed, hogy a te kapcsolatod is haldoklik és valami nincs rendben? Talán még megmenthető a helyzet, csak tennetek kell érte. A szakítás elkerülhető ha a két fél őszinte egymással, és megbeszélik a gondokat, és megmentik a kapcsolatukat, ha ez tényleg ér ennyit. Ha már nincs közös jövő, és jobb egyedül, akkor váljatok el békében, és kezdjetek új életet. Annál nincs rosszabb, ha csak azért vagytok együtt, mert a szakítás túlzottan is fájdalmas tett lenne.

forrás

Ezt is ajánljuk!

A *durva* szakításból is van kiút, még ha most nem is látod…

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *