LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció

Egyre többen csatlakoznak a “Műanyag mentes július!” kihíváshoz – te is megteheted!

Share

Tegyél te is azért, hogy zöldebb legyen a bolygónk! Légy te is a részese annak a világszínű kezdeményezésnek, aminek a célja az, hogy műanyag mentessé tegyünk a bolygónkat! 

Te is biztosan tudod, hogy a sok műanyag, amit használunk mennyire árt a tenger élővilágának, és mennyire károsítja a Földünket, hiszen hosszú évek alatt sem bomlik el a szeméttelepeken. Arról nem is beszélve, hogy az úton-útfélen eldobált műanyag zacskók, csokipapírok, chipses zacskók, és flakonok mennyire károsítják a talajt, és rondítják a természet csodás összeképét.

Az, hogy minden szórakozóhelyen szívószálat tesznek az üdítőnkbe, vagy hogy mindig újabb és újabb palack vizet veszünk, mikor szomjasak vagyunk, ahelyett, hogy a kulacsunkat töltenénk meg, egy-egy szöget verünk a Föld koporsójába. A kidobott szívószálak, a műanyagkupakok bejutnak a tengerekbe, az ott élő delfinek, tekőnösök, és a tengeri madaraink lenyelik ezeket, ez pedig a legtöbbször ártatlan halálhoz vezet.

Idén júliusban nemzetközi összefogás indult, hogy megóvjuk a bolygónkat a felesleges műanyag felhasználástól és megmentsük a természet és az élővilág értékeit. 

A szelektív hulladékgyűjtés alap lenne mindenki számára, de még sokakat rá kell vezetni erre a tevékenységre. Ennek az apropójából jött létre a PlasticFreeJuly weboldal, ahol a hírlevélre feliratkozva minden nap hasznos tanácsokat kaphatunk arra, hogy hogyan tudunk megszabadulni a műanyagtól, ami károsítja a bolygónkat.

A 2011-ben Ausztráliából indult kezdeményezés hatására nagyon sokan tértek át a műanyag zacskókról természetes anyagú szatyrokra, vászontáskákra, műanyag csomagolás helyett lebomló anyagú csomagolásra, papírra, és saját kávéshordozóra és ezzel is tettek azért, hogy a bolygónk fellélegezzen.

Csatlakozz te is a http://www.plasticfreejuly.org/ oldalon a kezdeményezéshez és tedd életed műanyagmentessé!

Lebomló poharakkal harcol a környezetért egy zseniális magyar dizájncsapat

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *