LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Ez+az Inspiráció Szépítkezem

Ne bízd a véletlenre! – Babaápolás mesterfokon!

Share

Sokan nem tudják, hogy az édes kis állatfigurák mögött két házaspár kitartó munkája és töretlen lelkesedése van.  A Babyzoo márka tulajdonosaival, Horváth-Esterházy Zitával és Madar Norberttel beszélgettünk.

„A barátságunk és a vállalkozás nagyjából egyszerre indult és szerintem azért tudunk ilyen jól együttműködni, mert a munkakapcsolat az alappillér és erre épült rá a barátság.” – kezdi Zita a beszélgetést.

A két házaspár a feladatokat és a szerepeket is tökéletesen elosztotta egymás között. „A lányok felelnek a kapcsolattartásért: Zita csinálja a logisztikát és a számlázást, ő a lelke a napi folyamatoknak. A feleségem egyengeti a közösségi média felületeinket, mi fiúk pedig a stratégiai és kereskedelmi hátteret adjuk” – magyarázza Norbi.

„Ami nagyon jó, hogy igazából mindenki hozott valamit ebbe a közös vállalkozásba. Amikor megszületett az ötlet Zitának éppen kéthetes volt a második gyermeke, a férje pedig kereskedelemmel foglalkozik, így rálátása van erre a szélesebb értelemben vett kozmetikai és egészség-iparágra: hogyan működik a beszállítói lánc, milyenek a különböző folyamatok, illetve, hogy kik azok az emberek, akik vélemény formálók, ezért megkerülhetetlenek és akiknek a tanácsaival el tudtunk indulni.” – veszi át a szót Norbi. – „Nekem egy piackutató cégem van, ezért innen látjuk, hogy melyek azok a termékkörök, amelyek felfutóban vannak. Innen jött az ötlet alapja a baba-mama szektorhoz is.

Az volt a célunk, hogy megfizethető áron professzionális körülmények között készülő minőségi termékeket tudjunk előállítani olyan összetétel normával, amely akár nemzetközi összehasonlításban is versenyképessé teszi ezeket a kozmetikumokat.

A Babyzoo márka életében az első mérföldkövet a közel két évig tartó háttérmunka és fejlesztés jelentette, amelynek eredményeképpen végül 2016 márciusában kiléptek a piacra. „Nagyon sok munka volt benne, és nem akartunk külső befektetői tőkét sem belevonni.” – folytatja Norbi.

„Ráadásul minden részletében nagyon minőségit szerettünk volna létrehozni: szép, elegáns weboldalt, szép fényképeket, és nem akartunk kompromisszumokat kötni a csomagolás minőségét illetően sem… Emlékszem, mennyire izgalmas volt, amikor kitaláltuk, hogy mi legyen a márka neve, milyen figurák képviseljék az egyes termékeket.” – mondja Zita mosolyogva – „Azóta egyébként csak még nagyobb szerelem lett és rengeteget tanulunk belőle.”

Norbiék nem kis fába vágták a fejszéjüket, amikor baba termékeket kezdtek gyártani. Azt már az elején tudták, hogy ők maguk a kozmetikum készítéshez nem értenek, ezért találniuk kellett egy olyan szakembert, aki vegyészként elő tudja állítani azokat a tökéletes termékeket, amelyeket elképzeltek.

„Zolival, Zita férjével közösen elkezdtünk körbe érdeklődni, hogy egyáltalán ki foglalkozik Magyarországon ilyen dolgokkal, ki az, aki vegyészkedik majd nekünk, akinek csak elmondjuk, hogy mit szeretnénk és ő megcsinálja. Nagyon sok telefon után, végül szinte mindenkitől ugyanazt a nevet kaptuk, így már csak azt kellett tető alá hozni, hogy ez a vegyészcsapat is akarjon velünk dolgozni. Szerencsére jókor voltunk jó helyen és találkoztak az elképzeléseink” – teszi hozzá Norbi.

A Babyzoo termékcsaládban jelen pillanatban öt darab termék van és mindegyiket egy-egy kis állat képviseli: Klug, a víziló a fürdető és a sampon, Lulu, a panda a popsikrém, Bambo, a zebra a baba testápoló, Pimpi, a zsiráf a baba hintőpor, és végül, de nem utolsó sorban Zibo, az édes kis tigris lett a babaolaj arca. „Éjszakákat agyaltunk azon, hogyan hívják őket, és egyáltalán milyen állatok legyenek, mert azt szerettük volna, hogy a szülők és a gyerekek számára is kedvesek és könnyen megjegyezhető legyen a nevük és az arcuk és igazi kis barátokká válhassanak” – emlékezik Zita.

„Nagyon szeretjük, ha valaki őszintén megírja a véleményét, ha megmondják, hogy mi az, ami nem tetszett vagy ami nem vált be, mert szerintünk így van életszaga a dolognak.” –  mondja Norbi.

„Kaptunk már olyan észrevételt, hogy egy babánál a popsikrém nem húzta le a pirosságot, de úgy gondolom, hogy ez egy igazi vélemény, amely valós tapasztaláson alapul, ezért ezt is felvállaljuk. Sőt, az ilyen visszajelzések nyomán módosítani is tudunk egy-egy újabb széria esetén. Többen kérdezték már azt is, hogy miért van a termékekben illatanyag.” – magyarázza Zita.

„Ilyenkor mindig elmondjuk, hogy a termékek karaktere miatt tartjuk fontosnak az illatanyag használatát, sokkal könnyebb ugyanis így kötődni egy termékhez. Ráadásul mesterséges mivolta miatt az 100%-ban allergén mentes, így szinte biztos, hogy semmi problémát nem tud okozni, ellentétben néhány természetes illatanyaggal. Többek között ezzel az igazi babaillattal is egyedivé akarjuk tenni a Babyzoo családot.”

A Babyzoo termékek közül a fürdető a legnagyobb sláger, így a vásárlói igényeket figyelembe véve, ebből hamarosan nagyobb kiszerelés is kapható lesz. „A közeljövőben szeretnénk popsitörlő kendőt és fogkrémben is gondolkozunk. Nagy dilemma, hogy a meglévő termékeket minél több helyre, minél nagyobb forgalommal vigyük, vagy egy új termékre fordítsuk inkább a figyelmünket, de egyelőre úgy döntöttünk, hogy a meglévő termékekből próbáljuk kihozni a maximumot és minél több helyre eljuttatni a hírüket. Ez az elsődleges célunk, de rengeteg ötletünk vár még megvalósításra.” – magyarázza Norbi.

A webshopon kívül számos Rossmann üzletben, Herbaházakban, független baba boltokban, illetve különböző rendezvényeken lehet találkozni a termékekkel. „Fontos lábunk a saját értékesítés, amely a weboldalunkon keresztül történik, de rájöttünk, hogy a hosszú távú fejlődés érdekében muszáj több helyre is bekerülni. Ehhez azonban sok háttérmunkára és még több türelemre van szükség: az ismertebb, nagy kereskedelmi láncok polcaihoz hosszadalmas kiválasztási procedúra vezet.” – avatnak be a nehézségekbe.

Vásárokra viszont a mai napig örömmel és nagy kedvel jár a csapat minden tagja: „Sokszor odajönnek az asztalhoz, megkérdezik a véleményünket, hogy mi mit hogyan csinálnánk. Nem ritka, hogy következő alkalommal már a babával a kézben, örömmel mesélik, hogy mennyire bevált egy termék. Nagyon személyes ez a fajta élmény, szeretem csinálni” – mondja Zita.

Tavaly nagy siker volt a márka életében, hogy saját standdal tudott részt venni az ősz végi Baba Expon, ahol rengetegen érdeklődtek a termékeik iránt. Ezen az eseményen sikerült egymásra találniuk Kapócs Zsókával, akinek annyira megtetszettek a Babyzoo termékek, hogy azóta a cég arca lett és vállalta, hogy csak az ő termékeiket használja.

„Három évvel ezelőtt úgy álltunk neki ennek az „utazásnak”, hogy van egy jó ötletünk, ami mellé csupán sok energiára, lelkesedésre és végtelen türelemre van szükségünk. Bár energia és lelkesedés van bőven, elismerem, hogy a kelleténél kicsit türelmetlenebbek vagyunk. Mindent összevetve, viszont a mostani énünkkel se csinálnánk máshogy – zárja nevetve Norbi. – „Komolyan gondoljuk, hogy lehet még jobbá és – a kicsik szempontjából – mókásabbá tenni a babaápolást. Ehhez pedig a Babyzoo minden kismamának tökéletes választás!”

Szeretnéd kipróbálni kisbabáddal a Babyzoo termékeit?

Nézz körül az állati webshopban és kövesd a csapatot Facebookon!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *