LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

Íme az idei év 12 legszuperebb miniháza

Share

Egyre több miniház bukkan fel szerte a bolygón, ahogy egyre többen kapják magukat azon, hogy  milyen gazdaságos és egyszerű az élet egy minimalizált térben. Most mi is összegyűjtöttük kedvenceinket, lássatok csodát!

Ez a lekicsinyített élettér az egyik darabja a három tagból álló kollekciónak. A Live a Little névre hallgató eldugott pihenőhely az Egyesült Államokbeli Tennessee-ben található.

E bájos nyolc négyzetméteres erdei kabint kevesebb, mint kétszáz-ezer forintnak megfelelő dollárból építették röpke három hét alatt, és ilyen klasszul néz ki belül. Még több képet itt található.

A miniház érdekessége, hogy egy melegház is hozzákapcsolható. A tervezők ezzel szerették volna bizonyítani, hogy tulajdonképpen egy kicsi helyen is elfér bármi.

A Moby Dick című film ihlette a tervezőket erre a minden modern kényelemmel felszerelt és különleges anyagokkal ellátott csoda létrehozására. A nyolc méter hosszú építmény ismét egy remek példa a szűkös helykihasználásra.

Eme eklektikus, közel negyven négyméteres házikót két pótkocsiból állították össze. A tervező, Kim Lewis rengeteg színt használt, hogy megmutassa mennyire sokat számítanak a színek egy kisebb térben is.

Idaho-ban bújik ez a tizennyolc négyzetméteres apróság, és bár elsőre hihetetlennek tűnik, de minden elfér benne, amire csak az embernek szüksége lehet az ágy alatti, a hűtő mögötti, és a mennyezetre szerelt tárolókban.

A tervezők mindössze huszonnyégy négyzetméteren valósították meg a tulajdonosok álmait és alkottak meg egy vidám és kényelmes atmoszférát.

Ez a három emeletes fára épített házikó a wisconsini Wandewaga kempingben található és talán egy kicsit mindannyiunk álma. Elképesztő módon még egy saját kis könyvtár is helyet kapott benne, ahol esős napokon be lehet kuckózni.

Sajnos egészen Hawaii-szigetekig kell utazni, hogy az ember ebben a huszonhárom négyzetméteres trópusi paradicsomban hajthassa álomra a fejét. De itt legalább a számítógép előtt is lehet gyönyörködni benne.

Egy seattle-i nő egy garázst alakított át egy közel harminc négyzetméteres otthonná. A térben kényelmesen elfér a hálószoba, füdőszoba, és a beépített bútorokban minden, amire csak szükség lehet. Több fotót a belső térről itt találhattok.

Miután a Katrina hurrikán elmosta a család kétszáz négyzetméteres házát, úgy döntöttek, hogy minimalizálják az életterüket és egy ötven négyzetméteres otthonban kezdenek új életet.

Ez az apró házikó már első látásra is bájos, de belépve egyenesen leesik az állunk:

Nézd meg ezeket is:

Valahogy így néz ki álmaink mini háza

Imádnivaló mini ház vintage hangulatban

 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *