LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Lakom Utazom

Bauer villa, a stílusos megoldás, ha családod van, de pihenni *is* szeretnél!

Share

Ismered azt a pánikhangulatot, amikor januárban a családi nyaralást tervezed és egyszer csak végig fut az agyadon, hogy “Mi lesz, ha rossz idő lesz?!” Találtunk egy helyet, ahol ez nem lehet gond.

Kezdjük ott, hogy nekem tényleg a Balaton, a Riviéra. Ott nőttem fel, ismerem minden szegletét. Szeretem a gasztro-forradalom ellenére ugyanúgy – és többnyire ugyanazzal – a menüvel operáló Hullám Büféket (amiből minden városban akad egy) nem tudok elég csavaros fagyit enni, kólát inni és gyros tálat sültkrumplival. Utóbbira még később visszatérek.

Én szeretem nézni, ahogy a családok küzdenek a gumimatrac felfújásával, és szórakoztat, hogy mindig “traffikdzsem” van a lépcsőnél, ha kisgyerek indul be a vízbe.

“Anya hiiiiiideeeeeeg! – kiabálja ilyenkor, anya pedig csak ennyit mond: “Nem baj, majd megszokod!”

Napolaj szagú a levegő és az emberek lenge ruhában ülnek a lángososnál, ami mellé mindig jól esik egy sör, vagy egy fröccs.

Kinek melyik…

Tény, hogy a Balaton igazából mindenhogy jó ötlet.

Akár barátokkal, akár a családdal, akár egyedül indulunk útnak, mindig megtisztulva, megnyugodva esünk este az ágyunkba. Elfáradunk.

Kiszív minket a nap, a víz, a gyerek utáni rohangálás.

De ez így szép.

Kisgyermekes anyaként nem könnyű olyan helyet találni, ami mindenkinek megfelel.

Az apartmanok többsége egyszobás (próbáld elaltatni ott a gyereket) ezek a szobák pedig általában kicsik. Mondván, úgyis lent vagy egész nap a parton…

Nem igazán van megoldva az a probléma, hogy a szülőknek is jár a szabadság.

Ehhez pedig kellenek ezek a dolgok:

 • Biztonságban és szemmagasságban tudhassam a gyerekem.  Úgyis állandóan azt fogom nézni, hogy ha nem épp velem van a vízben, akkor mit csinál.
 • Legyen alkalmam elvonulni legalább a reggeli kávémmal egy kicsit, mielőtt felkel a család. Akármi is történjen, jár a napi fél óra reggel.
 • Fektetés után legyen egy kis romantika. Hát igen. Végül is apa és anya is most tölti a szabadságát, ne legyen ördögtől való, ha meg szeretnék inni a teraszon egy pohár bort.
 • Viszonylag ritkán jön össze a család, ha nagymamát és nagypapát is vendégül látnánk egy-egy estére, akkor ezt tehessük meg
 • Nem kell, hogy a lábam belelógjon a vízbe, de ne kelljen megmásznom a fél hegyet, ha le akarok menni a strandra
 • Apropó strand! Nem lenne baj, ha el tudnánk férni, ha lenne játszótér, és viszonylag gyerekbiztos lenne a part. Bár a hullámtörő kövek miatt muszáj figyelni, de fontos, hogy a strand legyen körbe kerítve, legyen tiszta, és legyen normális WC.
 • Legyen lehetőségem lefoglalni a gyereket akkor is, ha rossz idő van…

Ha már eddig eljutottál és bólogatsz minden egyes pontnál, akkor simán lehet, hogy az évek során hasonló gondokkal küzdöttél, mint én. Magyarán, hogy ezek a pontok nem igazán teljesülnek.

Beszéljünk egy kicsit az árakról is.

Egy három fős családnak, ahol a gyermek már nem karon ülő, legalább két helység kell. Egy szobában is remekül elvagyunk, de simán lehet, hogy a nyaralás végére, már nem vagyunk annyira szerelmesek egymásba.

(Mondom ismét: anyának is jár a pihenés.)

Ha pedig jól hozzuk a követelményt, és esetleg kettő, vagy három gyerek is van, akkor ez egy hatványozott probléma. Mármint, hogy hová és mennyiért megyünk. (És ha még esik is, akkor aztán teljes a gáz…)

Na, de miről is akartam IGAZÁN beszélni?

Néhány nappal ezelőtt találtam egy helyet, egy tökéletes nyaralóvillát, ami minden problémát megoldott, még úgy is, hogy az első napokban az időjárás nem volt épp kedvező, a házban pedig öt darab, hét éven aluli gyermek volt velünk.

Pihenni vágyó szülőként kicsit pánikoltam, de szerencsére teljesen feleslegesen…

A Bauer Villa Balatonakarattyán van, könnyen megközelíthető, és száz százalékban magában hordozza a tökéletes nyaralás ígéretét.

Kétszintes, alul külön lakrésszel, az emeleten további négy szobával. Ami miatt teljes volt a boldogságom, hogy két darab egyágyas szoba is van benne, így a nagyszülőknek is volt alkalmuk nyugodtan aludni.

Mi ugyanis idén nagycsaládostul mentünk nyaralni. És milyen jól tettük. Erre ugyanis ( 5 gyerek, 9 felnőtt!) ezidáig nem igazán volt lehetőségünk. Ráadásul úgy, hogy a ház megengedi, hogy együtt is legyünk, és külön is.

Az impozáns Bauer Villa az 1920-as években épült Balatonakarattyán, a magyar tenger keleti részén. A villaépület, a bungaló és a vendégház a 2018-as felújítást követően ideális nagy családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára, akik szívesen töltik együtt szabadidejüket nyáron, vagy más évszakban. ​A csendes, forgalomtól távol eső, közel 7000 m2-es ősfás park ideális környezet a pihenésre, elvonulásra, vagy egyszerűen kényelmes együttlétre vágyó vendégeknek, ahol gyerekjátszótér mellett kerti grillezésre is van lehetőség. Az épületek, a kert mérete és elhelyezkedése egyszerre tudja biztosítani a közös együttlét mellett a zavartalan pihenést is. A hűsítő felüdülést jelentő balatoni fürdőzés a 900 méterre található strandon érhető el.

Tehát akkor még egyszer:

 • Külön játszótér a gyerekeknek, pipa.

 • Elvonulás a szülőknek, pipa.
 • Grillezés és pihenés (esetenként romantikázás), pipa.
 • Őspark tele dinoszaurusszal, amit egész délelőtt lehet keresni, mert nem süt a nap, pipa.
 • Balaton sétányira, pipa.

 • Az egész család együtt, de mégis ha kell külön, pipa.
 • Emeletenként két-két WC és fürdő a totális kényelemért, pipa.

 • Tökéletesen felszerelt konyha, és hatalmas nappali még hatalmasabb tévével, ahol lehet nézni a Foci VB-t, pipa.

Ez az egész pedig cakkumpakk 55 ezer forint. Az egész családnak.

Mi megyünk jövőre is, ha még lesz hely.

ITT tessék foglalni.

Ja és a gyros! Szóval Balatonakarattyán, ahol a Bauer Villa található, a strand felé menet lehet a legjobb gyros tálat enni! Tényleg!

 

 

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

 • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *