LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Bőrfeszesítés indulhat? Kipróbáltuk két új terméket, és mondjuk is, hogy mi az eredmény…

Share

Persze, valami mindig táskán kívül marad a sietségben, pedig éppen *nagyon* kéne a helyszínen és lehetőleg azonnal… De ha csak egyet tanácsolhatunk: NE a kozmetikumokat hagyd ki a bőröndből!

 …mert a bőrápolásnak nincs nyaralás, sőt, fokozottan figyeljünk rá akkor is, ha elutazunk.

A Refan Olive&Yoghurt illatcsaládja kifejezetten bőrfeszesítésre készült, így érdemes már utazás előtt elkezdeni a használatát. (Mielőtt neki állnál kiskanállal megenni a testvajat, mert *annyira* mennyei az illata!)

Az egész procedúrát érdemes a bőrfeszesítő szivacsos szappannal indítani. Jómagam minden második-harmadik fürdésnél használtam a szokásos tusfürdő helyett. Működése rendkívül egyszerű: a vízzel érintkezve a szappantól felhabosodik a szivacs. Először a selymes oldallal beszappanozzuk magunkat, majd végig tudjuk a szivaccsal dörzsölni az egész bőrfelületet. Ezáltal egyszerre el tudjuk végezni a hámsejtek eltávolítását és a zuhanyzást. Az eredmény puha bőr és kellemes nyári illat. Utóbbi fontosságáról, gondolom, nem kell szót szólnom, azonban a bőrradírozásről beszélhetek egy kicsit bővebben…

Ha egyenletesen napbarnított bőrre vágyunk a bolgár tengerparton sütkérezve, akkor semmi esetre sem szabad a hámsejtek előzetes eltávolításáról megfeledkeznünk. Kiemelten fontos, hogy ne közvetlenül egy nappal a napozás előtt radírozzunk, mert azzal károsíthatjuk a bőrünket. Ha viszont két-három héttel indulás előtt intézzük el, rendben lesz. (Nagyon érzékeny bőrre viszont nem ajánlom, mert a szivacsot túl durvának érezhetik.)

Második lépcső a jól eső fürdőzés után a krémezés, s itt lép a színre a testvaj. 200 ml-s, nagy kiszerelésű tégely és ennek mindenképpen örülni fogsz, hiszen a nyaralásra is marad belőle! A testvaj a jól bevált összetevőkkel dolgozik: sheavaj és kakaóvaj. Ezek egyrészt segítenek a hidratálásban, másrészt a száraz, igénybe vett bőr gyorsan magába szívja a megfelelő hatóanyagokat. A testvajakhoz képest könnyed, vizes állagú, így használat után csak kettőt fordultam és már húzhattam is a pizsamát, nem kellett túl sokáig várnom arra, hogy beszívódjon.

Bőrfeszesítő funkciójától eltekintve én az extra száraz helyekre is használom, esetemben a sarokápolásra. Érdemes lefekvés előtt óvatosan a lábfejünket végig masszírozni vele, és másnapra pihe-puha lábakkal ébredhetünk!

 

Ha esetleg túl sokat tartózkodtunk a napon és megégtünk, szintén segíthet rajtunk a testvaj, hiszen a hozzáadott joghurt koncentrátum visszaállítja a bőr víz-só egyensúlyát, és nyugtatja az égett bőrfelszínt.

Kiegészítésként még érdemes lehet beszerezni a termékcsaládhoz tartozó kézkrémet is, remélem, senki nincsen abban a tévhitben, hogy arra csak télen van szükségünk. 🙂

Készülj fel a Refantázia termékeivel a nyárra!

Irány a webshop!

Már ezt is kipróbáltuk… Te olvastad már?

Kipróbáltuk: Refantázia csigagél arcszérum

Rózsát a bőrödnek – 10 rózsás kozmetikum, amit ajánlunk, mert jó!

 

 

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *