LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Soha ne felejtsd el, hogy a szerelemre megéri várni

Share

Nem siettethető. Nem kikönyöröghető. Nem lehet erőltetni, és nem mi döntjük el, hogy mikor jöjjön.

Az igaz szerelem különleges. Ragyogó. Olyan, mint egy drágakő a kavicsok közt. Vigyázni kell rá, dédelgetni kell. Nem olyasmi ami elől el kell bújni, vagy el kell szökni.

Lehet, hogy még mindig az összetört szíved ápolod. Lehet, hogy nagyon hiányzik valaki a múltadból, vagy azon rágódsz, hogy miért nem fordult komolyabbra a viszony az exeddel.

Lehet, hogy most úgy érzed, nem fogod megtalálni azt, aki igazán értékel. Aki igazán szeret.

De ez ne akadályozza meg, hogy elhidd: a szerelem létezik. A szerelem akkor jön, amikor akar. Nem akkor, amikor azt hisszük, hogy ennél magányosabbak már nem lehetünk, és jöjjön már valaki, aki átölel.

Ez nem így működik.

A szerelemnek saját természete van. Talán akkor kopogtat, amikor egyáltalán nem is várod. Talán akkor, amikor már mindent elengedsz és a barátaid unszolására elmész egy vak-randira. Vagy találkozol valakivel a neten, akivel olyan jó beszélgetni.

És természetéből kifolyólag tele van meglepetéssel.

Talán olyan emberben találsz társra, aki nem is tetszik. Aki először bosszant, vagy az örökös dörmögésével modortalannak tűnik, vagy unalmasnak.

Aztán mégis, valahol, valamikor történik.

De ezt nem lehet siettetni. Erre nem lehet előre felkészülni. Ez nem attól függ, hogy hány filmet nézel végig a szerelemről, vagy hány önsegítő könyvet olvasol el, mert azt hiszed, nem vagy kész. 

A szerelem akkor érkezik, amikor képes vagy befogadni. Amikor egésznek érzed magad egyedül is. Amikor van önbizalmad ahhoz, hogy önmagad légy. Amikor tudod, hogy nem érhet baj, hiszen te megvagy magadnak.

Amikor úgy érzed, bármivel szembenézel egyedül is. Mert megvagy magadnak. Mert egész vagy. Mert erős vagy és vicces, jókedvű és magabiztos.

Nem érhet baj. Ha mégis, kikerülöd, vagy megsiratod, meggyászolod.

Amikor ki tudod nyitni a szíved az új élményeknek. Az új embereknek, az új kapcsolatoknak.

Kérlek várd ki. Megéri. Mindig megéri.

 

Olvasd el ezt is:

Lehet, hogy azért vagy mindig *rossz* kapcsolatokban, mert eremofób vagy?

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *