LOADING

Type to search

Mozizom Rácsodálkozom

12 filmes kulisszatitok, amit biztos nem tudtál. Eddig.

Share

A forgatások mindig izgalmasak és az igazi jó sztorik néha a kulisszák mögött születnek… 

Miközben mi élvezzük a gondtalan mozizást, a film készítésén elképesztő sok dolgozik. Igazi csapatmunka a filmkészítés, és a színfalak mögött ugyanúgy hús-vér emberek ülnek, akiknek abból kell kihozni a sokszor lehetetlent, amit kapnak.

Jöjjenek a nagy filmes tények és információk, amikről még lehet (sőt, garantáljuk!), hogy még nem hallottál!

A Galaxis őrzői

Tudtad hogy Chris Pratt ellopta a stábtól a filmben Űrlordként viselt ruhát? És hogy miért is tette? A színész ebben a ruhában látogatta meg a kórházban fekvő beteg gyerekeket, akik így megnézhették a jelmezt és boldogok lehettek, hogy egy igazi galaxtikus hőssel találkoznak.

A mindenség elmélete

A film készítője James Marsh sokat levelezett Stephen Hawkinggal, aki elmondta, hogy néhány jelenetben annyira jól alakította őt Eddie Redmayne, hogy azt hitte, hogy önmagát látja viszont a vásznon. Az is kiderült a filmről, hogy rengeteg tárgyat maga Hawking adott a stábnak, hogy használják kellékként.

Armageddon

A NASA bemutatta a filmet a vezetői képzése során, ahol az új vezetők feladata az volt, hogy minél több hibát próbáljanak észrevenni a híres filmben. Legalább 168 hibát találtak.

Dallas Buyers Club

A film költségvetése olyan alacsony volt, hogy a sminkre és a maszkra 250 dollárt fordíthatott a stáb. De még ennyiből is megoldották, és megnyerték vele a legjobb sminknek járó Oscar-szobrot. Zseniális!

A keresztapa

A Marlon Brando által alakított híres Keresztapa nyitó jelenetben résztvevő cica egy kóbor macska volt, amit Coppola talált a Paramount Stúdiónál és úgy gondolta, hogy beleteszi a filmbe. A cica világhírű lett, bár eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, de a jelenet mégis zseniális lett.

Django elszabadul

Amikor Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) összetöri a kezét a Django híres jelenetében, akkor DiCaprio tényleg eltört egy poharat és beletenyerelt, így a filmben látható vér tényleg valós. A színész annyira beleélte magát a szerepbe, hogy észre sem vette a sérülést, és úgy folytatta a felvételt, mintha mi sem történt volna. Tarantino annyira zseniálisnak tartotta a végeredményt, hogy végül a filmben is felhasználta.

Titanic

Miután megtudta, hogy meztelenül kell lennie szerepelni Kate Winsletnek Leonardo DiCaprio előtt, a színésznő már az első találkozáskor ledobta a köntösét, hogy később ne legyen tőle annyira zavarban a DiCaprio által alakított Jack. És akkor egy életre szóló barátság született…

Narnia krónikái

Georgie Henley gyerekszínész reakciója teljesen valós volt a filmben, mert előzőleg nem találkozott a faunként szereplő James McAvoy-jal, így amikor a jelenetet felvették a megdöbbenés az arcán valóságos. A felvétel előtt a kislánynak eltakarták a szemét, majd elindították a kamerát, és besétált McAvoy.

A sötét lovag

Amikor Heath Ledger Joker szerepére készült hat hétre bevonult egy motelszobába, és magára zárta. Az elzártság alatt Ledger elsajátította a Joker karaktere szerint őrületet, és kifejlesztette a különleges mimikáját, és azt a szadista nevetést, ami nagyon is sajátossága volt az általa eljátszott karakternek.

Micsoda nő

Amikor Edward (Richard Gere) odaajándékozza a nyakláncot Viviannek (Julia Roberts) lecsapja a dobozt, ami rögtönzés volt Gere részéről. Juliának viszont annyira tetszett, hogy kacagva nevetett, a rendezőnek pedig benne hagyta ezt a jelenetet a filmben.

Terminátor

Egyik délután a forgatási szünetben Arnold Schwarzenegger belépett egy étterembe Los Angeles belvárosában, hogy ebédeljen, de túlságosan későn kapott észbe, hogy még mindig Terminátor sminkben van, hiányzó szemmel, leégett állkapoccsal, így az étterem vendégei és kiszolgálói elképedtek, amikor a színész ételt rendelt.

A visszatérő

Leonardo DiCaprio vegetáriánus, így elég nagy önuralomról tett szert, amikor úgy döntött, hogy a bölény nyers máját meg fogja enni A visszatérő forgatása során. A színésznek azt is meg kellett tanulnia, hogy lövöldözzön egy régi fegyverrel, és azt, hogy hogyan csiholjon tüzet és beszéljen indián nyelven. Még egy gyógyítóval is konzultált, hogy hitelesebben tudja eljátszani a karakterét. Leondardo ezt a filmjét tartja karrierje legnagyobb teljesítményének.

forrás

Ezt is ajánljuk!

13 filmes fotó, a kulisszák mögül, amitől tátva marad a szád!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *