LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Öreg lélek vagy? Akkor könnyen lehet, hogy *túl* kemény vagy önmagadhoz…

Share

Az öreg lelkek könnyen meglátják, miben nem illeszkednek a modern kulturális normákhoz: érzékenyek, intelligensek, intuitívak és odaadók.

Látják, hogy a modern kori randizás nem teszi igazán boldoggá az embereket, és inkább ragaszkodnak saját elvárásaikhoz, nem állnak be a sorba a többiek mögé.

Mélyen élik meg az érzelmeiket, mindig valami tartalmasabbak keresnek, mint a mai felszínes kapcsolatok. Ezen felül gyakran túlgondolják a dolgokat, és kemények magukkal szemben, ha nem tudnak megfelelni saját, perfekcionista elvárásaiknak.

Ami vicces ebben az egészben az az, hogy a legtöbb öreg lélek nem is fogja fel, hogy ő valójában ilyen.

A perfekcionizmus nem arról szól, hogy az iskolában csak ötösöket kapsz, vagy hogy nem lépsz ki a házból, ha nem tökéletes a sminked és a frizurád. Különösen az öreg lelkek számára a perfekcionizmus egy soha el nem múló ’nem elég jó’ érzést jelent azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket igazán nagyra értékelnek a saját életükben.

Lehet, hogy hazaérsz és úszik a konyha, de közben a művészeti projekted tökéletes. Lehet, hogy kicsit késel a munkából, de 15 perccel korábban beülsz a kedvenc tanórádra.

Amikor elérsz valamit, ami igazán fontos neked boldog vagy – de nem sokáig, mert elkezded azt keresni, milyen nagyobb és jobb dolog jön ezután.

Az öreg lelkek hajlamosak büntetni magukat csupán azért, mert ők is emberek, és nem sikerül mindig minden 100%-osra.

Látják, miben különböznek másoktól, és ezzel fűtik a vágyukat, hogy több mindent érjenek el, mint más emberek.

Lehetnek magas szintűek az elvárásaink, és elmélyedhetünk azokban a dolgokban, amik fontosok nekünk, de meg kell tanulnunk emlékeztetnünk magunkat arra, hogy emberek vagyunk, és az erőfeszítéseink épp elegendőek.

Nem kell százzal száguldanunk előre egészen addig, amíg előre haladunk, nem kell a legjobbnak lennünk ahhoz, hogy érjünk valamit.

Lehetünk a szurkolótábora magunknak is, mint mikor a barátainkat bátorítjuk tiszta szívből. Mi is megérdemeljük ezt a fajta törődést magunkkal szemben.

Olvasd el ezt is:

10 ok, ami miatt egy *öreg lélek* nehezebben talál társra…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *