LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

7 dolog, ami miatt *egyáltalán* ne aggódj, mert nem érdemes…

Share

Te vagy aki először válaszol egy üzenetre? Mikor félreértik a kommentedet? Mikor egy barát nem ér rá, pedig nagyon kéne beszélgetnetek? Ne ragadj bele…

1. Általában te vagy, aki először üzen

Akár a pasidról, akár a barátaidról van szó te vagy az, aki érdeklődik, aki írogat, aki kíváncsi. Ezt gondolod. Lehet, hogy igazad van, de ha feltételezzük (és miért ne tennénk?), hogy jól választasz, ez miért lenne olyan nagy baj?

Azért mert elfoglaltak, vagy nem szeretnek üzeneteket küldeni (ilyen is van) még nem azt jelenti, hogy nem gondolnak rád. Ezen ne rágódj. Ha valaki hiányzik bátran üzenj rá, vagy hívd fel. Mindenki örül annak, ha érdeklődnek a dolgairól.

2. Mindenki elfoglalt

De tényleg. Ez a helyzet. Ez nem neked szól, csak egyszerűen ilyen világot élünk. Ha emiatt úgy érzed kevésbé szeretnek tévedsz. Igazából az a helyzet, hogy ezzel neked is számolnod kell. Ha valahol kisgyerek született, vagy sok a munka bizony a barátok háttérbe szorulnak. Ezt neked is el kell fogadnod. Ilyen az élet. Lépj tovább, de ne add fel. Keresd nyugodtan azt, akire kíváncsi vagy! Előbb utóbb csak össze tudtok hozni egy találkozót.

3. Kommentháborúk

Erre egy megoldás van: ne menj bele.

Főleg ne a családoddal vagy a barátaiddal. Ha valaki hülyeséget ír, vagy megbánt tisztázd vele telefonon, érjen annyit, hogy nem válaszolgattok egymásnak, hanem megbeszélitek.

Idegeneknek pedig ne írogass, semmi jó nem sül ki belőle.

4. Mikor a család számon kér

Ez már csak így van, mindig tudni akarják mi van veled, és persze általában jobban tudják, hogy mit, hogy kéne csinálni. Mentségükre szóljon, hogy szeretnek és aggódnak. Ne vedd a szívedre, végül is úgyis a te életed, te irányítod.

5. Mikor felzaklatnak a hírek

Természetesen nem azt mondjuk, hogy ne tájékozódj, és ne törődj a gyengékkel. Szabj magadnak egy időpontot, amikor a hírekkel foglalkozol (mondjuk a nap végén, nem munkaidőben…) és ha tényleg tenni akarsz valamit a világért tedd meg! Vállalj önkéntes munkát, válassz egy ügyet, ami fontos!

6. Ha valaki bunkó

Rád dudáltak az utcán? Elvették a kedvenc sütit az orrod előtt? Beszóltak az új szoknyádra? Igen, ez valóban bosszantó… Gondolja arra, hogy legyen ez a legnagyobb öröme ma, és lépj tovább. Nem tudsz mást tenni, hisz nem vagy illemtan tanár.

7. Ha semmi nem jön össze…

Vannak ilyen napok. Ez nem karma, és nem a világ vége… Holnap jobb lesz, úgyhogy dőlj hátra és lazíts. Nézd a dolgot humorral, hisz ilyen periódusok mindig vannak. És lesznek is.

Nézd meg ezt is:

50 apróság, amiért még a legrosszabb napon is hálás lehetsz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *