LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Búcsút intünk az ősellenségnek – Így számolj le a narancsbőrrel!

Share

Roskadoznak a boltok polcai a narancsbőr elleni csodaszerektől és különböző masszírozó eszközöktől, ennek ellenére továbbra is sokan küzdünk a problémával, főleg, ha beköszönt a strandszezon. Van azonban egy jó hírünk: lehet tenni ellene! De most szólunk, nem fog egyik pillanatról a másikra minden megváltozni… Kérdéseinket Dr. Bíró Szabolcshoz intéztük.

Kezdjük rögtön a legalapvetőbb kérdéssel: mit is jelent az, hogy narancsbőr és hogyan alakulhat ki?

Azt a jelenséget nevezzük narancsbőrnek, amikor a jelentősen megnövekedett zsírsejtek betüremkednek a kötőszövet közé és kisebb-nagyobb gödröcskék jelennek meg. Ha egy kicsit részletesebben áttekintjük az étkezési szokásainkat, észrevehetjük, hogy korábban nem volt ennyi készétel a boltok polcain. Az embereknek természetes volt, hogy otthon kellett főzniük, különben nem volt étel az asztalon. Ebből kifolyólag szezonális, friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztottak. Ízfokozót és egyéb adalékanyagokat nem használtak, tartósításra a régen bevált praktikákat alkalmazták pl. fermentálás.

A másik igen nagy probléma manapság a mozgás hiánya, amely szintén egy meghatározó kialakulási ok lehet a narancsbőr tekintetében. A keringés lassul, a mikrocirkuláció romlik, így a bőr elveszíti tónusát, rugalmasságát. Ezt fokozza az elhízás, amely már-már járványszerű méreteket ölt. A zsírsejtek sajnos nem tudnak a végtelenségig „egészséges” mértékben növekedni. Ráadásul hormonális okok, vagy különböző gyulladások is megalapozhatják a narancsbőrre hajlamot.

Milyen fokozatai vannak a problémának?

Három fokozatot tudunk megkülönböztetni. Az első fokozatnál a bőrön jelenlévő narancsbőr csak összecsippentésre, összenyomásra látszik. A másodiknál, már álló helyzetben is láthatóvá válnak a „gödrök”, azonban fekvő helyzetben eltűnnek. A harmadik, egyben a legrosszabb esetben, álló vagy fekvő helyzettől függetlenül látszik a narancsbőr.

Bár ez szubjektív, de relatíve vékony embereknél is megjelenhet a narancsbőr. Mi ennek az oka?

Ahogyan korábban is szó esett róla, az elhízás csak egy faktor, amely bár jelentősen megnöveli az esélyét a narancsbőr kialakulásának, de nem az egyetlen ok, amely emögött meghúzódik. Bár ez nem törvényszerű, de aki vékony és könnyen megőrzi alakját, sokszor nem figyel a táplálkozására, a mozgás mennyiségére.

Csak mi nők vagyunk „veszélyben” a narancsbőr elleni harcban?

A férfiaknál is megjelenhet ez a probléma, bár ez elég ritka eset. Ők szerencsésebb helyzetben vannak, mivel a kollagénállomány sokkal nagyobb arányban van jelen a nőkhöz képest, amely által rugalmasabb, feszesebb marad a bőrük. Napjainkban bármely korosztálynál megfigyelhető a narancsbőr, de ez az életkor előrehaladtával fokozódhat, mivel a bőr hidratáltsága és a kollagénállomány csökken.

Most már tudjuk, hogy mitől alakulhat ki. De hogyan tudjuk eltüntetni?

A kiváltó ok megkeresése mellett nagyon fontos a táplálkozás optimalizálása, lehetőleg a friss és szezonális alapanyagok használata. Ha lehet, akkor minél kevesebb vegyszert látott zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Állati eredetű élelemnél is nagyon fontos a minőség és a tisztaság. A masszázs is segíthet, hiszen felpezsdíti a véráramlást, segíti a mikrocirkulációt, a felesleges víz, salakanyag könnyebb elvezetését, de tartós eredményeket, csak a sarokpontok tartós rendezésével lehet elérni. A váltott hőmérsékletű zuhany is jót tesz a bőrnek.

A kollagénállomány erősítése, javítása csodákat tehet. A zselatin erre tökéletes megoldás, nem hiába annyira tápláló és jótékony ilyen esetben egy hosszan főzött húsleves. Bár a húsleves meleg időben nem biztos, hogy jól esik, de a zselatin bármibe belekeverhető, legyen szó egy turmixról vagy egy főételről. Sajnos a mozgás önmagában nem elegendő, de nem is nélkülözhetetlen! Ha mozgunk súlyokkal vagy saját testsúllyal is dolgozzunk. Az izom tónust ad a bőrnek, így látványosabb eredményeket lehet rövidebb idő alatt elérni, mint a kocogással.

Nem véletlenül slágertermék a WTN kínálatában a Narancsbőr elleni elixír. Hogyan és miből épül fel a készítmény?

Komoly fejlesztéseken esett át az utóbbi időben a termék, egy új technológiát is alkalmaztunk, ez az Aminoszorpciós Technológia ™. Aminosavak speciális elegyét tartalmazza, amely biztosítja az átlagon felüli hidratációt és ezáltal kiemelkedő mértékű lesz a hatóanyagok felszívódása.

A zöld tea kivonat, a kínai keserűfű, az értékes E-vitamin, a szőlőmagkivonat mind kiváló antioxidáns hatású tulajdonságokkal rendelkezik. A rozmaring vagy a guarana kivonat a mikrocirkulációt segít javítani. A feketebodza virágzat remek segítség a kollagén megőrzésében, mert meggátolja a hialuronsav lebontását, amely köztudottan a feszes bőr megőrzésének egyik kulcsa. Összesen húsz hatóanyag van a krémben, de a mennyiség helyett sokkal fontosabb inkább a hatás és a komponensek összhangja, amely gondosan lett összeválogatva.

Hogyan érdemes használni a terméket, hogy eredményes legyen?

A legjobb, ha mozgáshoz kötjük a használatot. A mozgást úgyis egy tusolás vagy fürdés zárja, ezt követően, ha a kezelni kívánt bőrfelületen eloszlatjuk a krémet, sokkal eredményesebbek lehetünk. A pórusok megnyílnak a hő hatására és a krém még könnyedebben beszívódhat. Nagyon fontos, hogy napi rendszerességgel érdemes használni, nem csak akkor, amikor néha eszünkbe jut…

Alkalmazhatok-e párhuzamosan más terméket? Például, ha a combon található „gödröcskéket” szeretném eltüntetni, használhatok-e mellé testápolót is zuhanyzás után?

Természetesen használhatunk más terméket is, de nem szükséges. A WTN narancsbőr elleni elixír, a benne megtalálható olajoknak (arany jojoba olaj, olíva olaj stb.) köszönhetően egyben tökéletesen hidratál is.

Makacs dolog a narancsbőr, de nem lehetetlen leszámolni vele!

A WTN narancsbőr elleni elixírt ITT találod!

Olvasd el ezt is!

Szépség kívül-belül – Helyreigazítás a hormonok útvesztőjében

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *