LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

Így mentheted meg a méheket, és ezzel együtt a Földünket a kihalástól

Share

Fontos dologra hívta fel a figyelmet David Attenborough a Facebook oldalán, amiről mindenkinek tudnia kell!

“A méhek megértése és alapvető szerepük a mai világban elképesztően fontos. A beporzás egy létfontosságú támogatási rendszer, ami nélküle mi emberek sem tudnánk létezni “ – hívta fel minap a figyelmet erre a híres angol természettudós, dokumentumfilmes,  és az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője, aki rengeteg tesz a természet védelméért.

fotó: David Attenborough Facebook oldala

David Attenborough szerint a méhek nélkül az emberiség 4 éven belül kihalna. Sajnos erre van esély is, mert a méhpopuláció az elmúlt öt évben körülbelül az egyharmadával csökkent a sok irtásnak köszönhetően. Pedig a zümmögő rovarok senkinek sem ártanak, de óriási szerepet kaptak az ökoszisztémánkban, és a legfontosabb beporzóként felelősek azért, hogy az emberek által elfogyasztott élelmiszerek egyharmada előálljon. Beporzás nélkül nem lennének gyümölcseink, zöldségeink, ergo nem lenne mit ennünk. Fontos tehát, hogy tegyünk meg mindent, hogy ezek a szárnyasok túléljenek. Nem kell nagy dologra gondolni, David Attenborough egy villámgyors tanácsokat ad mindenkinek, aki méhekkel találkozik a kertjében, vagy akár a balkonon.

“Sokszor láthatunk haldokló méhet a kertünkben. Ez azért van, mert a méheknek nagyon energiára van szüksége, hiszen egész álló nap repülnek virágról-virágra, hogy segítséga beporzást. Ha látsz egy fáradt, erejét vesztett méhet, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy összekeversz két evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel, vagy egy kanál mézzel és ezt kiteszed egy kis tálkára. A méh ebből energiát nyerhet és folytathatja útját, és segítheti a Földünket.” – mondja a természettudós.

Kövesd te is Attenborought tanácsát, és mentsd meg a méheket, hiszen az emberiség múlthat rajta! 

forrás

Tegyél még a környezetért, és csatlakozz ehhez a kihíváshoz!

Egyre többen csatlakoznak a “Műanyag mentes július!” kihíváshoz – te is megteheted!

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *